Sunday, December 12, 2010

Rekod Dunia:Remaja Ice Skating 2.5 Kilometer


Ingat tak haritu yang i ada cerita pasal presentation kena postpone sebab cuaca tidak mengizinkan? Haaa presentation tersebut telah diadakan pada Khamis lepas, so technically cerita ni macam dah separa basi jugak la tapi tak kisah sebab takde benda nak update maka i nak cerita juga.

*sinsing lengan gaya kepoh nak open table*

Pembuat jadual exam UCD memang mungkin ada tak puas hati dengan i ke apa tak tahu lah kan, presentation tu dibuat pukul 5 petang. 5 petang di Dublin sekarang adalah standard maghrib di Malaysia. Memang takde siapa dekat luar rumah melainkan hantu kopek dengan mat gitar tepi longkang jamming lagu Awie.

Tapi nak buat macamana,dalam hidup kadang-kadang perlu pasrah. Haruslah kuturuti jua semata-mata untuk memenuhi keperluan course ini. Tapi masalahnya hari Khamis tu lebihan snow minggu lepas sedang mencair.

Jadi pedestrian walk adalah dicover dengan ais licin. Rujuk gambarajah di bawah untuk mendapat sedikit idea bagaimana ia kelihatan;

It was like this all the way from my house to UCD. Walaupun pakai kasut yang paling jarang digunakan untuk mendapat cengkaman tapak yang berkesan,tetap feeling Disney On Ice bila berjalan ke UCD. Ive to walk really slowly,penguin walk to be precise.

Akhirnya tiba di Health Sciences Building 5 minit sebelum waktu yang ditetapkan.
Perjalanan yang biasanya cuma 20 minit,jadi 40 minit. Padahal presentation 3 minit je. Jadi bayangkan pergi-40 minit,presentation-3 minit,balik-40 minit. Gigih tak weh?

Lepastu on the way balik, i came across a huge pile of dog's shadoobie in the middle of the road. Anjing siapakah yang kurang sivik berak atas ais? Waktu i cuba mengelak dari longgokan mughallazah itu i accidentally stepped on a slippery surface lantas jatuh terduduk.Thanks to my Kardashian-like ass,there was no serious damage. Tetapi rasa malu terhadap masyarakat sekeliling yang mnyaksikan memang tak boleh digambar dengan kata-kata.

Luckily the next day tu semua ice dah start clear sebab temperature dah naik.

Before mengambil keputusan untuk naik teksi pergi exam on Saturday morning,plan asal i adalah untuk jalan kaki. Jadi kalau ditakdirkan ice atas jalan tu tak cair-cair jugak i ingat nak naik ni pergi exam hall.

Style gila kan??

My next paper adalah on the 15th. Jadi sekarang nak sambung baca nota yang memanggil-manggil dari tadi. Bye.


19 comments:

puteriyangsenyum said...

yeay. org 1st yg komen ! :) teheee.
hahaha. kurang adab betul hanjinggg tu.bole pulak berak atas ais kan. =.=

adrinaqamarina said...

a'a pukul 5 petang memang dah magrib dah pon. so nak kuar jalan pon kena balek b4 5 petang.

all da best hatim, fighting!

pst, semalam awak termasuk jadi pelakon tambahan dalam mimpi ku. Haha. samapi sekarang masih pelik kenapa.

tengku_fir21 said...

gigih weih study..lain kali jalan itik..ko ingt tk kat sekolah dulu cikgu suruh ko jln itik

Wangi Azhari said...

org paham jugaklah klu u jatuh atas ais yg licin tu..
i plak jatuh kat tgh2 food court meatballs IKEA..dahla time tu nak buka puasa,,ramai sioot!rase cm nak maki je lantai tu..huhu!

Farah said...

Oh comel . Penguin walk . Hehe =]

sui nawi said...

fuh,nak naik dog sled.
sangat cool.

Good luck on the 15th !

yummien straggy said...

gud luck hatim..

saya afi. said...

best of luck!

Fatin Fairuz said...

nanti kang kene samak 7 hari 7 malam kalo pakai dog sled tuh hatim..hehe..anyway..gud luck =)

nadya shaharum said...

all the bet ye hatim...moga jadik doktor yg cemerlang...secemerlang aksi ko jatuh terkecepuk tu..heee..FIGHTING!!!

nadya shaharum said...

all the bet ye hatim...moga jadik doktor yg cemerlang...secemerlang aksi ko jatuh terkecepuk tu..heee..FIGHTING!!!

ogre_rina said...

thank god beijing rarely snow.

god bless BJ

^~^

ctpayong said...

budget en hatim berani dengan anjing tu. jumpa seko pun dah cha alif but.

Shahirah Elaiza said...

I sangat setuju with your proposed mode of transportation.

Good luck with your exams! InshaAllah you'll pass with flying colours =)

tenangsudey said...

Haha tu la hakikat blajar... nak pegi presentation punye la lagi la.. x cite masa untuk prepare lagi... kaalau perlu prepare... presentnya.. kejap giler

Gud luck hatim

FaiHash said...

Aiyark! Sgt kesian.

Gd luck ye!

hatim a.r said...

@puteriyangsenyum:kwajja kan anjing tuh?nasib baik tak nampak depan mata kalau tak dah ceramah owner dia kat situ jugak

@adrina:thanks for having me in your mimpi haha.im too tired to even dream nowadays.ok la masuk mimpi org lain cukup la kan

@tengku:this is worse than jalan itik.jalan penguin ok

@wangi:epic gila jatuh dekat ikea LOL

@farah:boleh bayangkan tak????haha

@sui:kena pinjam anjing jiran lah dulu kan

@yummien,afi,nadya:thanks =)

@ogre:dont get me wrong,i do like snow,i just dont like walking in snow hehe

@ctpayong:mmg takut pun haha.sanggup melintas jalan taknak bertembung dengan anjing

@sha:thanks sha.im sooo jelous ure in malaysia now!and got to meet yuna sumore aishhh

@abi:thanks abi

@faihash:kesian gila kan,nasib baik komitmen tinggi

Balqis Riza said...

Kardashian-like ass?? kah3..kalau kau karashian, aku ape agaknye..
sgt gigih..semoga segala usaha berbaloi..
selamats!

Wangi Azhari said...

time tu tgh jln2 ala2 gisele bundchen gi basuh tgn..sedar2 i dah wat gimnastic artistic kat situ..ni semua psl makcik cleaner x mop lantai lah..nth sape yg tumpahkan air..sumpahh malu weii..