Thursday, July 29, 2010

Mungkin Penukaran Jantina Jawapan Kepada Masalah Buang Bayi



-gambar hiasan.harap ambil iktibar dari kisah ini.

Sekarang ni kes buang bayi dah menjadi-jadi. Sampai Siti Nurhaliza,Anita Sarawak semua kena nyanyi lagu nak pujuk orang tak buang bayi. Tapi macam tak berkesan je. Mungkin sebab orang tak layan siti dah. semua dah indie je sekarang. kalau Bunkface nyanyi mungkin fikir 2-3 kali jugak nak buang bebi. Ramai yang salahkan si ibu tapi masalah buang bebi ni kadang-kadang angkara si jantan. tau buat anak tapi taknak jaga,main biar je.

Walaupun macam membuka pekung di dada, tapi demi menimbulkan kesedaran awam i terpaksa jugak cerita pasal one of my family member ni. Beliau sebenarnya anak angkat maksu i dari Perak. Dari kecik maksu bela makan pakai semua tanggung.

Tapi bila dah bawak dia datang dok Shah Alam ni dia macam culture shock pulak. yelah dulu duduk kampung,bila dah datang bandar ni dapat kebebasan sikit terus lupa diri.dahla dari kecik tak pernah sembayang semua,puasa apatah lagi.

Kalau dapat keluar rumah tu memang tak ingat nak balik dah. Kesian i tengok maksu risau everytime dia keluar rumah.takut tak balik-balik. haih remaja sekarang.
Lepastu tiap kali keluar rumah bajet gengster. komfem gaduh. Setiap kali balik mesti ada luka-luka. tapi tak insaf jugak.

Berapa ramai anak orang dia dah buntingkan pun tak tau la. Sekarang ni housing area maksu memang dah banyak kes buang bebi . area belakang rumah tu toksah cakap. hampir setiap hari boleh jumpa anak-anak terbiar ni.

Dah macam-macam maksu ikhtiarkan sebab nak jaga perangai anak angkat dia ni. Selalu memang maksu kurung dia tak bagi keluar rumah. tapi tau-tau lah remaja,hormon tengah naik. bila kita leka sikit,pintu terbukak mula la dia melilau kat luar carik betina. memang susah nak kawal budak-budak sekarang.

Semalam maksu dah tak tahan terus hantar anak angkat dia pi klinik kat seksyen 13. suruh doktor kasi potong je %&^%&*# anak angkat dia tu.

Memang kejam tapi untuk kebaikan dia jugak. Ni gambar lepas pembedahan tu. 18 sx sket la budak-budak takleh tengok.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
-nama beliau Messi. tapi sebab $^&# dah potong mungkin nak tukar nama jadi Megan Fox.

ps:kekalahan argentina dalam world cup bukanlah punca that we have to chop his balls off tapi sebab tak tahan Messi asek kencing kat kusyen.


42 comments:

farahiyah zaini said...

wey hahahahaha..cam sengal..i mati ingt u nk letak btol2 pic manusia.. cisscake toll..wat suspen je..hahahahhahahah

~IHSAN AZ~ said...

shit,haha, aku dah agak, ko mmg canih, xkan la sampai nak citer psal family sendiri,haha...

kucing2,haaaih...

erinazrina said...

hahahaaaaaaa
ok.agak tertipu disitu :P :P

sweet life said...

mungkin akan kurang messi lepas ni..
dah tak jantan lah lepas ni.. haha

ajid said...

hahahaha. tak terkata plak.
ades, ni kes kucing xreti berbini satu la ni.

hatim a.r said...

@farahiyah:walaupun messi bukan manusia,he is a family member T_T

@ihsan:weh dia femili ah.ko tak baik woh,mintak maap ngan dia cepat.kecik hati dia baca ni

hatim a.r said...

@erin:harap ambil iktibar

@sweet life:tula ingat nk tukar nama jadik megan fox

@ajid:betul woh ramai gila pompuan simpanan dia.tak tahan btol

~IHSAN AZ~ said...

sorry messi,eh, megan, x sengaja, salahkan hatim,haha....

anisizatyA.J said...

gila terkejut tiap hari cari betina wtf..HAHAHAHHAH sian messi dah takde piala nak tayang, LOL

syaidatina amirah said...

habis hilang ayat hafazan aku.haha.

hatim a.r said...

@ihsan:beliau maafkan.belanja sate kajang pasni

@anis:betul weh.kalau musim mengawan tu tak dok diam.asek buat bunyian pelik

@amirah:bawak mengucap...isk isk

wardah jamil said...

bengong la...haih..uhmmmpphhh!!!!!!!!!!!

zuladlee said...

Sian kucing tuh,,kucing2 remaja nih tgh bru nk up, so no wonder la perwatakan gengster tu msti ade..nk jage territory....what a man wihout his/its balls?? lol

miss miss said...

cerita x bole blah kn. haish.

hatim a.r said...

@wardah:apa yg bengongnye?boleh aplikasi pada manusia jugak ni

@zuladlee:masalahnye nak up punye pasal menyusahkan orang je.asek nk mengawan tak sudah

@miss miss:ambil lah pengajaran dari kisah di atas

•myraSHJ• said...

jln cte mntap.
tapi ta cukup sound efek.
hee (:

WZulhilmi said...

LOL!!!

Eh ada pembedahan buang tuut!!! kucing tu ke?? selulanya tau pasal kucing betina je...

Kesian kucing tu.. tiba2 jadi megan fox.. atau pun boleh daftar mauk the pussycat dolls.. muahahaha

♥ zoe ana ♥ said...

