Thursday, December 9, 2010

Siti Ropeah


Belog ni boring gila sebenarnya kan? Kalau tak cerita pasal exam,cerita pasal cuaca. Kalau dalam situasi awkward lepastu tak tahu nak sembang apa selalu mesti orang buka topik cuaca.

"eh cuaca elok kan hari ini?"
"its very cold today isnt it?"

Perbualan begini memang takkan didengari di tempat remaja hip berkumpul. Cuba tengok post-post sebelum ni. Berderet 3 post pasal cerita pasal cuaca.

Baru sedar betapa bosan dan tak hip diri ini.

Sorry to disappoint kalian,kesuraman belog ini memang akan bertambah sempena minggu peperiksaan. Sekarang hampir depresi sebab notes selambak atas,tepi,bawah meja belum baca lepastu fikir esok nak masak apa untuk lunch,nak plan cuti akhir tahun,lepastu cuak nak clinical year takut tersilap bagi ubat then kena saman muka masuk page depan Metro.

Bila tekanan macamni semua benda nak fikir. Semua yang negatif.
Jadi selalu kalau buka youtube cari video mengarut untuk tenangkan fikiran. Waktu first sem tengok video panda bersalin. Exam kali ini i layan video ini pula.




Sekarang semua doakan saya lulus cemerlang peperiksaan kali ini. Kalau perlu buat baca yasin di sekolah masing-masing,itu lebih afdhal.


33 comments:

Fana Flora said...

xpe. aku faham kau exam walapun tiap2 hari aku menantikan kau hupdate blog kau. hahah

break the leg ya, hatim :D
mintak dengan Allah supaya dipermudahkan exam utk kau. amin

DearHoneyDew said...

Bismillahirrahmanirrahim..
Ya Allah,
Kau permudahkanlah perjalanan exam adik ku ini. Semoga dicerdaskan minda nya agar dapat menerima segala ilmu untuk memberi kebaikkan pada umat manusia yang lain..
Ya Allah,
tenangkan hatinya, semoga dia dapat menjawab dengan lancar, dan mendapat keputusan yang cemerlang ya Allah.

Ya Allah,
semoga dia tenang dalam menganalisa penyakit-penyakit dan pesakit-pesakit, agar dia tak terkeliru dalam memberi ubat kepada para pesakit lantas mengelakkan daripada disaman dan terpampang mukanya di depan Metro.

Amin..
Ya Rabbul alamin..

*tadah tangan sama-sama*

chittysarah said...

waa~~
best pe law cite pasal cuaca..
leh la tau pekembangan dunia..
lallala~~

erinazrina said...

siti ropeah.ahahaha
bahasa ape ye?

anyway,goodluck hatim! =)

fariza mm said...

all the best to you doctor to be!! =)

Mrs Azarol said...

gud luck hatim..
baca 'surah alam nasrah' sebelum jawab, hati tenang tak was2

jangan terbayang muka ropeah masa sit exam sudaaaa ekekeke

mimi mn said...

banyakkan beramal ibadat untuk mencapai ketenangan itu je la kut nak tolong belajar sama-sama eh tu memang impossible.I doakan you berjaya tapi doakan I jugak result dah nak keluar ni antara hidup dan mati lepas buat medik ke tak manalah nak cari scholar lagi zaman sekarang ni T__T. Good Luck!

Freeter Farn said...

tabahkan hati... ingat nie final year kat dublin, kena buat betul2, banyakkan doa, solat sunat etc...

takpe tulis pasal cuaca, kat dublin cuaca lain, kalau ckp pasal cuaca msia baru tak best nak baca tu haha

dali said...

tim gud luck heh..we know u can d it..

akak leh bygkan peminat kau sanggup pi spital ko keje nnti semata2 nak jumpa kau.. awww..

moral:jgn bgtau keje di mana.. itu kalau kau x nak glamer lah.. :)

nohfee said...

waaaaa! kenapa cte psl exam? kecut dh segala jenis organ dalam badan aku ni haaa..
pape pon, all the best untuk result

Siti Nadiah said...

haha..lwak gle vid tuh.da la sush nk phm ayt2 die..ngn scene osak2 ckit ujung2 ny tuh..huhu

puteriyangsenyum said...

hahahaha. cukur kening tu yg paling tak tahan nyeee. adoyaiii siti ropeah. :)

btw, good luck ye oppa hatim. basyahh !

