Tuesday, May 3, 2011

Long Weekend


Hello people!! Sorry for the long hiatus (baru berapa hari je weh). I baru pulang dari menghabiskan weekend di kampung bersama atuk,opah dan makhluk debab ini;

-sedap digomol

Opah,atuk,my uncle and few family members just got back from umrah. So they had some kenduri on Friday night. How can you not love kenduri when you have two trays of rendang ayam kampung untuk dilahap?

-ahhh absolute bliss.


-ramai orang masjid datang. sampai kena 'open table' dekat porch sekali.

On Sunday i went to Pangkor with my uncle and his family. Its a super random impromptu vacation,planned the night before.

-i told you this was totally impromptu,kamera dengan sunblock pun tak bawak. Kamera phone cap tupai ni je lah yang ade.


-duduk di verandah sambil mendengar bunyi ombak. Exactly what i asked for from God few days back. I must've done something right.

We only spent one night in Pangkor. But the next day tuh we checked out at 4pm. Sukahati makbapak je. Siap buat barbeque for lunch.

Lepas mentekedarah 3 ketul ayam dan 2 ekor ikan bakar, i went on this pelampung terbang ride with my cousins. Not a smart move.

Ini macam banana boat tapi lebih ekstrem. Melayang-layang kena tarik dengan speed boat, kalau seluar longgar memang bogel lah kau berarak keliling pantai. Dahlah baru lepas makan, rasa nak muntah balik je ayam bakar.

Habis mandi laut i thought nak balik dah since i planned to go back to Penang straight away after that. Sekali semua pakat terjun kolam pulak. So long, Penang
-___-"

Penyudahnya awal-awal pagi ni baru drive balik. Sampai tol jambatan tengah-tengah beratur tuh i turned to my right and saw this;

Lori babi. Penang doesn't welcome me.

30 comments:

namivamp said...

haha lori kuning BABIER PINK nice!

nourelcahaya said...

mmg style kn kalau g pantai ambik gambar selipar jepun~lalalala

FaiZaH Fyn said...

bayang-bayang ape dalam kolam tu??takut pulak tengok haha...

NADIAH KZAMAN said...

haha..so sad penang doesnt welcome you..great holidays!! *superjealous.

Quiyah said...

kah kah kah.. u made my day today bro.. hahaha...

fatin farhanah said...

agaknye ini lah pigs yang i jumpa kat hotel di penang tu on last sunday.
dah selamat jadi pork ;')

sui nawi said...

Nasib baik,tk letak gmbr full babi tu :D

mimi mn said...

hidup tak selamanya indah..ngeh3 comel je kaler lori tu bright habis.

Fatimah Zahra' said...

wah. dah lama tak balik kampung aku. kalau dari kg aku 10 mins je dah sampai lumut weh. grrr, tension tgk kau punya hols memang best..

yuyu lar said...

kucing tu memang buat aku rasa nak gomo..grrrr

norhidana said...

mmg sgt gebu n comel nyer kucin kuning tuh... suke2...
bab mkn2 msti wajib ada kt sini.. takpe baru best nk cuci mata kan... aktiviti kt pangkor tuh pn msti best kan
tp yg tak best lori kuning tuh,setahu akak lah spttnyer oik2 tuh dibenarkan di bwk atau di pindah2 kn lps kul 11mlm je,siang2 mana blh... ptt blh kene saman lori tuh... cit

dayanaazhar:) said...

good holiday will always have a tragic/unexpected farewell. hahaha. the pigs are welcoming u to penang:D

anisizatyA.J said...

best gila rendang ayam . nakkkkkk

hatim a.r said...

@namivamp:lori barbie paling ceria atas dunia

@nourel:tambah pulak kuku kaki tak potong 3 minggu.lagi style

@faizah:itu logo resort lerr

@nadiah:thats their way of saying get out of here.

@quiyah:=D

@fatin:theyre still alive.belum jadi pork

@sui:trust me ive tried. tapi they all asek gerak2 susah nak snap gambar

@mimi:what a bad way to start ur day eh

@fatimah:mula2 plan nak lepak lumut je.last2 end up dekat pangkor.perancangan mmg fail habis

@yuyu:memang best gomo sebab dia boroi

@norhidana:owh yeke?camne boleh terlepas pulak lori ni pagi2 bute

@dayana:mana ada welcoming.more like cursing

@anis:mehhh la sini mehhh.opah ada bekalkan ikan keli lagi haha

Imran@Copenhagen said...

some time, a great holiday can't be plan, but it's just spontaneously happened!

ika jamil said...

i rasa mcm ternampk u kat lumut,or probably orang lain...hahahha

Balqis Riza said...

sekali lg tensen melihat gmbr mknn dan kucing dan malaysia..eh~

ainzoo said...

kali ni , sure opah takbekalkan sadin lagi kan?
hahahah

wat spoil tul menatang kaler light pink tu... ehehe..

nama.aku.lynn said...

picc rendang tu memang buat den raso tak sabar nak p lunch(baru pukul 8.30 pagi..lambat lagiiii nihh)

yg penting,,pic last tu sangat menunjukkan penang tak alu-alukan doketerr hatim.whahha

mia sha said...

lamanya tim xupdte...trigin jalan2 jumpa kamooo at penang...

hatim a.r said...

@imran:kene tengok jugak.kalau takde duit tak syok la.ni orang belanja tu yg best haha

@ika:i had lunch at marina bay secret recipe.kalau nmpk kat situ ye la tu

@balqis:aiseh macamla indo takde kucing dgn rendang hehe.di mana ada kemahuan...sambung sendiri

@ainzoo:opah demam.dia tak larat tapi still masakkan lauk ikan keli

@lynn:ayam kampung pulak tu kan..dh terbayang2 dah ni

@mia:i dont like meeting people i dont know lol.that'd be awkward

najihatussolehah said...

comelnye kucing tu..

~ Cik Azz ~ said...

hakhakhakhak....

that's all....

:p

shidaidris said...

hatim, this is my first comment coz i just know ur blog. sgt noob kan. so pls update ur blog regularly coz i already fall in love with u, ok tipu ur blog.

so, pls update everyday coz ur entry made my day. takut tak....haha. damn, u sgt comel

miss zizie said...

nak rendang ayam jugakkk :P

misa said...

x peduli yg len, i nak makhluk debab yg sedap digomol tu. plis? :D

Han ni said...

yang last pic tu pun apa kurangnya..comel gak..kui3

Gluck Yusof said...

Okay, tak pernah makan ayam kampung T.T

hatim a.r said...

@shidaidris:blog tak gemer memang ler baru jumpa hehe.thanks anyway =)

@misa:itu kesayangan opah.not for sale

@gluck:go buy some cepat.semua malaysiam harus pernah try ayam kampung

Nadira Hidayah said...

Welcoming ceremony!! :D