Tuesday, November 9, 2010

Panas:Short Entry Gosip Artis


I have CNS exam tomorrow and Endo yang tak tahu bila tarikh sebenar dia hingga ke hari ini. Hence this short update.

Recently theres a rumour going around tentang perniagaan MLM seorang selebriti yang menjual gelang magnet/tungsten whetever. Gelang-gelang tersebut as i expected is a major scam. You can read about that on various entertainment blogs,macam tak biasa baca belog gosip waktu office hour kan?? Lepastu siap kata ada kedai dekat Oxford Street lagi. Im going to London this winter, so i shall check on that later.

And today i came across this news article pulak.


I pun tak tahu sebenarnya since when Dr Fazley ada buka private college sendiri but thats not bothering me at all. Yang i kisahkan di sini,dalam pada BBC melaporkan tentang Fazley memiliki doctorate yang tidak diiktiraf sekaligus menyebabkan status private college kendalian beliau diragui, BBC juga terang-terangan telah menipu pembaca mereka.

Sila rujuk pada gambar Fazley di tepi belah kanan website dan captionnya.

Fazley Yaakob

Fazley Yaakob has four HIT albums to his name.

Define hit please?i cant even recall one hit album from this fler. So BBC, ive got to ask;

Where got 4 hit albums meh??






xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

UPDATE:

wah dekat nak exam nih rajin pulak investigate kan. anywayy jokes aside, i bukak twitter Fazley to stalk see his response regarding this matter. Yelah kenalah ambil tahu cerita sebenar dari tuan punya badan.

And look what i found...



She's not winning yet. So cuba speku siapakah SHE yang dimaksudkan? Dengan kepakaran dan keBIKjaksanaan i,rasanya i tahu siapakah gerangannya.

Mungkinkah ini bakal menjadi berita terhangat minggu ini?sama-sama kita nantikan.

ps:macam nak jadik belog gosip dah ni weh.(konon short entry,ptuihh)

32 comments:

..nOWa.. said...

hahaaaa!! aku nak ingat satu lagu dia pun payah..asmara ini itu asmara whattt?

Suey Al zahra said...

Ooooo...

This is so interesting.
Sejak bila si Fazley ni
ada kolej sendri.

Dia ada hits ke?hmm

~Kak AZZ~ said...

Rasanya dah lama jugak dia bukak kolej tu... Dulu ada gak baca kisah kolej dia ni.. Tp sjk dia tak jadi kawen dgn CT, dah tak tau sgt dah perkembangan dia... tup-tup dengar dia dah ada anak dua... aminnnnnnn.... hehehehe....

AdiE said...

kolej sndr?
BIAR BETOL!!

latest entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/alhamdulillah.html

adrinaqamarina said...

adoi. macam3.

FaiHash said...

yg hal gelang tu , sila pergi ke marks and spencer ye. ekekek. padahal pihak sana dh ckp xda jual pun.ekekeke..

eh fazley mmg dh lama kan bkk kolej tu.curlast sgt! haha

hatim a.r said...

@nowa:haaa baru ingat lagu tu!!haha

@suey:ada 1 hits,tajuk dia asmara ini.but to say that he has 4 hit albums would be an exaggeration

@kak azz:saya lg la x tau perkembangan dia

@adie:betol

@adrina:biasalah...

@faihash:i will go to that M&S and ask lol.just for fun lol

miSs inTerpReted said...

i have to tell you, when i read the part yg bbc got their facts wrong, i wondered what it was. rupanya tang 4 hit albums!! wakakaka...

that is so truee.......the only song i ever remembered he sang was asmara or something like that.

p/s: good luck

mimi mn said...

semua pon putar belit sekarang.

Ayu said...

Hi dik. Ni lagi sorang rupawan nak komen. ;p Baca your blog ni buat teringat zaman i study dulu. Masa dok di luar M'sia mmg rajin benar bukak blog gosip tanah air. Tak gosok gigi lagi, baca gosip artis dulu. Berita dalam negara pun tak sepenting gosip. Hehe.. Anyway, I hope you won't mind me adding your blog URL to my bloglist.

Cheers!

hatim a.r said...

@miss:hehe tertipu juga.eh tapi mmg betulla,adeke album dia yg hit?hmm

@mimi:susah nk cakap.kena tunggu stetment dia dulu

@ayu:sebab rindu malaysia tu yg baca belog hiburan tuh haha.nk baca berita harian asek cerita politik bohsan den.ure most welcome nk letak link ke apa. =)

atiQah raDzal! said...

hahaha. weh siapa she ? mak mertua nya kah ? hahaha. dah tau jgn lupa update ye atem :)

mimi mn said...

makes things juicy-er je. part time belog gosip boleh la kut full time macam dah tak seronok nanti.

