Monday, December 28, 2009

Dalam Banyak-banyak Kopi,Kopi Apa Yang Lebih Jelik Dari Kopi Jantan?


COPY PASTE




Orang tulis blog kerana pelbagai sebab. but most importantly blog itu i rasa harus melambangkan penulisnya.tapi kalau keje kau nak copy paste post orang pastu takde buat notakaki ke ape to acknowledge blog asal itu memang buat i berbulu.
kalau nak sangat reader meh sini i tolong peromot;
nurhidayahkarman.blogspot.com

ok maybe sedikit harsh di situ.kepada hidayah sorry lah jika i tegur sedikit kasar.biaselah sejuk begini memang boleh emo.cuma lain kali nak ambik idea pun takpa tapi sila tulis:diadaptasi dari blog maribergebang.blogspot. sempena mahu masuk tahun baru i malas mahu marah kerana perkara kecil =)


hidayah herself was kind enough to ym me and apologize. and i pun minta maaf from her too since i sudah ter-mean pada dia.jadi marilah sama-sama kita bermaafan sempena krismas ini.ape kau ingat raya je boleh mintak maap?
tak sangka perkara bodoh macamni pun buat i overreacted.anyway thank you so much hidayah for reaching out to me and for reading my blog =)

42 comments:

anisizatyA.J said...

i pon penah kena then somehow cmne tah terjumpa blog ni sebijik tulis apa i wrote. then dia malu trus delete blog dia. haih pelik gila org cmni

hatim a.r said...

kan kan???tak paham jugak ape dia cuba provekan kat situ.i mean ur blog patutnya evrything bout urself lah.kalau nak kopi pes baik buat assignment

~Kak AZZ~ said...

hahahaha.....akak punya blog pun ada gak yg pnh copy paste....tp disebabkan ianya berkaitan dgn info kesihatan, akak biarkan je la....tapi dalam pd tu akak bg la jugak hint kt org tu....tambahan dia kwn sesama ctz...baru nk belajar jd bloggers, so just let it be je la....

Tp, kalau copy paste mcm yg ko punya tu Tim, harus la ko marah.... Tak nak saman ke org tu...hahaha....

.zirah. said...

hihihi...i bce tekejut beb.klo setakat view2 utk carik ilham xpe(temasuk la aku nie hah).Nie trus copy.Mak aii..nasib baik otak i xsebangang tu kot.

*ingt tu murid2,view utk crk ilham bkn ko copy semua.

.zirah. said...

entry dier yg tebaru pun tiru u ar hatim..better u gi tgk..

hatim a.r said...

@kak azz:nasib kita serupa.macamana nak saman,duit dh habis buat jalan2 huhu

@zirah:kalau setakat buat ilham tuh biasa je kot.semua org pun buat.ni siap copy bulat2 mentang2 ah takde trademark.cetss

Nona said...

huhu..sian..takde life budak nie..mesti rating reader mencanak naik pas di peromot..heh heh

Iwa said...

eh, sebijik la.. x snonoh btol pmpuan tu copy ko pny..

*tetibe nyebok kt blog ko jap*

Nadirah Abd Hamid said...

hatim,
don't be mean!!!

hatim a.r said...

@nona:saje je peromot,buat keje amal sikit

@iwa:memang kurang senonoh sikit ah.
eh takpe takpe selalu la menyibuk,evryone are welcome

@nad:manade mean pun.teguran manja je

Jehan Manies said...

aah la beb, entry baru dia pn copy dari ko punye..haih kadang2 pelik aku nape entry dlm blog pn org bley nk tiru..haih, klu xde idea nk tulis ape dlm blog, baik xyah buat blog. bace je org lain punye blog.

p/s: eh, kalau buat yg x boleh right-click tu kn, boleh prevent plagiarism nih x?

hantumakan said...

hahaha, nama blog pun I.HAVE.NO.WORDS
sebab tu kena kopi ayat ayat penyata hang..

but seriously sgtlah bengong kerna perlu amik idea orang, kan hatim kan

hatim a.r said...

@jehan:tak tau le right click ke ape ke.biarjelah dia nak copy semua post pun takpelah

@hantumakan:eh ha'ah baru perasan i hav no words hehe..kalau stakat nk guna idea je takpe ni siap copy satu paragraph apakes?

a_shah_s said...

camana ko bley tau dia amek dr ko ni?rajin gak ko inspect2 ek blog2 org...masak ar dia ko da kantoi kan ni...

tp cbe pk postive la ek,maybe ayat tu ayat terbaik tuk describe syg kat ayah bonda dia...redha je la kan...ke takley?hukhuk

Balqis Riza said...

haha..selalu je jadi mcm ni kan? tp i tak pnh kena la..
mybe my words n my blog tak best kot? hahaha

in a way u shud be proud kot? err..hahahaha

takpe la..nama blog die pon i have no words..so, mmg keje tiru words org la kan?

kalau i jd die mesti i segan..wakakaka..

whatever la..u chill dh la ek..kirim salji satu balang ke bandung plis!

hatim a.r said...

@a_shah_s:smalam tjumpa website yg bole scan plagiarism nih.pastu saje2 la buat sekali tjumpa pulak blog nih.
maybe dia tiru maybe juga ini sekadar kebetulan haih

@balqisriza:takde maknenye nak bangge haha.sebab blog ni tah pape la dia copy je.gila nak copy blog femes?kompem lagi kantoi..nak salji ke?ni ada tinggal belen lagi semangkuk.esok i post

~Kak AZZ~ said...

ehhh....ko dah masok kt blog dia ke Tim.....wahahaha.....caya laa....

resepi satay.....perap je ayam tu dgn kunyit, garam, serai pastu rempah ratus dia la...Satay ni yg sedap cuma bau serai dia tu je....

