Friday, April 2, 2010

21 Is A Good Number


Memang ada hikmah Allah bagi i stress minggu lepas.rupa-rupanya the following week Dia dah plan satu minggu yang menghiburkan untuk i. walaupun semua orang dah tahu i tetap nak bagitahu juga yang i kini sudah 21 tahun boleh mengundi dan berkahwin.ewah tergatal pula.

so terima kasih kepada ibu i yang telah melahirkan i pada 1 April sebab senang orang nak ingat tarikh hehe.bukan senang nak beranak pada tarikh 1 April.mungkin tiada yang mengambil serius bila anda kata mahu beranak dikhuatiri ia suatu prank april fool.tapi u made it mom.thanks to your uterus.perfect contraction timing =)

hari yang penuh barakah ini dimulakan dengan bangun pagi sebelum buang tahi mata log on facebook dan membaca berduyun-duyun ucapan selamat hari lahir. ini memang menaikkan semangat untuk ke kelas walaupun cuaca sejuk beku.terima kasih rakan-rakan tanpa ucapan anda mungkin lecture cardio berlangsung di bawah duvet sahaja.

petang selepas kelas 2 rakan mithali telah belanja i makan di Yamamori. Tapiiiiii kamera cap ayam i tertinggal kat rumah.wadehel gila hari penting begini tinggal kamera di rumah??jadi berbekalkan henfon saudari Elia Mazni Mazlan i ambillah gambar sekadar yang termampu memandangkan bateri henfon i di tahap yang memalukan.

-sedih gila ok kualiti gambar.makanan sedap gila pun rupa jadi macam basi.maaf jenama henfon tidak boleh didedahkan untuk mengelak saman-menyaman di masa mendatang.

to be honest bila orang nak belanja makan pun i dah bahagia memandangkan beras rumah i dah habis semalam.tapi 2 sahabat baik ini turut membeli kek sengaja mahu buat i lebih terharu.

-kek telah dimamah rakus.bawa balik rumah dah tinggal separuh baru boleh ambil gambar. *masih kesal tinggal kamera di rumah T_T *

-rakan i lagi seorang,aisyah siap buat kat handmade anyaman tangan.mana nak cari rakan baik anyamkan kad untuk kau di zaman sekarang ni hah?

oh oh lepastu bila sampai rumah jumpa ini di atas katil;

-stuff i bought online week ago!!ive already forgotten about it.so yeah in a way i bagi surprise present untuk diri sendiri.walaupun kedengaran agak menyedihkan tapi tetap happy gila.

oh terimakasih juga kepada aisyah untuk digital frame itu.sumpah terharu macam nak menangis bila terima tapi perlu kawal emosi. terimakasih kepada kenalan rapat rakan jenayah sejak form 1 elia mazni kerana meredah kesejukan kota untuk mendapatkan kek harijadi lazat penuh kasih sayang itu.

terimakasih juga pada rakan-rakan yang beri ucapan harijadi sepanjang hari. ok bye nak pergi nangis belakang pintu.

25 comments:

hantumakan said...

hoh hatim.. tak sangka kau berbintang aries seperti aku jugak.. mine wud be on 6th and my dad on 7th.. tahun berbeza obviously sebab itu dia bapak aku kalau tidak dia sure jadi adik kerana 7th itu after 6th (?)

by the way.. happy 21th birthday.. may all the happiness bestowed upon u for many years to come.

Balqis Riza said...

haha..my bday wish yg dlm bhsa cina tu tak msuk..
tapi takpe..

生日快乐!!!

hehehe..lagi sekali wish..
bgus la happy..so len kali kalau stress, igt la nnt2 anda akan happy :)

semoga dirahmati Allah selalu..jd doc yg berjaya n sexayy n ape2 la yg best..hihi

hatim a.r said...

@hantumakan:laaa ini mesti mula2 target nk anak besday sama dgn bapa tapi tiba2 meneran terawal sehari hehe.anyway happy becoming birthday to u ;)

@balqis:thanks balqis.walaupun belajar chinese satu semester tetap tak dpt faham tulisan tu.sedih.

Sultan Fauzee ibnu Mazuki said...

haha..lawak la plak aku raser ader gambar Natasha kat gambar yang ko selitkan tuh..hahaha..

nabila said...

happy bday HATIM!!!
sila daftar sebagai pengundi
di malaysia ye, bukan ireland :)

MY HEART said...

Happy Birthday Hatim..May Allah Bless You Always...

Nina Nazaruddin said...

happy birthday hatim ! jangan gatal mahu berkawin ! ha ha .

Miss Rouge said...

HAPPY BIRTHDAY!! (or belated..) whatever la terime je la wish i ni eh. hehe

aisyah ^^ said...

ok.sama-sama hatim..:P:P



happy belated birthday anyway:D

FarahMadiha said...

hadiah ape u bg kat diri sndiri?
oh happy birthday! :D

ashz_ami said...

gmbr tu mmg btl2 xlawa.. hehe..

~Kak AZZ~ said...

baju utk summer dah sampai... tapi summer tak muncul2 jugak.... Apa kata balik je Nilai... sangat2 summer skang ni... haha...

kek tu nampak sedap sangat... walaupun gambar kelabu, tp kek tu buat akak gulpppp.... telan air liur je laa... hehhh....

meo188 said...

hepi besday bro..

[i.l.y.a] said...

happy birthday hatim.

hatim a.r said...

thank you everyone!!!!im at belfast now ngehehehe

~Kak AZZ~ said...

banyaknya duit budak ni... asek jalan2 je...

Juma Karamah said...

april juga.. juga aries! Selamat ulangtahun:)

hatim a.r said...

yeh yeh sudah pulang ke dublin.sangat capek.skali lagi thank u gila for thise lovely wishes.mmg terharu nih.

Liyana said...

hatim!!!
aku wish gak kat fb. apsal xde pun ko letak gmba. hatim pilih kasih!!! :(
haha :p

hatim a.r said...

birthday wish tuh ada 4 page lah yana.tak larat aku nk print screen semua.thanks ok.kau memang rakan baik sejak sekolah =)

AmalinaOmar said...

happy birthday bro.
kau nie kadang2 buat aku arsa macam nak bentes je sebab suka comel sangat, haih.

hatim a.r said...

siapa comel siapa?? suka puji lebih lebih.tengok dh perasan

kiranajoe said...

Ya allah, ada manusia gila yg tulis blog best macam neh..tambah pulak lahir sama tarikh! mmg terbaik la org yg lahir April Fool neh..salam kenal dik (akak dah kawin, hahah poyo..macam la org nak ngorat.. ;P maaf terikut2 gila anda)

hatim a.r said...

yaaa mungkin semua yg lahir 1 april ada sedikit 'off' hehe.salam kenal juga woh bahaya ni isteri orang ok taknak dekat.

Prof Azra Al-kamtumi said...

kalo mak u wat perfect time uterus contraction, mak i juga begitu.. lagi perfect sebab i lahir 31 december okeh... sngt2 laa mude.. MUAHAAH.. Unsur2 riya' mula menerjah ke minda