Saturday, October 31, 2009

Orang Pelawak Selalunya Berhati Sensitif



cuaca:hujan
mood:syahdu
soundtrack: please kamu jangan nakal luther vandross-dance with my father again

AMARAN:POST KALI INI AGAK PERSONAL DAN GELIMAT.SILA JAUHI JIKA BERHATI DINGIN



pernah tak u oll impikan satu moment special itu akan berkekalan selama-lamanya? well memang tak logik ah sebab kalau ia kekal selamanya dah tak special la pulak. tapi dalam hidup kita mesti ada satu phase yang kite appreciate sangat. mungkin waktu kita alami fasa kehidupan itu kita tak berapa nak hargai tapi,lepas kita dah membesar dan tinggalkan saat berharga tu sedar atau tidak kita memang rindukan moment-moment yang magikal itu. perghh boleh tahan puitis kau

since ive been away from family memang kalau bila teringat balik zaman kanak-kanak sedikit sebanyak akan rasa kesyahduan di hati kecil. teringat masa bergaduh dengan abang lepastu gerakan penyudah cakar muka memang wajib untuk tinggalkan permanent damage, sama-sama ponteng mengaji lepastu kantoi dengan jiran sebelah yang bermulut longkang,kumpul baki duit belanja setiap hari sebab nak beli keropok perisa durian,main tikam,rembat sugus dekat pasaraya d'mart eh semualah.semua itu memang still terpahat dalam kepale otak i yang tak berapa nak develop ini.

tapi sejak i dan adik beradik membesar sedar tak sedar we are growing further apart.i dengan study i di ceruk alam,abang i baru grad n start bekerja,adik-adik still di sekolah.semua orang ada responsibilities sendiri tetapi setiap kali kau orang luangkan masa untuk bersama i,i nak korang tahu i hargai itu.

memang i paling rapat dengan abang paling sulung sebab umur tak berapa jarak.(perancangan keluarga agak lemah di situ ye mama).membesar bersama dan ke sekolah bersama,pertama kali turun town seremban naik bas pun bersama.fuh memang bergaya time tu pakai seluar jeans atas pusat,baju masuk dalam,sikat belah tepi. sampai sekarang pun i masih ingat crush pertama abang i bernama Noraini time dekat sekolah mambau dulu.(jangan ingat aku lupe weh).

dengan adik-adik lelaki bawah i mungkin tak berapa close sebab jarak umur agak jauh.and now i memang sangat sangat sangat menyesal kurang spend time dengan kau orang. kita membesar x sama zaman jadi certain time memang i tak berapa sebulu dengan korang contohnya seperti kenapa baru darjah tiga sudah pakai brand Nike sedangkan i dulu sampai darjah enam rilek je bantai Kiki Lala. tapi i lupa zaman dah berubah dan korang juga perlulah dress up ikut trend sekarang supaya tak jadi bahan dengan rakan-rakan indie yang lain.Aiman,Adib maafkan i.

lepastu dengan adik perempuan i yang seorang itu memang i protective gila dengan dia. sebab dia anak perempuan satu-satunya maka perlu perhatian lebih.memandangkan ibubapa sudah meningkat usia,jadi mungkin sudah jemu dengan proses membesarkan anak.jadi i harap perhatian yang i berikan cukup untuk kau adik.

kepada parents i yang disayangi dunia akhirat terima kasih kerana selama ini sudah jaga i sepenuh hati. i wish we spent more time together,sejak i masuk asrama sekolah menengah memang i dah tak pernah cerita masalah hidup pada ibubapa tambahan ketika itu mereka perlu fokus pada abang i yang memberontak akibat hormon remaja terlampau. waktu itu memang i felt really neglected tetapi i bersyukur mungkin Tuhan dah takdirkan i handle masalah sendiri tanpa harapkan bantuan orang lain. sekarang apa-apa masalah pun memang i sukar nak cerita pada orang tapi alhamdulillah semua i boleh harungi sendiri.terima kasih Tuhan.

walau apapun yang jadi i harap kita sefamili stay together forever. i wish we can do more things sama-sama as a family.i tahu semua orang sibuk bekerja segala tapi i harap sangat bila sekali-sekala balik summer ayah boleh ambil cuti sehari dua untuk family outing.tak perlu melancong tempat mewah,piknik di tepi taman bawa mihun goreng pun i dah hargai sangat. waktu i balik summer tempoh hari harap i tak annoyed ayah sebab ajak pergi keluar shopping berkali-kali. bukannya i nak shop sangat tapi i rindu waktu kita satu keluarga buat something together. akhir kata i sayang anda semua dan kalau ditakdirkan i dibuang negeri ke selatan Vietnam pun at least i tahu ada enam orang yang akan sanggup ikut i sekali.saya sayang kalian semua
*nangessssss



dua orang yang i sanggup mati untuk mereka.yang lain kena fikir 2-3 kali jugak



ps:sekali sekala jiweng boleh tahan juga =)



