Tuesday, November 2, 2010

Artikel Subur Dan Gebu Jejas Tumpuan Pembelajaran


Believe it or not ive been studying like crazeyy this past week. Walaupun sikit-sikit update belog,sikit-sikit login facebook itu memang normal kalau i tengah paksa diri study. Baca 2 ayat lepastu otak memberontak mahukan hiburan lagha. Ish ish bawak mengucap..

Macamana tak spend masa lama dekat internet,bukak website harian metro ingatkan nak baca headline je,sekali terpandang tajuk artikel nih;

Amalan berpantang

Wah subur dan gebu katanya,curious nih. Haruslah buang masa 10 menet nak baca sebab terlalu curious apakah rahsia menjadi gebu dan subur. Habis baca terus menyesal sebab artikel tipikal Metro,tajuk nak meletup,isi stended longkang.

Nasib baik sempat juga habis study sebelum exam walaupun ada sesetengah notes baca ibarat melepaskan kentut di tangga gara-gara kesuntukan masa. Daaann exam tadi was not bad juga. Bukanlah nak kata i boleh jawab semua,tapi since soalan adalah objektif jadi tak taulah yang part bantai tuh mengena ke tidak. Siap selawat 3 kali sebelum bantai,harap-harap berkat.

So after exam yang menyeksa batin dan zahir juga (sebab last 15 minutes struggle tahan kencing) i dan rakan-rakan seperjuangan ke city for dinner,kira macam celebrate lah kan. Menggelabah tak setakat exam 2 paper dah nak celebrate bagai,padahal minggu depan ada lagi 2 paper. Mula-mula i macam malas jugak nak pergi but memandangkan hari ini sepatutnya turn i masak jadi semua amatlah digalakkan makan luar hehe.

Dinner was at Proton House.




And since all of us are taking a break from studying tonight,jadi boleh lepak lama and order dessert. =)

-sagu gula melaka

-roti pisang with vanilla ice cream

But above all,the best thing ialah i got this from a dear friend of mine,Aisyah..


Its a neck warmer!!ill wear it for my weekend getaway lagi 2 minggu from now. Its really special sebab beliau buat sendiri ni woh,handmade tuh! thanks Aisyah,this really made my day =)

Ok sekarang nak qada' tidur,bye.

19 comments:

mimi mn said...

the first! haha naik kapal terjun laut. Roti pisang and vanilla ice cream? I makan nugget and fries dengan ice cream serta sedikit soso cili.

Khamis ni habis exam sila jangan jeles lepas tu cuti 7 bulan.

KEMA said...

-haha..nak bantai jwb sokln pun wajib selawat ek?
-bile tgk gmbo2 tu rase mcm kt m'sia jerk..

..nOWa.. said...

apasal roti pisang letak eskrem tu aku tak pernah jumpa kat malaysia? huh! jaki sungguh..

a's said...

haha,same here!
baru habis 2 paper final dah pergi berjimba.tapi kitaorang prgi lepak tepi pantai sambil makan ice cream sajo.

anyway,good luck for your coming paper!

WZulhilmi said...

Damn it!! sedap betul makanan2 itu.. T__T

AdiE said...

tatkala membace entry nie dgn eprut yg lpr n melihat mknn2 itu..
thanx!

~ DanieL AdiE ~

EcHa-aiShah-HeLicoNia ^-^ said...

alamak terngidam la plak nk makan roti canai pisang dgn ais krim vanilla...nyum2

bugs said...

oh roti pisang??pestaim dgr.ala2 roti canai ke?mcm roti canai je tgk

nurul ain said...

nk tnye sket blh??3rd pic yg tym ko g mkn kt proton house,awek rmbut pnjg yg ade hairclip kaler kuning 2 nme ape ea??cm mke mmbe ak..hehe..

nurul ain said...

nk tnye sket blh??3rd pic yg tym ko g mkn kt proton house,awek rmbut pnjg yg ade hairclip kaler kuning 2 nme ape ea??cm mke mmbe ak..hehe..

Suey Al zahra said...

Bagusnya,hatim nak bantai pun selawat.Boleh cuba ni :D

Untungnya,dpt neck warmer.
Handmade pulak tu.hehe,mesti
ada apa2 ni.Baiklah,sila lah
qada tidur.

hatim a.r said...

@mimi:tak jeles pun...T_T

@kema:ofkos lah.nk kasi berkat mana tau boleh jadi betul pulak kan

@nowa:adela roti pisang kat malaysia!tapi x sure ada eskrem ke tak

@a's:ok la tu lepak pantai.sini pantai sejokkk

@wzulhilmi:nyonya better kot.sini rasa dia terlalu mamak

@adie:pegi masuk dapur selongkar peti ais!

@echa:alah pergi je mamak order.malaysia kan semua benda ada =)

@bugs:dia lagi crispy dari roti canai.sedap!

@nurul ain:itu aliah.kenal ke?

@suey:mestila ada apa-apa.kaan baik kesayangan dunia akhirat.ewah puji lelebih

Siti Rohana said...

sedap nya sagu gula melaka tu....yum2..:)

hatim...akak dulu tak study di bilk...bilik utk tido...


akak study sambil dating ( oh waktu jahiliyah?) dekat klcc...sambil pekena itu sizzling hot plate...:P


hahaha....

esok ada paper pun..akak mesti keluar...penyakit tak boleh buang...itu yg kawin awal tu..4th year dah selamat...tapi hubby fly after 2 weeks la kan..kira solo balik lepas itu...jadi...masih lagi study di mines, klcc dan sebagainya..cuma kali ini dgn budak2 pompuan laaa...:P

aper2 pun..enjoy zaman study tu hatim...sgt2 seronok...now fikir2 balik...itu lah zaman paling relax ( walupun major exam every 2 months) dan enjoy!...

enjoy hatim..jgn tak enjoy...dgn syarat..hukum Allah tak langgar sudah..:P

ps..everytime baca blog ni..rasa happy sgt.. :)

nama.aku.lynn said...

aceceeee..dapat adiah tu!!
bestt kot..
mesti cik kak aisyah tu buat dengan penuh kasih sayang utk kawan die yg sorang ni..=)

p/s:::selamat berjuang utk minggu depan pulak!=)

syashafie said...

gila best mknan uh HAHA

Farhana Salih said...

Um, tolong tanyakan kak aisyah dia buat skaf tu dengan mengait (dua jarum) atau crochet (satu jarum)... Thank you. Ingatkan saya seorang je bukak fb bila exam haha

hatim a.r said...

terlupa pulak nk tanya.tapi rasanya either way bukan sama je ke hasil dia??

Farhana Salih said...

yup, memang sama secaranya faktanya, sebab tak pernah buat skaf ,takat buat pouch gitu. tgk skaf nie teringin nak buat. papun thanks :)

mvp_dina13 said...

tepi sket!!

adoiyhh.. ske lewwwtueeewww!
comey la aisyah ni