Sunday, July 11, 2010

Selepas Malam Ini,Sotong Boleh Hidup Tenang.


Saje je tunggu final baru nak buat entry world cup. malu nak cerita satu-satu pasukan pilihan kecundang tengah jalan. lagipun sibuk-sibuk dengan world cup siapa yang ambik tahu minggu lepas final tilawah alquran? *petir*

Memandangkan match malam ni tak melibatkan pasukan yang disokong maka keterujaan lebih tertumpu untuk menonton Shakira gelek waktu closing ceremony.

Tapi world cup kali ni memang tak boleh blah ok semua orang nak predict result guna binatang. mula-mula macam kagum la jugak guna sotong.lepastu ada guna parrot pulak.lepastu harini baca paper babi hutan,cimpanzi,buaya pun ada.wadefak gila semua binatang pun nak guna buat ramalan. ridiculous okeh,entah-entah lepasni nak raya pun takpayah tengok anak bulan dah suruh je sotong predict.


And the sad thing is some people actually percaya dengan mendalah ni semua. Supporter argentina yang nak bunuh sotong tu lagila bengap. secara logik nye kalau team kau kalah bunuh la player kau apekes nak aniaya sotong? maybe player argentina saja buat-buat kalah sebab Maradona kata dia nak bogel kalau team dia menang.i mean siapa nak tengok maradona bogel??that would be super gross.

Walaupun takde pasukan yang i sokong kat final tapi i rasa Spain akan menang kot.So far ramai yang i kenal support Spain. But i sincerely hope Netherland menang sebab saja suka tengok ramai-ramai frust dekat facebook hehe.

Since my brother dah balik uni i will be watching tonight's match alone. its sad,i know.my parents tak tengok world cup and im not sure if they support any team.but what's up with the sambal sotong for lunch mom??


gulai terung ada belen bawah tudung saji.nak supper jap.bye!

update:as expected spain won the game.but thats because they were good,nothing to do with the sotong.kepada yang bekerja esok good luck ah nak bangun awal,especially to those yang kalah judi malamni...u really need those job man.


33 comments:

wanhani said...

sotong dah jadi korban...

Izzaty said...

ntah diorg ni. syirikhurafat la percaya binatang ni. tahpape..aah kan. baik tgk shakira wakawaka eh eh.

Sue said...

huhu patot la player argentina buat2 kalah takut maradona bogel?alasan yg munasabah. :D

hatim a.r said...

@wanhani:sedap pulak tu hehe

@izzaty:bosan gila sebenarnya bila dh semua binatang pun nak mengaku psikik
waka waka eh!

@sue:kan?itu alasan paling logik kut

suhaisweet said...

Dropping here..Very nice friend..My special for u.. Check it Out!

Izzaty said...

excited eh tgk shakira? nakal.eh nakal. i yg pompuan pon excited nk tgk..:p join ah skali.ilang kalori sket.jom! :D

CiKembong said...

masukkan menu supper tu dlm food diaries!! There goes your eating healthy,i guess :)

Hidemichi said...

" But i sincerely hope Netherland menang sebab saja suka tengok ramai-ramai frust dekat facebook hehe."

lu ni sadist ke?muahahahaha.

Sebab nama pun kat Afrika. terkenal dgn safarinya. maskod pun menate..sebab tu binatang pun nak ambik bahagian.

hatim a.r said...

@suhai:ni spam ke apa ni??

@izzaty:jom poco poco

@cikkembong:alaa baru second day.maafkan diri lagi sekali T_T

@hidemichi:haha spain menang jugak ah.nasib baik..kalau x ramai le yg mnonggeng kat fesbuk nih

sweet life said...

makanlah sambal sotong mak puas-puas.. nnti takut mngidam plak
:D

elly suehaily said...

spain menang!gle sedih holland 2nd,,sobsob
anyway kalau PAUL tu buat sotong tepung mst lg mantap!LOL

anisizatyA.J said...

My friend siap stayup nak tgk wc semata2 nak see if paul tu betul ke tak.wahahaha padahal she tak suka wc pun. Lol

hatim a.r said...

@sweetlife:dah puas dah!hehe

@elly:mesti mahal tu.sotong femes buat goreng tepung

@anis:sotong ni sebnanye propaganda fifa untuk menarik lebih ramai penonton.spekulasi nih

dali said...

tim..terus kena petir baca perenggan pertama ko..gila betul lgsung tak tahu ada tilawah tu..sebenarnya kalau tahu akan tukar chanel.betul nak kena petir ahaha

tintin said...

sotong tu hanya memeriahkan wc 2010 jew..kalu tak boring..habes team yg dijangka ke final kecundang awl..