Suehaily Mohd Jiwa said...

oh i know who she is...dah dapat agak dah ni mcm2 dalang SHE tu

Natasha said...

About celebrity yg jual gelang tu, I shall say no komen la kan. Cuma, saya nak share sbnarnya MLM ni harga barang yang dia jual mmg x munasabah, if individu yang nak buat MLM ni mesti ada barang yang nak dijual dan dia harus ada pulangan (dari segi duit) untuk orang2 yg join MLM bwh dia. If tak ada barang, baru la dikatakan MLM tu haram. Same cases juga if we join MLM that has to pay a pack of coffee for RM100, x munasabah kan padahal beli kopi 3 in 1 kat tesco baru 5 hengget aje..gitula sikit2 ceritanya..
(credit to my hubby for inform me 'bout this..:))

fndrocka said...

Setuju dgn Natasha..barang dlm MLM tu hanya topeng sahaja.

cherry said...

waaa.... berita panas nih...

setuju ngn Natasha juge... kdg2 individu tu sendiri yg menukar biz plan sesuatu barang/produk tu... siasat hbs2...

BuNgA PuJaAn said...
This comment has been removed by the author.
BuNgA PuJaAn said...

hatimmmmmm....
semoga dengan keBIKjaksanaan kamu.
dapat siasat kes ni hingga selesai.
heheheehe.

good luck exam.

p/s--saya add url blog kamu ok? tq. ehehehe.

puteriyangsenyum said...

teheee~ sape yep SHE tu ? tibe2 jadik lampi xdpt nk agak. haha. slalunye cpt je kalau gosip artis nehh. huhu

nama.aku.lynn said...

1)isu MLM mmg sgt panassss dbincangkan skrg..jum usha sini..d latesttt pnye isu..

http://joegrimjow.blogspot.com/2010/11/ac-mizal-laporan-polis-untuk-blogger.html

and 1 blog ni..bestt!

http://aididmuaddib.blogspot.com



2)isu fazley:::just wait n see la ape kptusannye..emm..btw,she??sapekah gerangan 'she'??klu sket boleh?=)

hatim a.r said...

@atiqah:sebelum menjawab soalan ini,i kena consult lawyer dulu

@mimi:dulik ah x seronok.i likee hahaha

@suehaily:ish jgn menuduh bukan2.iSA nanti

@natasha:yup tu la sbb mlm ni selalunya promosi tunjuk ahli beli rumah beli kereta.promot keuntungan dari produk.but then kalau produk tu pun scam kira sah ke tidak bisnes tuh?i mean kalau ikut statistic,scientifically kita x boleh nk claim magnet tu boleh sembuhkan penyakit.so to pay thousand of riggit for it wud be nonsense.

@fndrocka:nanti nk jual kulit pisang lah.tapi konsep mlm,mesti kaya

@cherry:panazz

@bunga:add ler.dialu-alukan =)

@puteri:atas sebab sekuriti x boleh didahkn di sini hehe.bukak twitter fazley dan anda akan ketahui jawapannye.jeng jeng

@lynn:x boleh klu la.alahh senang je nk teka.dh ada klu dh pun dlm entry ni

mimi mn said...

what dulik suppose to mean?
ceh tetiba je rajin nak berkomen dekat sini.

nama.aku.lynn said...

tgh study jap entri ni..carik sapekah 'she' yg dmaksudkan..hahhah

nama.aku.lynn said...

tgh study jap entri ni..carik sapekah 'she' yg dmaksudkan..hahhah

Tijah said...

helemekkkk. dapat dah. dapat. bikjaksana kan saya? hihihi

hatim a.r said...

kepada lynn,sila contohi kak tijah.sungguh bikjaksana beliau dlm menginvestigate perkara ini haha

puteriyangsenyum said...

eh. sy pun dh dpt klu tu. teheeee~ :)

nama.aku.lynn said...

enche.hatim..daku juga bijaksana!oh yeaa!da dapatt sudaahh~~

puasss studyyy dr page ni sampai lah post2 di twitter fazley yg lps!
usaha tangga kjayaan!bijaksana kan daku?!hahahha

sudah ku tau sapekah 'she' itu..tidak ku sangka sekaliii..sanggup dia lakukan sebegituu..ish22...

hatim a.r said...

@puteri:bikjak pun dia

@lynn:eh tapi ini cuma cakap2 org saje.xde bukti lagi.jadi mari kita bersangka baik dulu

nama.aku.lynn said...

oh yess..haruslah bsangka baik=husnuzon...
ckp2 org mmg laa..^_^
p/s:da 4kli msuk blik maribergebang sbb nk komen untuk entri ni...plg byk drpd yg lps2..entri ni juaraa laa..hahha

FaiHash said...

woah. ini mcm cherita hangat ni. keh3x. nk stalk jugak la twitter dia. ngeh3x.