Saturday, May 21, 2011

Cerita Hantu Terpaling Saspen


I love weekends.

Weekend je lah time nak makan best dan berpeleseran tanpa wawasan. Selalunya weekdays breakfast,lunch,dinner beli belakang hospital. Kalau kena food poisoning senang aku saman satu row gerai belakang hospital tu.

Disebabkan semalam adalah malam minggu, me and the same group of friends had western food at Mikki's Western Junction dekat Jalan Pantai Jerejak. It's a small restaurant serving reasonably priced western food. I've been here before with other group of friends,but we didnt eat. Sebab diorang kata tempat ni tak halal.

Well guess what? its effin halal sucka! I've checked already,do you seriously think i would suggest a harom eating place?? Im probably the least religious person you know but im not planning to eat babi anytime soon hehe. The chef is a Malay cuma dia sewa tapak je dari cina.

I had one of the best Marinara Spaghetti and my friends had lamb chop and grilled stuff.


-gambar ihsan saudari Marshitah dan henfon canggih beliau

Seperti malam-malam minggu yang lalu,lepas makan kami pergi menonton wayang kerana malam masih muda. Ramai gila okeh orang dekat wayang kompem semua nak tengok NurKasih. So we decided to watch Insidious.

Insidious is the best horror movie i've watched at a cinema.ever.


Berbaloi bayar 9 ringgit tak macam zaman sekolah dulu tengok cerita Mistik tiket 11 ringgit. Razak Mohaideen bak balik 11 ringgit aku weh. Insidious is not like any other horror movie yang setiap 2 menet hantu keluar tunjuk muka. Hantu dia jenis yang keluar sekilas pandang so bila nampak kau macam 'omaigod aku sorang je ke yang nampak weh,nak azan sekarang'.

Walaupun saspen,cerita ni senang difahami. Tak macam cerita The Grudge yang kena buat peta minda baru boleh paham. Then as the story progress, jalan cerita jadi macam predictable. Sekali tiba-tiba dia buat twist as in twist dalam storyline dialah bukan hantu menari twist.Terus ending tak boleh blah horror gila. Its so scary sampai ada orang simbah diri sendiri dengan popcorn. Im not gonna name names here lah. *cough* marshitah *cough*



They say bring tissue to NurKasih because you will cry. For insidious i say bring pampers,you will pee your pants.

25 comments:

miss zizie said...

nak tgk insidious jugakkk. nk g cinema takde sape nk teman, sume pun nk nur kasih.. uishhh, kena download jugak karang :)

Aisyah Kay said...

Bg free pun sy xkank tgk cite ni. Tgk Khurafat pun nangis2 dlm hall nak mtk kua

[i.l.y.a] said...

hahahaha. tim, nur kasih jom.

dayanaazhar:) said...

wah ni kena bawak pampers berapa helai eh???

marshitah mohamad mohaidin said...

woihh2 :DDD btw asyik tringat ending dier T T hampeh btol. C U A K.

Ecah Ecot said...

haha...xnk suggest bwk pampers jenama ape ke?lalala

Yuyu Musa said...

hahaha...tgk cite hantu razak mcm tgk
kenderaan kat jalan raya jer..xde pekdah..haha

sweet life said...

nur kasih lah hatim...
haha

tangkap leleh...
leh menanges

najihatussolehah said...

mcm best ja..hantu yg sembunyi2 ni yg suspen nh...kalu yg trang tang2 nampak x takut sgt..hehe..

hatim a.r said...

@miss zizie:tgk dekat komputer tak layan.dia kena ada sound effect tuh baru saspen

@aisyah:khurafat scary sebab ada scene dekat hospital

@ilya:jom,kau belanja

@dayana:sehelai je cukup.beli yg kualiti sikit

@marsh:haaa tau takut.gatal lagi nak tengok cerita hantu

@ecah:huggies dry

@yuyu:hantu razak??

@sweetlife:apsal ada orang kata cerita dia tak paham??

@najiha:kannn..tu yg buat saspen

Balqis Riza said...

There is no love sincerer than the love of food.

the rara tongga said...

mana lagi seram, insidious ke paranormal activity?

noname said...

hahaha. boleh bayang muka marsh macam mane. behave marsh behave..

shidaidris said...

haha....hatim u cutela, serious ur entry made my day. kalau hatim ada new entry, laju2 tau shida bukak...

tapi komen jarang....haha. best ke insidious? adik kata hantu dia kelakar...adeihh

wan syamzaima said...

tergelak besar baca tang yang nak azan tu..mmg lawak..

akak pun peminat cerita hantu even seorang yg teramat penakut...nak kena cari peneman lah kalau mcm ni.nak pi tgk cerita ni..hatim dh promote baek punya...

*mr.husband selalu bz isk isk..

nama.aku.lynn said...

hahahah,again LOL.
tak mengagak nak mintak ganti rugi kat razak mohaiden.
hang dah dok penang,ce p carik razak kat sana.kot2 ada rezeki,dapat balik 11 hengget.hahaha.
oh ya,ur suggestion bawak pampers sgt tak bley bla.hahhaha.

sweet life said...

depa tak cukup matang tuk paham kot..
ngeeehhh....

tak tgk lagi sebenarnya..
kelantan tak de wayang ...T_T....

MiaDiera said...

citer tu memang sangat menakutkan(!)

norfaridahanum said...

insidious...nak pergi berhibur pun masih x lari tema ye hatim!sambil tengok sambil feel mcm tgh tulis case sheet.insidious in onset.haha

Siti Hajar Samsuddin said...

ceitt..xd sedey lasum pown nur kasih ituu..huahua..hmm shud consider insidious lak ni..hooo

Mrs Azarol said...

hahaha tim..tim.. mmg tak bley bla sampai nak azan.. anywy.. mcm nak pi tengok jgklah. review sgt terkesan gitu =p

NADIAH KZAMAN said...

kah kah kah..hantu twist..?? can't imagine that!!

Afsar said...

wakaakak, ingat lagi ko, time kiter g tgk mistik??? 1st citer hantu melayu tu..haha

p/s: besday aku baru 2 hari lepas??tunggu gak wish ko, luperla tu..hihihi..Baru nak mintak IPAD!!!

balik kl roger aku~

shidaidris said...

hatim, dah tgk insidious. semua hatim punye pengaruh, cerita tu memang suspen sampai terjerit dlm panggung tapii hantu dia x takut....haha.

especially yg muka mcm setan tu...weihh...x takut langsung

cik aletheea : said...

wah..esok jugak gie beli tiket mau tengok nie movie..
yeas..yes.. dying for horror scene.