•myraSHJ• said...

2 a pasal weh.
tgok sotong pun dah ase geli na mkn.
babi hutan,lagi lah.
HAHA.


ok,sumpah mmg susah gila na bangun p kelas pagi tadi -..-

hatim a.r said...

@dali:sama la kita.haish bila la nk insaf ni

@tintin:meriah-meriah pun hati2 jgn sampai khurafat dah le.

@myra:sedap gila weh sambal sotong.sambal babi hutan tak rasa lagi.ok la tu dpt gak bangun gi klas.i woke up at 11 today hehe

tengku_fir21 said...

wow..naper ramai sokong spain...
hahaha
tahniah kpd spain dan sotong

edisi world cup kali ini byk benda-benda mistik seperti tgk filem melayu hokey...
:D

FarahMadiha said...

lol your mum masak sotong!
i still cant believe that i actually stayed up last night tgk bola eventhough i knew that today ada test. i bukan nye minat bola pon.. 0_o

WZulhilmi said...

tapi mmg kelakar lah bila semua binatang pakat nak menilik. memang tuna empunya binatang tu nak populariti betul

Btw aku pun tak nk tgk Maradona bogel sambil berlari2.. @-@

SEDAP GILER TGK NASI SAMBAL SOTONG TUH!!! LAPO~~~~

suefea said...

kesian, tengok WC sensorang. Hari ni memang IIUM stdnt dah mula register..sesak betul tadi..napa tak join Hanis tngok WC kat UIA semalam?kan best ramai2 he..

hatim a.r said...

@tengku:kan?mistik betul world cup nih

@farah:kalau fail lah test tu komfem tak tengok bola sampai grad.papepun good luck okeh

@wzulhilmi:memang sedap!2-3 kali mengulang.second day dh fail pemakanan sihat haha

@suefea:kalau tgk kat uia mane plak nk tido.takde keje nk tido kat hostel uia tuh

syamin ariffin said...

spain n sotongg...nnggahaaa~..=p..

~Kak AZZ~ said...

Yeaaaa... Viva Espana... Viva Fabregas... hahakkk...

Suka sbb team peberet jd juara... Tak perlu kecoh2 sokong team mana..... ngeh3...

Pandai kan omputih nak pesongkan akidah kita... Siapa percaya kt sotong tu, mmg sah la diapun sotong gak... =D

hatim a.r said...

@syamin:suka dia

@kakazz:awal2 time kalah malu nk ngaku sokong spain kan hehe. skang sotong pun boleh buat pesong akidah.dahsyat

norhidana said...

salam hatim..

cite psl bola nih.... akak lg lah tak minat worldcup nih, tp suke tgk time last2 je, time nk2 final tuh... seronok tgk org yg frust sbb pasukan diaorang kalah hehehe... (jahat)

lg2 bile dpt gelakkan laki akak bile feveret dia kalah hehehhe...

apapun, sian paul si sutun tuh... tak pasal2 je kan

Shahirah Elaiza said...

I think the whole Paul thing is so funny! But at the same time, just to show kuasa Tuhan, right? =)

hatim a.r said...

@norhidana:saya pun suka gak tgk org frust ramai2 nih.tp kalau team saya kalah diam je la haha

@sha:yep.its funny how certain ppl react towards his predictions

My Ilham My Inspirations said...

Hi!percaya tak, I habiskan baca your blog dlm masa dua hari.yeay!matila mengular giler...and, I linked ur blog to mine..hope u dont mind..all d best!!! :P

adrinaqamarina said...

wah3...besok nak request sambal sotong la kat mama...
wuhu~~~
:))

PurplePolaris said...

Salam U.erm nk mengomen bukn psl entry neh sbb da basi dah world cup tem i drop komen neh.tp nak komen ur status yg jadik ank tunggal since xtau cana nk comment directly an..wahhhhhhhhhh, i dapt rasa keterujaan itu.keh3..tidoq malam dakap2 dengan my mom.ngeh2;-)
*ohh btw, jersey spain kale biru itam tuh lawa wooh.haha=B

hatim a.r said...

@myilham:thank you sanggup buang masa baca blog ni.u shud be ashamed of urself!haha takdelah gurau je.eh link lah i dont mind =)

@adrina:gulai terung sekali baru ngam

@purplepolaris:best kan jadik anak emas??haha tiada persaingan mendapat kasih sayang

linda said...

sotong sangat femes ... nasi yg u makan supper tu nampak sedap .. heheheh