:D said...

sakali senggol,hati rasa tapuntal.

Nana said...

You should update more lah. Even time tengah stress and negative you still sound very positive. me? manyak susah oooooo!!! Anyways, I doakan you pass with flying colors.

The weather really sucks innit?? kat sini dok turun sampai -7!!! BRRRRRRRRR tooo cold .. way tooo cold!! kalau snow tak pe gaks!!

Nina Nazaruddin said...

gila chill cik ropeah!

Lili Sakina said...

rilekla hatim, btw i dah habis exam...mmg syiokk

mummy liesya said...

Ya Allah Hatim... yang bebukan ko tengok yek...takpelah mana tahu disebabkan Cik Ropeah ko leh score... tapi jangan dok gelak banyak2 kang terkuar ilmu didada... sabar jelah

hatim a.r said...

@fana:i wont break my leg but thnks anyway hehe

@honeydew:amiiinnnnnn.wah doa panjang sungguh.tq =)

@chittysarah:ok next week sambung cerita cuaca haha

@erina:dia kata bahasa banjar.sumpah x paham

@fariza:tq fariza =)

@mrs azarol:thats what my mom taught me.berkesan juga di saat2 gelabah

@mimi:u'll do fine.interview penting jugak

@freeter:sbb final year tu yg bertambah kecuakan.thanks

@dali:xde maknanya org gi spital nk jumpa saya.buang duit minyak je

@nohfee:itu realiti yg x dapat dielakkan.harus cerita juga,mana la tau org tertanya2 kemana penulis menyepikan diri cewah

@siti nadiah:i paham burit je.yg lain harammm

@puteri:tq =)

@:D :cun jugak siti ropeah kan.kalau x masakan menjadi rebutan jejaka

@nana:i have to!kira mcm therapy for myself hehe.owh dublin's weather is gona get worse next week,with more snow.harap2 x affect my exams schedule

@nina:jangan jadikan idola ropeah ni.sosial sangat

hatim a.r said...

@lili:ceh.berbulu je baca org dh habis exam ni.pi main jauh2

@mummy liesya:saya gelak lite-lite je.kang kalau x gelak lansong depresi pulak

Liyana said...

hatim, ni bahasa ape

Liyana said...

okayy dah tahu, banjar. haha

Freeter Farn said...

I know the reason for you to lose weight! Ia adalah kesan minum green tea pada entri yang lepas (aidilfitri)! haha

syashafie said...

gud luck exam ! :D

Tijah said...

yaasin jer dik? tahlil tamo?
hikhik (tertawa nakal khatulistiwa)

adrinaqamarina said...

jangan risau, setiap doa ku, sentiasa ada untuk rakan3 yang sedang berjuang dijalan DIA.


fighting hatim!

FaiHash said...

gd luck hatim! :D you can do it. chayo' chayo'!!

lagu dangdut tu best jgk! hahah padahal xdgr pun ... tgk tajuk je T_T ekekeke

petite girl said...

oo ya.budak eire exam skg.budak uk tak.haha

fiezafz said...

pengsan i tgk video tu. makin stres haku dibuatnya. lol

nisa' said...

encik hatim.. aku dah berblog balik.. sedih tgk link aku kt blog ko ni hilang.. tp xpe la.. xkan nak simpan benda tak berupdate kan.. lame2 jd najis.. haha.. nway gud lak ye hatim!!

WZulhilmi said...

nih lah sbb ko makan berlambak tapi berat tak naik. Exam disease. Gud luck!!

hatim a.r said...

@liyana:bahasa banjar

@freeter:owyeah haha.tak sangka kesan begitu lama bertahan lol

@syasha:thanks

@tijah:buat la apa yg patut kak.marhaban,berzanji semua bawak keluar.dh desperet nih

@adrina,faihash:thanks =)

@petite girl:pfffffffffffttttt

@fieza:eh adverse effect pulak hehe

@nisa':sbb haritu ko kate nk stop blog tu.tu yg aku delete.nnt aku letak link belog baru

@wzulhilmi:well i guess exams do cause weird things to ur body

iddy said...

gud luck!

hee :)

Balqis Riza said...

LOL..ok dah