OMG kejam T___T my mum pun duk bising2 nak "megan fox" kan my cat tapi macam kesian je, i pulak yang lebih2 fikir, "tak sakit ke kucing tu nanti? nanti dia kuar lepak dengan kucing lain, tak kene buli ke? kalau tetibe doctor yang potong tut tut tu tak qualified kang ade pendarahan dalaman ke mane kucing ni nak pegi rawatan susulan?" ...haish, emosi betul.

Liyana said...

Aku teringat teacher alice buat cmtu kat ginger ngan mr. Fluffy.

Emma : PictuRe of Life said...

wakakaka...siut jek... tetifuuu tipah yeob

Z FAH Mihsah said...

u made it sounds good, haha semua tertipu cis

Tijah said...

abes dia kencing caner?

fiezafz said...

first time rse cm nak bunuh diri bce entry u. i nak pergi tdo skrg. majuk ngn entry neh! i tertipu!!! oh tidakk.

nizan zakaria said...

ahha.

tp tak bley salah kan messi je.mungkin dia terlalu henskem dan bergaya..aweks gatal byk ngorat.dan dia terpaksa pasrah..

ouh..life is so unfair > kata messi

Siti Nadiah said...

hahaha..cam bengong jek..kene tipu lak...

Farhana Salih said...

a.h.a.k.s

...

tapi tak sangka haiwan pun terlibat dalam kes nie...

depa tak bersalah T.T

hatim a.r said...

@myra:sound efek kalau nak upload dlm blog lambat la

@wzulhilmi:skang dia jadik surirumah je.tak kluar2 dah

@zoe ana:malas nak tanya dokter apa kesan dia.main potong je

@liyana:teacher alice kan idola aku weh haha

@emma:ade jugak yg tertipu hehe

@zfah:ni memang kisah benar la.true story tu yg sounds good

@tijah:dia potong testis saje la.bladder dan urethra masih ada.beliau kencing sepertimana maknyah kencing

@fieza:eleh eleh nk merajuk pulak.tula lainkali jangan eksaited sangat.kan dh kena kencing haha

@nizan:mungkin la kot.tapi slalu dia yg carik betina.so dia takdela hensem mana rasanya

@siti nadiah:lagi satu mangsa penipuan..

@farhana:haiwan pun ada buang anak la.bersepah anak kucing belakang rumah ni.

Siti Rohana said...

sungguh2 membaca ni...dalam hati dah sedih2 untuk maksu tu..

rupe2 nye...ces..hahaha...

baru dia tahu...lepas ini...tidak ade lagi anak2 dara meow yg ternode..:P

hatim a.r said...

ini rahsia keluarga nih.pembaca belog bertuah dapat tahu kisah sedih maksu.

WZulhilmi said...

mmg lucky gila aku baca kisah rahsia yang sedih & tragik ni.. T T << BANYAK LAH KO!!! Hahaha

BuNgA PuJaAn mEkAr mEwAnGi said...

aahahahahha. satu hal tertipu. biar betul u promote anak angkat maksu u kt blog. pemes die satu dunia t.ehehehe. then, semakin pelik biar kata kt area umah tu tiap2 hari jumpa anak2 terbiar. dalam ati. uiks. dahsyatnyer hari2 jumpa baby terbuang. gugugguu. sat g. kucing. feuwww!!

~Kak AZZ~ said...

isshhhh.... sian kucing tu... diapun ada nepesu gakk...

tak sampai ati lak nak buat cmtu kat Citam dgn Olen...

norhidana said...

bt suspen je lh ko nih dik... ingt betul2 td
rupenyer kucin... hehehhe
kalu kucin tuh mmg lah...
heheheh tergelak akak

tp betul gk, kalu kucen takpelah dia haiwan, dh kite yg manusia pn takkan perangai nk cam kucen gk kan... ish2....

hatim a.r said...

@wzulhilmi:bersyukur la dapat bace cerita ekslusif cmnih

@bunga:gila dahsyat kalau stiap hari jumpa bebi manusia belakang rumah.

@kakazz:saye tak sampai hati tgk anak2 kucing terbiar berkurap tepi jalan.buang tuut+vaksin+buang cacing rm115 je

@norhidana:ok la.ade jugak yang suspen haha

nadya shaharum said...

sgt poyo ok...i baru nk feeling2 cam emo skit...anyway, good try..heh!!

Amirah I. said...

yg dalam gambar cosmo tu, yg perempuan tudung labuh tu ke yg buang baby?

~Kak AZZ~ said...

rm115 utk sekor kucing..?? Kucing akak ada 16 ekor Timm.... Akan bertambah dari masa ke semasa.... huhuhu...

adrinaqamarina said...

adoi messi...naseb nme messi....bedebar nak scroll ke bawah rupenye ek eleh kucing ke...

kenapa tak hantar pusat pemulihan ke?

hatim a.r said...

@nadya:haha ade jugak yang siap emo baca.padan muka haha

@amirah:yela kot.di sebalik tudung tu la dia sorok perut kot time mengandung

@kak azz:sebab akak tak mandulkan la dia asek bertambah je.tu yang nanti jadi anak terbuang.baik kita kasi potong siap-siap

@adrina:mana ade rehab kucing.kalau ada dah hantar dah

Balqis Riza said...

adeh..hahahaha

PurplePolaris said...

makhluk otak cenggini,,,owhhhhhh i hv to think many times later nak bawak future anak sunat dgn u..heh!

damn u hatim.i hate being fooled...(T_T)

mvp_dina13 said...

tepi sket!!

hoihh.. potong ah!