Sunday, November 28, 2010

Winter Wonderland

Walaupun dah masuk tahun senior,tahap kejakunan pada salji tidak pernah pudar. Malah semakin bergelojak hari demi hari. Justeru apabila salji turun dengan lebat,tanpa lengah terus taruk status di facebook.



Actually the status was meant for my private facebook account hehe. Yang ni 90% dalam friendlist semua malaysian,so of course tengok luar tingkap takde salji. Kalau anda di Malaysia dan nampak salji juga,pergi basuh rambut cepat. That is not salji,cuma kelemumur sendiri.

Around 12am semalam salji turun dengan sungguh lebat. Dublin memang jarang snow lebat,so untuk expect snow lebat sebegini is as probable as me getting an A+ in CNS exams. Justeru tidak hairanlah bila satu rumah bertindak jakun dan bergambar di balkoni tatkala penduduk lain sedang nyenyak tidur. This is one of the video yang i record,due to the patethic state of wellbeing of my camera, tak clear sangat ah snow dia.



Pagi ni bangun tidur tak mandi tak gosok gigi terus bergambar keliling rumah. Malu tak perangai cenggini?



Have a great Sunday everyone!


34 comments:

moChaCCino said...

manyak kasian sama itu basikal oo...
:P

liela said...

saya suka saya suka saya suka saya suka!

mimi mn said...

suara latar ramai gila haha jakun sekejap aku and the touching words dengan keadaan menggigil. btw you kenal helmi razali tak? sebab I saw someone who looks like him dalam entri lama.

marshitah mohamad mohaidin said...

ak pon exited max!!!
snow mcm kt oslo!!
srius best....

faraulah said...

syok nyer............!

WZulhilmi said...

Tu kalau buat ais kacang boleh tak?? LOL!

~Kak AZZ~ said...

Buat ais kepal best gak ni kan.. Tak payah susah2 nak kisar air batu tu dulu... heee....

mummy liesya said...

syoknya, jeles lah.... tapi macam ada unsur riak sikit entry ni lah...hahaha

Shahirah Elaiza said...

I'm sooo jealous! We need a bit of snow in Malaysia right now ... desperately. Enjoy it while you can Hatim =)

ecah..merangkap anak cik nan said...

syok oh tido snowy mcm ni..huhu

adrinaqamarina said...

sini pun dah berkabus tebaaaaaaaaaal. tambah3 pagi tadi, ag la tebal.

setiap kali winter, setiap kali tu jugak terasa jakun.

adrinaqamarina said...

eceh, baru perasan, wilson disease di sebalik salji~

all da best untuk exam!

:) FNBAA said...

aww best nih..cool la pic basikal tuh!

Jar.Jar.BLinxx said...

kesian mr red

anyone of us. said...

encik basikal paling sadis T___T

MY HEART said...

Patutlah check kat luar tingkap tadi hujan je yang melebat, snow yilek pocit.

baru sedar diri, rumah kat sepang hahaha...

cHaN said...

eh, x jual lagi basikal tu !
kesian kat basikal tu kesejukan! heeee :)

n Z r A said...

nasib cork tak snowww..nanti kena beli kasut baru pergi sekolah!n

Aliyah Zambri said...

EEEE

tak mandi main snow.

at least I mandi lah gak before keluar buat snowman. haha >.<

hatim a.r said...

@mochaccino:dia dh biasa begitu

@liela:saya lagi suka

@mimi:siapa helmi razali??

@marsh:kan kan??jakun gila malam tadi.neighbour rumah depan tgk je kitorg ambik gambar kt balkoni.aku dgn pakai seluar pendeknye,mmg memalukan

@faraulah,mummy liesya:mmg syiok

@wzulhilmi,kak azz:nk buat ais kacang boleh tapi kalau ada taik anjing bersepah kat bawah snow tu x jamin la kan

@sha:im sure u hav snow in NZ right?naah its only exciting for a couple of days.when it start to melt it gets really annoying and messy

@ecah:mana bley tido.kena ambik gambar lol

@adrina:tapi dh start sub zero temperature mcm x best jugak ni

@fnbaa,jar jar blinx,anyoneofus:ada yg nak adopt beliau?hehe

@myheart:eh sepang kan ade gold coast.insyaallah taun depan snow tuh

@chan:dh xde org nk beli

@nzra:thats exactly what i thought first thing in the morning.damn i need a new pair of shoes lol

@aliyah:babe kalau setakat mandi kerbau basuh sabun 4 saat bilas 3 gayung,that doesnt count okeh

Lili Sakina said...

eh3 suara u macam senior kita la...

sui nawi said...

bestnyaa main snow...
nak letak sirap,f&n pastu buat
abc.bersih ke?erkk

norhidana said...

aduh... best nyer dpt main salji... mat2 salleh kt dublin tu msti tau ko tu bkn budak sana dik... ober beno nmpak salji hehehe

tp mmg cantik nyer pokok2 tuh dilitupi salji... indah dunia ciptaan TUHAN

adrinaqamarina said...

ne helmi razali

http://tothecircus.blogspot.com/

student medic jugak,

Farah said...

Subhanallah . Cantiknya . Sauka tengok =]

Errr , gambar basikal tu , wajib ada yea ? Haha

nousya said...

jeles jeles jeles !

nama.aku.lynn said...

1cantekk gile gmbr pagi2.....except pic model dr malaysia yg tgh posing bsama salji tuu..hahaha

basikal ksayangan ttap tak leh tggal..masukk jgakk..hahhaha..sian die sejukkk..bila laa nak lepasskan diee dr situ..hahha

video tu,mmg best!

hatim a.r said...

@lili:kirimsalam pada senior anda

@sui:insyaallah bersih

@norhidana:dublin jarang snow lebat,mat saleh pun jakun sama!

@adrina:owh

@farah:thanks

@nousya:tabaik jeles jeles woh

@lynn:gambar tu biasa2 je.model dia yg menaikkan seri

iddy said...

haha,,kesian beskal

Syuki Mohd Sidi said...

waa.. bestnye lau dpt sentuh+rasa salji ngn tgn sndr :)) ske ngat entry ni~~~ heheeh

WZulhilmi said...

Wakakaka.. ye tak ye jugak kan.. maknanya kena lah letak special tupperware kat luar utk kumpul ais ni.

FarahMadiha said...

at least you dress up sikit.. i dulu keluar pakai pajama je.. lagi teruk. haha! omg i miss snows.. TT

Relax and cool said...

mak aihh....bestnyee... :D

mvp_dina13 said...

tepi sket!!!

aiyakk!! cenggini kah sore cik hatim?

ayat mu cool!
madah mu cold!
jiwa mu soul!
muka mu yo! yo!
sore mu cute?