Wednesday, April 28, 2010

Koleksi Retro 60-an



Musim study week ni macam biasalah bila dah bosan belajar mulalah terpesong dengan benda remeh temeh. so sedang i godek-godek laptop sebentar tadi, tiba-tiba terjumpa folder gambar lama zaman-zaman tak berapa glemer dulu.glemer ke sekarang???diam kau.

Gambar-gambar zaman dulu pun banyak diambil time minggu dekat-dekat nak exam. woh baru perasan takde life gila dari dulu habiskan usia jawab exam -__-"

so disebabkan sekarang tiada apa yang menarik untuk di update,maka marilah kita bersama menikmati koleksi gambar-gambar retro zaman belajar A-level dahulu. adalah diingatkan gambar-gambar ini sangat 'rare' kerana i segan mahu tunjuk gambar-gambar lama waktu muka tak berapa komersil.

-ini bilik waktu di shah alam.obviously katil yang kemas tu i punya.yang sebelah macam tempat babi mengawan tu roomate i yang punya.

-lepas roomate i fly pergi adelaide bilik 'suite' ini i duduk sorang.terus upgrade katil jadi king size. ini memang bilik paling heaven dalam sejarah penubuhan UiTM.

-ini keadaan bilik waktu exam.katil di convert menjadi meja study.see?exam menjejas kualiti hidup.jadi kenapa perlu ada exam??Bung Mokhtar harap dapat bawa ke parlimen persoalan ini.

-belajar dalam gaya kuak kupu-kupu. setinggan betul perangai letak tilam kat ruang tamu.

-ini ceng.tak tahu waktu ini sedang tidur atau study atau makan biskut.sebab dari belakang memang tak boleh agak apa yang berlaku di sebalik tubuh mungil ini.

-zaman hardworking dulu,2 botol untuk stay up.

kemudian bila bosan belajar kami main burger-burger. selain dari berger's disease, burger ini juga tak boleh dimakan.

-malang betul bila jadi orang paling bawah tambahan pula ada rakan-rakan bersaiz panda. jangan tiru aksi ini di rumah. kalau nak tiru juga pastikan pandai memilih kawan.

-untuk menutup aib, identiti pencipta pantun 2 kerat ini terpaksa dirahsiakan.

sekarang nak sambung baca notes Disability. siapa nak post livita ke Dublin memang digalakkan.



22 comments:

dUrRaNi said...

hahahaahah....gila laa...
p belajar gaya kuak kupu2 2 besa laa...xsampai 10 min bljar dh masuk alam mimpii...hehehe

~Kak AZZ~ said...

Harap2 perangai sepah2 tu taim exam je la.... *pitam*...

hahaha....

annys nabila said...

'sudah perahu senohong pula' ?

AHAHA...klaka la..
ntah2 ko yg wat kan hatim. tp tanak ngaku :P

dali said...

wei hatim. lawak dan sedih baca entri ko ni. tingat lak zaman super muda dulu. hargaile zaman exam belajar ni wei nanti dah keje bosan takder life kawan lak jauh dan pura2 bizi. pas tu sume nak tunjuk keta, rumah besar, bini besar..eheheh..nanti ko dah keje nak nagis tgk gambar and entri time belaja wei..gud luck adik (tetiba)

adrinaqamarina said...

ne la fenomena time exam...
sume benda na jadi cam gile jup...
tu la...
bile dipikir balek,
cam da abes kan half daripada life kita just nak exam je...

btw...
mau try la maen burger-burger tu...
=p

ps*kte baru abeskan livita...sori...lambat sangat baca ur entry...
=p

daisy said...

gaya kuak kupu-kupu tu seksi you,
auww!!

hatim a.r said...

@durrani:eh i steady je tak tidur pun hehe

@kak azz:jangan risau kak.mmg time exam je.hari lain kalah eric leong punya rumah

@anis:bukan aku la.sape yg ko rase putar-putar sket bila bcakap.haa dia la yg buat tu

@dali:betol jugak tu.skarang mmg la rasa cm malas je nk blaja tapi nnt d keje teringat pulak.doakan lah exam saye ni ye =)

@adrina:bahaya woh main burger nih.boleh meragut nyawa

@daisy:tu baru satu gaya.banyak lagi gaya yang menggugat iman auww

kiranajoe said...

tp apa yg dapat time exam ek? pelik, dah kejer neh langsung tadak pakai pun.Stakat baca, tau serba sedikit..ok la kot.

tp doktor kena exam la, takut plak mati katak patient korang nanti bila silap potong urat!

berusaha dik..

Cik LibangLiboo said...

funny..

Cik LibangLiboo said...

funny..

hatim a.r said...

@kirana:tula redha jela dengan exam nih..

@cik: =)

ajid said...

mcm2 cara stdi.haha

tp gile ar,rindu plok ak kat kolej uitm.huu

Balqis Riza said...

hahaha kelakorrrrr :DD

hatim a.r said...

@ajid:itu baru sikit.yang tak dirakamkan lebih luar tabii dari ini

@balqis:komen anda kali ini ringkas dan padat hehe

BuNgA PuJaAn mEkAr mEwAnGi said...

ahahha.xpe. pas exam t. kemas balik. kalah bilik otel. ehehehe. gud luck for ur exam.

sweet life said...

saya follow ur blog
1st entry bace pasal FB...
salam perkenalan.. :)

hatim a.r said...

@bunga:lepas exam i pindah rumah baru!!!!wohooooo

@sweet life:salam perkenalan juga.wah macam kat kem motivasi pulak berkenalan hehe

Farhana Salih said...

hmm, ingatkan course medik asyik bedah2 je, tak sangka exam banyak. semoga cemerlang dalam exam :)

hatim a.r said...

this sem bedah 2 kali je.tu pun tak pegi.bosan huhu

Farhana Salih said...
This comment has been removed by the author.
Monza said...

woit hatim!! nostalgia siot!! hahahaha!
ceis! berani ko kate katil a.k.a meja stadi aku mcm tempat berani Bab*s mengawan?! lol! =D
identiti pencipta pantun itu memglah sgt dirahsiakan karena beliau memg sgt active berpantun sehinggalah ke hari ini. haha
nice one hatem!

hatim a.r said...

setiap kali stay up untuk study mesti aku teringat nostalgia cendana dowh.itu sumpah stay up paling best dalam hidup. eh pemantun tu dia ekslusif sekarang.pesta pantun peringkat australia aku dengar dia champion.and lagi satu aku baru teringat is restoran setia perkasa hahaha