Nanti akak try tanya jiran akak tu ehh....Tu pun kok dia nk bg la resepi satay kajang tu....huhuhu...

Liyana said...

apasal takde org nk plagiat blog aku pun? hahaha

hatim ko mmg feymes lah tu la org nk copy

p/s: lek la. ko patut bangga sebab ada juga org nk tulisan macam ko tulis hehe.. :)

dyla ishak said...

takle tgk da blog die...

part mane yg die tiru ko weh???

hatim a.r said...

@kak azz:alaa orang bisnes mesti tak bagi punyelah resepi tuh.time akak makan tu cuba akak bayangkn ape bahan2 dia pastu habaq mai sini

@puding caramel:apsal semua org suruh bangga??aku rasa kesian pulak dekat dia sampai kena delete blog.maybe harsh sgt kut

@dyla:sila kelik untuk besarkan imej.trimakasih

Hanis Abd Razak said...

kejam lah kau

hatim a.r said...

aku pun rase ter-kejam dowh.kesian giler dia delete dah blog.bersalah giler weh aku!!!!

~Kak AZZ~ said...

hahahaha......dia just tuko url je tu....tak kemananya dia nak delete blog tu.... For sure dia dh inform kawan2 dia psl nk change url dia tu....At least, mintak maaf la kan b4 nak tuko url ke haper ke... Ni tak, main blah cmtu je...

Jangan rasa bersalah Tim...Ko mmg berhak untuk bersuara...

Nak tunggu gak apa kata rizalman pasal ni....hehehe....

*pasal resepi tu, nnt2 la ehh...akan diusahakan...sabo2....

Liyana said...

haah la hatim. ttbe aku rse macam harsh juga la..

edimccrappy said...

maner ade harsh. cool lah tuh. tapi aku taknampak ape dier tulis

AmalinaOmar said...

tahniah! =)

Amirul Afiq Mohd Zainuri said...

giler drama siot. but still ak x rase ko harsh pon. die boleh je nk delete tat particular post then mintak maaf kat ko. yg die gi delete satu blog tu emo namenye. (-_-')

gurLuvpink said...

pemes nye u atim..=)

de 1 blog yg i follow,siap org bukak kn a/c fb lg gune pic yg die ltak dlm blog..

seb baek die amik word,bkn pic u..=)

tengku_fir21 said...

haha
biarkan ajer..


*ko jgn plagiat assignment org plk...

Tijah said...

agak2 ada tak org nak kopipes blog ai?

hatim a.r said...

@kak azz:maybe dia segan kut nk mintak maap huhu.

@liyana:kau menambahkn rasa besalah aku ceh

@edi:sila kelik untuk gambar lebih jelas.trimakasih

@amalina:motif tiba2 tahniah?haha

@amirul:ini drama tahun baru namanya hehe

@gurluvpink:curik gambar?wuyoo ade jugak saiko begitu ek?

@tengku:eh copy paste internet slalu je time assignment haha.tapi skrg dh ade software yg guna utk scan assignment tuh.so mmg kena rephrase n letak citation!

@tijah:dengan sebilion follower yg akak ade x mustahil dh penah kena kopi pes jugak.akak je yg x sdar tuh!

Nik Dewi said...

background blOg kita sama lah!!! sama2 cun~

Nik Dewi said...

background blOg kita sama lah!!! sama2 cun~

LoLLy~ said...

lol....x sempat plak nak tgk blog die...da delete laks,haha...chill la, xyah rase bsalah...ko mmg patot marah pown,hua3

hatim a.r said...

@nik dewi:wah citarasa sama elegen ni!boleh geng boleh geng

@lolly:sampai dia delete blog dia.tu yg mcm rasa besalah je tu

.rafiq. said...

selamba kau aib orang.

hatim a.r said...

sudah sudah jgn la buat i rasa lg besalah.ok la hidayah sorry lah banyak2.but i think u pun hav some apologizing to do kan?tak perlulah sampai delete ur blog.i dh tak kesah dh pun =)

QayQay said...

Hatim a.r and all readers

Sorry for late respond,i mintak maaf banyak2 sebab MENCURIK 100 pesen u punyer entry...banyak pulak...Mengaku memang so embarassing sebab ambik hakcipta orang len..

mintak maaf dari ujung rambot sampai ujong kaki sebab tak mintak kebenaran u..and for that reason, blog i dah tutup pun...

Thanks sebab menegur...

kakiI de'Lima said...

blog dia dh xde
br nk tgk
terlepas sudeh
hampehh

Nona said...

alhamdulillah..selamatt..amanla donia kalau ada owang2 cam kowang berdua nie..saling maaf memaafi..huhu..ai loike..aii loike..nanti hidayah kalu buat blog baru..jangan lupe bagitau..:)

irwan e3 said...

hrmmm..dia dh tuka link dan set to invite only...

ak pon folow blog ko sbb cambez, tp ak xpnah pon nk copy paste bute2post ko... by da way ak mmbe skola amirul afiq, tak sngke sbesa2 dunia dia pon mmbe ko gak.... salam!

hatim a.r said...

kawan amirul??wah wah ni dah kira second degree best fren dah ni.tenx sebabbaca belog sebegini sampah. =)