Wednesday, December 16, 2009

Update Cukup Syarat


Mesti ramai yang tertanya-tanya kemana i menghilang semenjak dua ni..ok fine.walaupun takda yang tertanya-tanya i nak bagitahu juga. i was busy with my final exam so ive to take a break from blogging lah for a while.since my mom pun sekarang sudah pandai stalk i melalui blog pula,ive to show her that despite of my previous shiteous results i did study hard.in fact i think i deserve A+ based on effort je!cewah padahal sendiri memang otak semut baca 20 kali ulang pun tak mahu ingat haih...

my last paper adalah esok,jadi kalau paper esok kantoi justeru boleh salahkan blogging penyebab kegagalan diri. tapi exam kali ini memang yang paling gempak ah preparation dia. disebabkan terpengaruh dengan amalina yang dapat 80 A ke apetah waktu SPM dulu tu cakap dia belajar depan tv so i pun mengadaptasi gaya beliau dengan harapan akan cemerlang juga. so i dengan rasminya telah menjadi penghuni tetap living room for the past two weeks. sacrifices i made for exams..its a bit sad actually


-port baru...

-tv dan fireplace menjadi pendorong.kalau belajar kat bilik sumpah sejuk gila setiap 10 minit kena pergi kencing.

walaupun study di living room depan tv tapi tahap konsentrasi i surprisingly melebihi 20 minit setiap kali buka buku.kalau study dalam bilik sorang2 attention span memang lah pendek gila baru baca 2-3 ayat tiba-tiba teringat nak potong kuku kaki.now i know that i memang perlu background sound dari tv untuk belajar.kalau senyap sunyi macam kubur memang setiap kali belajar akan terpesong ke arah tidur.nampaknya i dengan amalina tu memang sefahaman.(great minds...)

tapi meja study di bilik yang memakan kos berpuluh-puluh euro itu tidak disiakan.disebabkan i sudah habiskan banyak masa,duit dan tenaga untuk meja+kerusi belajar ikea itu justeru harus manfaatkan juga.jadi...


-siapa kata ini pembelian yang tidak berbaloi-baloi??boleh dual function sebagai jemuran sependa lembab.

muhasabah diri:sependa lembab boleh dijemur,otak lembab???



28 comments:

~Kak AZZ~ said...

hakhakhak......
.
.
.
.
.
merah kaler boxer ehh....ado gak boys yg minat merah ehh....hehe...

otak lembab...?? huhuhu.....terasa lak akak.....

all the best utk last paper ya....

Amirul Afiq Mohd Zainuri said...

ak the other way around. dok living room konpem cecair2 dlm otak beku sbb sume taik idung masin xnk bayar bil gas yg mahal. so instead sume lepak bilik masing2 bertemankn heater letrik. heaven~

ha, dlu kutuk meja study ak lg. skang meja study ko jd tmpat sidai boxer. sape lg mulia skang? hahahaha!

(p/s: cni ade shisha, jom!)

anisizatyA.J said...

tempat sidai boxer. gila resourceful hahahahha well goodluck with your results then hatim :) for me kalau study depan tv, sumpah takkan study. kalau ade bunyi lagila. nakwat note pon xleh nk focus hahah

hantumakan said...

gudlak future doctor, but aku tetap gelak ngan entri kau, klakar, kau tak takut ke ada yg mandrem kau pakai gambar boxer, hahaha, hantar bomoh kekdahnya.. :)

chocolatetarik said...

asal x jemor je kat skrin tb ko ngan laptop ko tu...ada jugak warm dia cepat sket proses pengeringan serta proses memasinkan spender(ikan) masin

tengku_fir21 said...

hahahaha
weih
stock seminggu ker boxer tue...

aku study sambil sumbat earphone





p/s:gud luck utk exam

Balqis Riza said...

haha..bijak2..
n boxer2 anda, err, colourful! heheh

AmalinaOmar said...

eh tak perlu sebut nama aku kat sini. nanti aku takbur.

hatim a.r said...

