Monday, December 27, 2010

Semakin Hari Semakin Malas

Selalu tak bila anda tengah study week lagi beberapa hari nak exam masa tu dah siap plan dalam kepala lepas exam nak tengok movie,nak makan sedap,nak tidur berlebihan,semua benda nak. Gelojoh.

Lepastu bila habis exam those plans you made during study week semua macam tak boleh pakai,last-last duduk bermalasan di rumah sambil terkangkang dengan tak mandinya menghabiskan usia remaja menonton Ugly Betty.

That is exactly what's happening to me right now.

Waktu exam haritu berkobar gila konon nak makan best,masak special segala. Now that exam dah habis i jadi makin malas. At least waktu study week semangat lah jugak masak paprik,these few days this is what i eat. For breakfast,lunch and dinner.



Sup ayam + nasi + scrambled egg. Its not even a proper sup ayam. Ini sup ayam yang ayam pun boleh buat sebab terlalu cibai tahap kesenangan dia. Jenis yang rebus air,campak ayam,campak kentang,letak perencah sup siam. What a disgrace.

After the exams i tak pernah keluar rumah lagi due to the shiteous weather except for sembahyang jumaat. Yes,my life is that sad. Harini baru berjinak-jinak keluar rumah for boxing day.But boxing day in Dublin is not really happening compared to London.

Diskaun pun bagi macam tak ikhlas weh,dahlah perfume shop tak bukak. And i didn't shop much pun because i choose not to eat pasir when i go back to Malaysia next year, so i have to save some money. Not that i dont want to shop my life savings away,but im an adult now,it is my responsibility to manage my duit wisely.And its about time to accept the fact that my last name isnt Trump.

This time around i actually berbelanja secara berhemah. I only bought things that i will and can wear in Malaysia. There's a lot of nice winter jackets but since im going back in few months time,it will be pretty stoopid if i were to buy winter stuff. Lainlah kalau nak join group shuffle. Budak-budak shuffle sekarang ni i tengok bubble jacket berbulu-bulu pakai tengah panas terik ngalahkan orang Rusia.
-______-"

But there's this one cardigan from River Island yang i TERPAKSA beli sebab gila murah compare harga asal 70 euro ngeh ngeh. Nanti kalau balik Malaysia bila dah taknak pakai i buat jualan lelong je lah dekat belog okeh.

Owh and im going to somewhere on 27th for winter holiday. So expect even less updates on this pathetic blog. Not that anyone care kan...

Have a nice holiday everyone!


14 comments:

adrinaqamarina said...

eyt, t nak balik, buat la jualan murah winter coat sume tu. kan dah lepas tiket balik.

:D

nama.aku.lynn said...

my last name is trump!hahah..

anyway,sgt sedih mlihat sup ayam anda..haihh..takpe2..sabar2,xlama dah nk makan sup ayam yg bkhasiat..^_^

p/s:slalu je plan mcm2 b4 exam..last2,mcm ni lah cuti..apa pon xjalan..haihh~

Arash Libra said...

tie topman tuh..i ada..kikiki

syamin ariffin said...

Marathon movie je laa...
Ngadap movee tp x mandi,mmg layannn..
hehee

*btw,ayt last from scnd last paragraph,mcm sadiss je kedengarann..
haha..

ramai care kowt..=)

WZulhilmi said...

my last name also isn't Hilton. So we both are in the same team.. - -"

NUR HIDAYAH said...

my last name also isn't Kardashian. So we both are in the same team.. - -" kwang..kwang..kwang..kelas dik hatim kita..mkn sup sempoi..!! sabaq no?

ctpayong said...

sabar2...sok ko org sume tu dah abes belajar..balik mesia ko org kadaq makan sampai pengsan. masa study takleh makan bnyk2 & sedap2 nnt ingat makan je..

hatim...jalan baik2.

norhidana said...

aduhai hehhehe aritu konon nyer nk msk sedap2 nk pg sana situ ek... rupenyer haram... heheheh itulah bile dh mls susah nk cite akak fhm...akak pun kdang2 gitu gk

selamat berholiday...take care

norhidana said...

aduhai hehhehe aritu konon nyer nk msk sedap2 nk pg sana situ ek... rupenyer haram... heheheh itulah bile dh mls susah nk cite akak fhm...akak pun kdang2 gitu gk

selamat berholiday...take care

:D said...

oh pls belikan lah baju yg cantik untuk diriku (tibe-tibe.takmalu woi :8I )

freeter farn said...

boxing day tu hari untuk sale ke? ingatkan boxing wrestling tu...

sakit perut tak makan mcm tu? kalau tak boleh dipraktikkan, haha

hatim a.r said...

@adrina:tiket balik jpa bayar

@lynn:tapi sedap jugak perencah sup siam ni haha.sebab malas punya pasal kita layan he la sup bujang nih.

@arash:5 euro je.murah gila kan??!!

@syamin:takde movie yg rasa best.tgk separuh jalan dah boring

@wzulhilmi,hidayah:sebenarnya kalau nak kira orang melayu siapa je yg ada family name haha.semua nama bapak.

@ctpayong:balik nanti haruslah melantak nasi kandar yg didambakan

@norhidana:kita merancang kak...alasan tak boleh blah

@:D :untuk family pun x beli pape lagi nih.

@freeter farn:boxing day tuh after christmas sale.eh sila praktikkan,kaedah pemakanan ini mmg selamat.(so far)

Nina Nazaruddin said...

i tot perempuan je shopaholic! :D

FatinArshad said...

mmg betul2 terjadi kepada budak spm spt saya..hahaha