Thursday, December 2, 2010

Hujan Batu Di Negeri Orang. So How?


Its been snowing for 2-3 days already,and its not great. i was a big fan of snow but not anymore. Sepanjang hampir 2 tahun di Dublin,memang tak pernah snow lebat,selalu renjis-renjis dipilis saja jadi bila first time salji mencurah-curah turun memang excited lebih. Tapi bila dah banyak sangat snow memang tak seronok juga. Benarlah kata Daughtry dan Pussycat Dolls di dalam lirik lagu mereka,be careful what you wish for yall!

Permasalahan ini mencapai klimaks apabila mengundang kepada penutupan UCD hari ini;


Any other day,this would've been great news. But the fact that i ada presentation esok membantutkan hasrat untuk celebrate. This presentation is a part of the final exam,jadi kalau esok UCD tutup juga maknanya kena postpone to another date which will be a hassle since im already prepared for it and i want to get over this course already because i want to focus on other things which are equally important but requires a lot more time and effort. Wah panjang keluhan baca dalam satu nafas.

Dan snow cuma mengujakan untuk beberapa jam pertama. Once dia start cair,dah tak berapa nak teruja dah. Macamana nak teruja kalau jalanraya kelihatan sebegini??



Bila salji mencair dan termampat,risiko untuk tertonggeng di atas jalanraya sungguh besar. Kalau selalu ambil masa setengah jam untuk ke destinasi pilihan,kini perlu tambah extra 15 minit ke dalam tentatif perjalanan sebab sekarang jalan kaki selowwwww gila.



Ish salji komplen tak salji komplen,susah la kau ni kan. Eh jangan salah sangka,bukan nak komplen cuma nak memberitahu la natijah penurunan salji ni. Tak seindah yang disangka gituh. Tambah lagi sebab mengganggu jadual exam,jadi sedikit menyumbang ke arah stress. Tapi takpe,kita perlu manfaatkan apa yang ada,mari melihat pada garisan silver di awan mendung.



Alang-alang tak dapat pergi kelas(cewah ayat macam nak sangat pergi kelas kan) baik kita main snow.

Tapi the most creative snowman(im not sure if you can call it that) i gotta say this one lah,taken from my friend Wei Chia's facebook;
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-

-
But the picture is a bit 18sx.
Totally NSFW
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


You can find this snowc*ck in front of our student centre in UCD. This is one of the reasons why people never take us, UCD students seriously. -_-"

32 comments:

fiezafz said...

cbe utk berfikiran positif. positif. positif. eh apa tu? macam rambutan. LOL

hantumakan said...

hahahaaaa, i am lost for words..

DearHoneyDew said...

OMG!!!
sape la punya hasil kreativiti tu..??
sangat kretip budak UCD ni kan..

WZulhilmi said...

- -"

Suehaily Mohd Jiwa said...

eh gambar apa tu??tak paham tak paham.dekat bulat2 tu kenapa ada ranting2 di cucuk??
(buat2 tak paham otak bersih lagi ni.haha)

mysoulz said...

hahahaha..dah mcm rambutan togel..harus seni time SPM dapat A1..patot tukar kos amik achitecture

Miss Ran said...

xterkata
apakah itu? (garu2 kepale)

liela said...

i've been waiting for ages utk u update new entry.. worth it..hahaha

Azrul Hisham said...

haha...comel je :)


Jom guling-guling disini pula:

Azrul Hisham -My Real Life

tengku_fir21 said...

hohoho..saya sangat 'rupawan'
hahaha..sediakan duit utk boxer day..lalala

Nana said...

Hahahahah .. memang creative gila!!! memang takde kerja betul hahahaha!!!

Besarnye your snowman??? bestnye! kat sini snow ciput ciput aje .. lagi tak berbaloi! enjoy it babes .. balik malaysia nanti sure rindu punye!

Lyana said...

ehhh i like ur header picture. no no i love ur header picture. cantekkk!!!

angel_blister said...

best giler korang.. snow sikit dah tutup uni. kat sini (russia) snow mencurah curah ke, snow storm ke, banjir snow ke, xkan tutup.. paling hebat bila temperature -25 pun masih gi class...

Fatin Fairuz said...

wah..bukan main 2 biji rambutan lagi..haha..kalo cair nanti..da x jd la kan menatang tuh?cam ais yg cair lah kan..?:P

Farah said...

Snowman tu handsome gila la ! :)
Errr yang bawah sekali tu , gambar apa ?

nama.aku.lynn said...

errk?!apekah~~

mummy liesya said...

sabar jelah....memang kreatif n innovatif

hatim a.r said...

eleh eleh siapa yg pura-pura innocent tu yg eksaited lebih sebnanye kan?baik mengaku haha.

owh and ucd tutup today so definitely ive to do my presentation some other time sigh. walaupun snow sikit je tp mmg tutup sbb ni dikira lebat bagi standard dublin. so mmg x prepared utk menghadapi cuaca mcm ni.

anisizatyA.J said...

OMG hahahaha

mishy weird to do? ! said...

wow ! keletif mahu pown banyak inovatif ! HAHA. enche belog usang lagi bersawang, tgk blog sayes. name anda tertera !

FaznFaz said...

hehehe... speechless!!!

gud luck presentation...

akie said...

hahaha, senget btol

Miss Lemon said...

err...agak unik snow itu ya
huhuhu

..nOWa.. said...

oooo emmm giiii.. hahahaaa!

hudhud said...

wtf la weh ranting2 tu HAHAHA. sengal semua ni stress apa sebab snow? LOL

chittysarah said...

creative work~~

Nazrul Izuan said...

ahahahaa..nak cakap kreatif pun fikir dua tiga kali..tp cooL!

hatim a.r said...

eh kenapa semua speechless tgk gambar tu?ni belum tgk secara live.haaa komfem kagum

Wangi Azhari said...

sculpture yg bwh skali tu bolelah diletakkan dlm muzium negara..sgt berseni...

minahcoolio said...

perghh...dahsyat beb...huh,mengucap2....jangan bagi effect time exam dahla..

syamin ariffin said...

Lahhhh...hahaa
bersenii sungguhh!!

irma-ain ibrahim said...

the hair ( ranting kayu acted as hair ) bukan dekat situ kan? the hair sepatutunya somewhere else. ahah! failed! :D


p.s : tak bukan lucah. tapi dalam buku stpm ada.