Tuesday, December 29, 2009

Entry Lumrah Di Penghujung Tahun


Setiap kali hujung tahun setiap orang pun buat entry khas azam tahun baru. walaupun i tak pernah buat azam baru setiap kali masuk tahun baru tapi i still mahu share juga impian i untuk masa hadapan since takde benda lain dah i nak blog kan.

ceritanya begini...

Di suatu pagi Isnin yang permai..


isteri i Latipah(bukan nama sebenar) awal-awal lagi telah bangun. sambil melemparkan senyuman manis beliau bertanya; "abang mahu brekpes in bed?"

i membalas,"eh skarang pukul brapa?i kena pergi office awal pagi ni kerana ada meeting dengan dato'hisham.(i kenal dato' hisham waktu kitaorg sama-sama hadiri conference di dubai 3 bulan lepas)".

Latipah membalas;"itukan kompeni kita sukati makbapak lah nak masuk kerja pukul berapa"
astaga..i terlupa yang i adalah boss di syarikat itu.inilah akibatnya bila terlalu banyak pegangan saham di syarikat lain. "kalau macam tu,u suruh chef peribadi kita masak nasi kerabu.i mengidam"balas i dengan penuh hemah.

-boss nasik kerabu siap!

usai brekpes,i mengarahkan pak mat(pemandu kami)untuk memanaskan enjin Bentley i. eh apasal bila watak pemandu je mesti nama pak mat?

ingatkan nak google gambar bentley,tapi semua org pun tahu rupa bentley.jadi i google gambar pak mat..


baru sahaja ingin melangkah keluar rumah;

"daddy! i wana kish i wana kish".oh anak i satu-satunya ini walaupun pelat tapi fasih berbahasa inggeris. btw kostum harimau itu memang baju tidur beliau yang i belikan sewaktu kami sekeluarga melancong ke Aspen.

begitulah rutin harian i setiap pagi sebelum pergi bekerja.
.:tamat:.

jadi sempena kedatangan tahun baru,i tiada azam baru ke apa tapi cuma mahu berdoa:

Ya Allah Jadikan Hidupku Perfek Seperti Cerita Di Atas.AMIN.







25 comments:

~Kak AZZ~ said...

wakakakakakakaka.... apo la dak Hatim ni....dah kemaruk nk kawen ke wehhh....

ehhh....lom perfek lg la impian ko tu...Mana cukup dgn sorang anak je...paling2 kurangpun 4 orang...dua pasang giteww.....harta banyak nak campak kek mano kok takdo anak....huhuhu...

Tp kalau nk bg keto bentley tu kek akak pun okay gak.....Pak Mat tu akak takmo ehh....hehehe....

Semua org ada impian Tim.....moga impian dan angan2 ko tu jd kenyataan....Aminnn..

hatim a.r said...

akak dh salah tafsir ni.bukan kemaruk nk kawen..ini perancangan masa hadapan wakakaka

anak first baru kecik lagi mane buleh nak tambah anak.kena tunggu dia umur 3 tahun dulu.

Hanis Abd Razak said...

bukan hidup perfect ko bangun pagi2 dgr azan subuh trus pergi masjid..

Liyana said...

semoga jadi kenyataan impian kau itu hatim.

dyla ishak said...

anak ko akan pelat in future...

be careful in what u wish for...nnt anak aku gelakkan anak ko.haha

hatim a.r said...

@hanis:aku mmg slalu pegi masjid.kau je yg tak penah nmpk batang idung

@liyana:kalau jadik kenyataan kau boleh dtg rumah aku setiap minggu bawak anak kau untuk mandi swimming pool

@dyla:dia pelat sebab die baru umur setahun weh

Tijah said...

kehkehkehhhh...

akak pun nak wish centu gak la. tapi gamba fes tu...akak nak gugel yg best2 dulu.

nisha said...

heh..comel gile impian ko.

smoge tercapai~

hatim a.r said...

@tijah:ceh akak dh kawen mane boleh carik gambar2 cenggitu.nusyuz tuh haha

@nisha:tenkiu =)

dibby bus-bus said...

haha..hatim x betol..tp anak ko mmg kiut..mst ikot bini ko kan..=)

tengku_fir21 said...

owwhh
klu hidup kite blh tulis seperti skrip filem david teoh

haahahahhaa


anyway happy new year.aku tk pernah ada wishlists

hatim a.r said...

@dib:eh yg part loghat inggeris je ikut isteri.rupa fizikal ikut bapanya haha

@tengku:happy new year juga!!!

anisizatyA.J said...

eh pegi kmpeni mana weh? gi hospital ahh haha

Balqis Riza said...

whoa..big dream..
smoga tercapai..hahaah

hatim a.r said...

@anis:perlukah hancurkan harapan i ini dengan realiti itu? T_T

@balqis:tenk u kerana supportive =)

ayu_whizgirlz said...

amboi..bini nk Jolie, kete nk Bentley..ape yg best sgt Bentley tu huh??

gr8na said...

hahha..sengal, tp lawak gile ok.nice2

AmalinaOmar said...

aku terharu dengan impian kau. at least ada jugak org yg sanggup ambil jiran aku, pak mat itu bekerja.

chocolatetarik said...

teeeeeeeeeeeeeeeeeet x dapat nk komen...mmg...azam lu mmg power

hatim a.r said...

@ayu:bentley best sebab merc design dh buruk,audi is tacky lepastu lamboghini is overrated

@gr8na:nice kan hidup mcm ni?haha

@amalina:tulah pasal sian plak aku tgk pak mat tu mnganggur je dari dulu

@chocolatetarik:sampai speechless baca azam i haha

gurLuvpink said...

bahgianye u hatim..perfect life =)

happy new year..

[i.l.y.a] said...

kau patutnya mintak aku gambar cik mat drebar aku. sure rating belog kau melonjak naik!

hatim a.r said...

cik mat mesti tak bagi aku komersial kan muka dia dowh

dydy said...

so sweet. semoga jdi kenyataan. ;)

mvp_dina13 said...

tepi sket

sbb pak mat ad lh tipikal. huhu!
anyway, smoga brjaya