39 comments:

Amirah I. said...

aku sayang kau jugak weh. Kalau kau kne buang vietnam pun aku ikut

ececeh nak jugak ikut ngehehh

hatim a.r said...

aku sayang ko juga bhaa.owh lupa nak letak gambar cheryl cole dekat bawah tu hehe skarang megan fox dah jatuh second place =)

Amirah I. said...

(-_-") mmg sah kau tak pernah miss tengok x-factor

Balqis Riza said...

aloh2 sweetnye entry ni..hahaha..

ayu_whizgirlz said...

gewd Hatim, xsangke u bleh berkarat smpai cani..=P

hatim a.r said...

@amirah:memang la x penah miss hehe

@balqis:eh maluuu

@ayu:x sangke apenye,aku kn memang berhati penyayang =)

~Kak AZZ~ said...

alololo....sian dio dok jauh sorang2....kalau takat tercampak kek vietnam tu mmg la semua boleh ikut...takut tercampak lagi jauh je....nun kat negara zam-zam ala kazam...hehe..

terer gak ekau ni mencakar ya Tim...haha...

hatim a.r said...

eh ke selatan vietnam tuh x tentu lagi semuo nak ikut kak.cubo den ajak akak,sampai mati xnak yo akak ikut den haha.

terer kebendenye kak ini yg dinamakn entry luahan perasaan yg terunggul.haha tak penah2 terjiweng cess ni semua hujan punya pasal (+.+)

Nadirah Abd Hamid said...

Hatim,. i pon rase nak nangis!!! wuak!!! nak balik malaysia...windu!!!!! Fishcake la u hatim..habis bantal dh basah..hingus pon dh kuar2..

ashz_ami said...

sweet sweet n sweet giler..
ms bc all that, i was thinking
' awwwwwwwwwwwww sweetnya hatim '
and now im missing my family too..

~nangis jugak.. T_T

hatim a.r said...

@nad:betul woh tiba2 rasa rindu gila dekat family T.T nak balik!!!!

@aisyah:baru tau aku sweet hehe =)

~*puding caramel*~ said...

wei2!!! sweet gile. wpun aku nak qada bace or bagi komen kat blog org after exam, tp terpanggil pula komen di sini. ak xsangka ko ada juga sentimentel side..

act, aku pun ada rs cmtu. ak rs sebab masuk smss tu macam awal sangat. pastu dengan adik2 yg bawah mcm xberapa cloze. macm regret pun ade. aku br nk besar. adk2 stll kanak2. nak share mende2 pun xle. pastu cpt annoyed. teruk pun ye. sekang br nk nyesal. but then, entah.

buatlah family day.

Ai-Gie said...

waduh hatim...
syahdu aku tgk ko punye post. ha3

hatim a.r said...

@puding caramel:aku pun baru sedar yg aku tak byk spend mase ngan adik2.ahhh kalau masa boleh diputarkan mcam cerita doremon~ anyway tq for taking ur time baca jugak blog yg hampeh ini.cadangan family day akan dipertimbangkn hehe

@ai-gie:sepatutnya baca post ni sambil pasang soundtrack tuh.lagi syahdu woo.ape ingat gua xde jiwa ke tak boleh syahdu =)

SiComelPintar said...

eceyh eceyh hatim..
jiwangz giler......

i thought ko ajak ayah ko sbb nak jimat duit...hehehe...just kidding babe...

hatim...gudluck esok pasal locomotor..

hatim a.r said...

pojik!!!like finally ko mencemar duli ke belog ini thank u so much yeah.
eh jimat duit itu motif sampingan saja haha.kau pun gud luck juga in wutever ure doing!

