Sunday, April 25, 2010

Mari Jadi Positif.Yosh!!!


4th May start final exam. dan seperti biasa rasa macam banyak gila la weh tak tahu ni. lepastu macam cuak tapi sambil cuak tengok adamaya 2 episod jap. wah wah memang terpesong betul.

Setiap kali nak exam mesti rasa nak stress,tertekan,depresi lepastu nak tukar course. tapi bila difikir balik drama-drama macamni ni cuma waktu exam saja. jadi mungkin i takdelah benci mana dengan course medic nih. cuma benci exam saja. tapi alangkan belajar driving pun kena ada exam ini pulak belajar medik. so lets grow up and not drama-drama anymore.

kali ini i akan cuba meng-embrace exam sebagai salah satu ketentuan hidup T_T.
justeru selain dari penstudy-an secara gerak gempur, persediaan mental dan fizikal juga dititikberatkan.

-gigih ni sampai atas katil belajar.dah dua malam tertidur sambil diselubungi nota.syahdu betul

-limau disusun ditepi tingkap sebagai bekalan vitamin C untuk mengelak flu di minggu peperiksaan.

tapi limau tu semalam beli harini dah wassalam dah.24 biji kesemuanya.selsema tiada cerry berry pula melanda. lepas ni terpaksa beralih kepada aiskrim sebagai snek ketika belajar. tak sihat betul macamni.

jadi untuk membalancekan kembali khasiat di dalam badan minggu ini secara rasminya diet ikan telah dilancarkan. selain dari berkhasiat,mesra otak dan disarankan oleh hanis zalikha,masakan ini juga penyediaannya tak lebih dari 15 minit.

-selain dari salmon,sardin juga dah beli 4 tin.masak sekali gus esok tinggal cedok nasi,tuang kicap dan melahap saja. bukan malas,cuma terdesak.

dan sebelum kembali kepada buku dan nota-nota, perlu menaikkan semangat. jadi i dan teman wanita sudah sediakan video tarian kami berdua.



kepada pembaca semua apa tunggu lagi?
pergi ambik air sembahyang dan doakan
untuk final i ni ok.

jika ada kelapangan jumpa lagi di post
yang akan datang.
roger and out yall.




22 comments:

Nana said...

Doakan you pass :D doakan I dapat banyak respondent for my research :D hehe

My mom selalu kata, kalau2 ramai2 orang doakan memang makbul ..

HaRaShO HiDaYaH said...

hahaha best la tarian ko!hahahaha....

daisy said...

good luck and all the best 4 u..

adrinaqamarina said...

gud luck untuk final jugak...
kitorang pon baru start final...

3 ari ta dapat stok jus oren,,,
terus dapat flu...
rimas betol...
sob3...

pe pon...
all the best untuk korang sume jugak...
:)

farah athirah said...

asal muka ko xde expression biler menari hatim?

good luck study weyh! cuakkk~

hatim a.r said...

@nana:ya sama-sama kita saling mendoakan. yakin boleh!!

@harasho:tu baru sikit tuh.more to come haha

@daisy:thank u daisy.pls pray for me ya

@adrina:tula kedekut sgt taknk bli oren sendiri.nak tunggu pos dari dublin memang tak mungkin ah haha

@tyra:sebab awek aku pun expressionless.tu mmg stail kitorang

mer said...

ni apa nama penuh?nak sebut dm qiyam pukul 3 karang.

gd luck aite!

adrinaqamarina said...
This comment has been removed by the author.
hatim a.r said...

@mer:muhamad hatim abd razak.sebutan perlu jelas ye.kang salah orang plak

@adrina:bagus itu yang kita mahukan. haa alang-alang kirim sekali ah.since mine dah habes haha

Liyana said...

all the best!! hatim cam biasa. kalau cuak bace surah insyirah!

adrinaqamarina said...

cheh...
limau pon nak pow...
beli sendiri ah...
*ayat spe ntah...

ha...
bak ur adress...
alamat surat meyurat sume...
delivery charge 30 euro oke!
deal...
=p

j a z z a said...

u dgn teman wanita u mmg serasi menari.
keep it up!
blh msk sehati berdansa lps ni.
hahah.

norhamiza said...

en hatim..harap maaf,anda kelihatan moncet ketika memakai pakaian tersebut..jgn marah ah..

pe2 pon all the best 4 ur exam..

hatim a.r said...

@liyana:itu sudah pasti!thanks yana

@adrina:30 euro baik beli sendiri -_-

@jazza:ya memang dah plan nak masuk season depan.sujud la artis mesia tengok kitorg menari

@norhamiza:moncet tu ilusi optik je.camera trick tuh.thank u mieza

dUrRaNi said...

chaiyOk2!! *(>.<)*
sy pun exam ptg nii..tp blum pun bka buku lagi..glaaa laa...waarghh!

anisizatyA.J said...

wow ikan nampak sedapppppp!!!! laparnyaaa. tsk.

goodluck exam!

eh ehh ada babi merah laaaa. he he

azel said...

Hidup ni memang penuh dengan exam, dah keje pun kene gi exam. Semuanya bergantung kepda kita, kalau kita bersedia dan redha dengan apa yang kita hadapai insyaallah segalanya akan mudah, yang penting usaha dan doa. Good luck for ur exam!

hatim a.r said...

@durrani:ini mmg kes parah

@anis:memang sedap pun cewah masuk bakul jap.babi merah boleh bagi makan kat dia.comel kan???

@azel:ya sekarang tengah redha la ni huhu.thank you di atas galakan

~Kak AZZ~ said...

hehehehe....

gud luck dikk... dan semua teman2 kamu juger... :)

Balqis Riza said...

hahaha kelakar la kau ni~
haa good luck..
semoga berjaya berjaya dunia akhirat..
amin~

hatim a.r said...

thank you kak azz!!!

hatim a.r said...

eh apasal komen kejap kluar kejap tak ni???blogspot dh mula buat hal.

pape pun thank you to both kak azz n balqis!doakan lah i yek