@kak azz:otak lembab tu saye la. T_T

@amirul:alaaa bile aku kemas sure lagi mulia dari meja stadi ko.ko punye meja dh takde rope tempat stadi haha.weh jom jom shisha!

@anis:kite terbalik la.maknenye u tak boley dok vegas

@hantumakan:jgn risau,boxer tu ade pendinding.santau sume tak bkesan

@chocolatetarik:kalau jemur kt skrin kang tak pasal2 shot pulak tv tuh hehe

@tengku:haha mane tau stok sminggu??

@balqis:mestila nk colourful.senang nak match dgn kaler stokin!

@amalina:eh macam ter perasan je hahahaha

~*puding caramel*~ said...

bapak sengallah ko ni..hahaha

dah2 pegi belaja~

Tijah said...

hoihhhh! sidai spenda merata2. rizalman tengok malu ahhhh...

hatim a.r said...

@pudingcaramel:tgh blaja ah ni!

@tijah:wakakaka tu sekali je kak sebab dryer tak cukup keringkn.nak sidai kt luar sejuk gila kompem tak kering.ni kira rukhsah la ni

jannah said...

sepah

Adilahdarmawi said...

jalan2 terjumpa ini belog yg seronok.

tpi kate blaja kat living room. tpi knapekah kat laptop itu homepage facebook. ahahh. Kantoi di situ nampak gayanya encek hatim.

adrinaqamarina said...

ops...
kalo sepah cam ne boley dapat result gempak...
nak kne try la...
hoho~~~
betol la...
kekadang kne la gak de background music...
baru semangat sket na besama si anatomy ke...
urm...
gud job...
=)

hatim a.r said...

@jannah:ini baru sekali sepah laa

@adilah:studying or not i still have my social life to take care of no?this is when facebook comes in handy hehe

@adrina:eh try la haha.cuba sepahkan rumah bagi macam kandang sket gerenti gempak result

Amirah I. said...

hello hello aku dah lama tak menjenguk/mengomen blog kau :)

spender lembab jemur dalam bilik sejuk mana kering wei...

hatim a.r said...

kering ah tapi take time.kena bukak tingkap sket haha.mana kau tau tak kering??kau mesti penah try jemur jugak kan kan???

ashz_ami said...

hatim hatim.. of all the things to letak.. nape la kn letak gmbr boxers ? hehe.. tp, i think some things r missing from ut table.. hmmm...

Shikhin Ishak said...

halo..i baca blog u mesti make my day..tapi kadang2 lupa sebab tak masuk blog list kan.so nak minta kebenaran tuan tanah la ni,nak add boleh ke?kalau boleh angkat tangan..

~Kak AZZ~ said...

dio sajo laa tu nak tunjuk kek rizalman.....hakhakhak....


apo tak sidai kek pendiang api tu....bia abeh mati kuman2 ehh...benda2 lembab cenggini kuman suko lepak woooo...hehehe....

otak lembab pun kuman suka gak menenggek uhukkkk.....

hatim a.r said...

@aisyah:ape yg missing nye ???!!!

@shikin:i dah angkat kaki siap

@kak azz:tak boleh kak.pendiang tuh panas gila mau tebakar sependa den..otak lembab memang takde penawar haha

~Kak AZZ~ said...

salam maal hijrah Tim....

exam dah abeh.....nak hijrah kek mano lak ngabihkan cuti dan pitih....hehehe...

hatim a.r said...

oh krismas holiday pegi manchester jumpa kawan lama then off to spain for two weeks wohooooo

~Kak AZZ~ said...

kimsalam kek player MU ehh....esp Valencia n Neville....hahaha...

jinggle bell....jinggle bell....hohoho....

annys nabila said...

euwwww...HATIM !
tak perlu kot expose boxer kau yg dah seasoned tu.
AHAHAHAH :D

hatim a.r said...

mana tau dah seasoned??dia memang vintage sket

mvp_dina13 said...

tepi sket

apo plak cam tuaa prangai eh!