Bintang Hati said...

hye,

spe la xsnggp bkorban tuk prents..
huhu hani ppn snggp..
ceh ttba bsmngt nk stdy..
pdhal final sok lusa..
hehheheh..
prnts tu ag pnting n bnilai dr sglanya bg hani..
hehehheeh cover line..

anisizatyA.J said...

hahahhahaha pasal sejadah tu sumpah lawak gile! i gelak ggb. anyways, i pon cm ade generation gap dgn adik i yg last.beza 10 taun mmg takleh blah a nk layan die cite kwn die dengki dgn pencil case die yg cun. tsk,, tp yeah, appreciate our family as long as we can, kwn i her dad just died kelmarin, heart attack. sad gila kot

edimccrappy said...

hanis kater dier tak dulik pun pasal kau.. (padahal tgh nanges berair mate berpeluh punggung)

tengku_fir21 said...

huhuhu...
ko buat aku terkenang kembali zaman kanak-kanak...tapi tak pakai kiki lala hokey..
hahaha....seronok giler ge sekolah naik bus pastu gaduh atas bus sebab nak duduk

marshitahmohamadmohaidin said...

:)
ak pon rndu ngan famili ak yng dulu,b4 ak masuk mrsm tpg, b4 kaklong n bngah kawen, b4 adek2 ak mmbesar lg besar dr ak,.. 9 orng famili ak still dok umah yng same, mlm2 brkumpol n mkn samer, gaduh samer2....

marshitahmohamadmohaidin said...

:)
ak pon rndu ngan famili ak yng dulu,b4 ak masuk mrsm tpg, b4 kaklong n bngah kawen, b4 adek2 ak mmbesar lg besar dr ak,.. 9 orng famili ak still dok umah yng same, mlm2 brkumpol n mkn samer, gaduh samer2....

hatim a.r said...

@hani:betoi ah tu.eh nak final boleh pulak dia merayau kt blog org.pegi study hehe

@anis:alaa kite kecik2 pown selalu je gaduh pasal bende kecik mcm pensel case.kalau sekolah rendah tu siap buat spot cek kalo pensel ilang

@edi:hanis lagi jiwengs emo karat dari aku lah.aku berjiwa kental sikit hehe

@tengku:aku pergi skolah x pernah naik bas,mak je yg antar.sebab mak aku yg ajar math =)

@marsh:kan??bile dh kawen keje semua susah dh nk buat benda sama2 lg.tu la aku suruh famili aku at least time semua ada ni rajin2 lah pergi shopping same2 ngehngeh

adrinaqamarina said...

adeh...
syahdu nye bce ur post...
tetiber rse rndu giler owh kat umah sume...
huhu~

tp betol gak...
skunk...
ble sume da besa da kurg spend mse sesame...
tp kekdg...
kalo de chance tu...
okay gak pe...
(0_o)

hatim a.r said...

rindu umah pergi lah call hehe.murah je call mesia kn..

adrinaqamarina said...

yup...
murah je...
eyt...
da penah rye bpe kali kat sne eh?
(0_o)

hatim a.r said...

baru 2nd year kt sini so dh 2 kali jugak la raye here.but honestly not much difference pown.sini lg best kowt

adrinaqamarina said...

yup...
betol je gak...
kekdg rye kat sni pon ag best dr kakt msia...
ngeee~
btw...
dlu wat prep kat mne eh?
(0_o)

Eireen Camelia said...

ai bukan apa nyah, tapi ai suke and boleh terima la entri jiwang berbentuk kasih syg gaya gini walaupun hati dingin ke beku ke lebat ke renyai ke.

tskk... ;'-)

hatim a.r said...

@adrina:prep kt intec

@eireen:aku gembira kau suka nyah.sekali sekala ape salahnye berjiwa syahdu.ko bila pulak nyah nak syahdu cam aku?hahahaha omg memang nyah habes ah

adrinaqamarina said...

oic...
then...
ari ne...
da abes mid la ye...
u ckp mon last paper rite?
hihi~
so far so good?
(0_o)

~*puding caramel*~ said...

wallamak hatim ttbe je post ni jadi hot.

hatim a.r said...

@adrina:yes ptg inilah habis.tak larat dah ni

@puding caramel:siak je en sume org bile aku jiweng2 baru nk dpt sambutan haha tak rokes ah camni

adrinaqamarina said...

hihi~
kat sne klas cam ne?
i mean start kol bpe?
(0_o)

Monza said...

pergh hatim, tersentuh hati aku yg keras ini selepas membace post ko nih...isk2

hatim a.r said...

@adrina:cam biase ah ade 9-5,ade hari yg free sket

@monza:haha poyo.ko lagi jiwengs bila cakap ngan mak terus tukar intonasi jadi anak soleh.blah ah wei haha

yummien straggy said...

hatim..
aku baru menyinggah blog ko..
post ni sgt sedih okay?
bergenang lak tetibe..
walopn aku dok dgn mak bpk..atoi~

hatim a.r said...

bila baca balik aku pown sedih. tengah berlinangan ni

mvp_dina13 said...

tepi sket

tisu dh hbs ni..