Friday, April 16, 2010

Tipah Tertipu...kah?


Ewah ewah semua orang baru i try try jadi emo dalam post lepas semua nak spekulasi heh. saja i bajet emo stress sebab final exam di penjuru simpang.(just around the corner bak kata omputeh).

lepastu sekarang since our contract dengan landlord dah habis we have to find a new house. punyalah susah nak dapat rumah tu yang i give up lepastu tulis status homeless dekat facebook.sekali takda orang simpati. ceh cuba kalau tulis i nak kahwin mesti semua sibuk nak makan free. keji.

but last week we manage to find this 1 apartment yang agak-agak lawa juga.


-the interior is kinda mehhh.rizalman bulan depan free tak?

tapi ejen yang uruskan kontrak rumah ni satu hal pulak.gaya macam abang jual minyak atar depan masjid lepas sembahyang jumaat.cakap lebat tapi tak boleh pakai. yang buat i rasa sedikit ke-ikan-an(fishy bak kata omputeh) sebab dia insist kitorang bayar deposit rumah in cash. selama ni kalau bayar deposit semua guna bank draft sebab apa-apa hal boleh cancel payment through bank in case ia adalah scam.

nasib baik tadi jumpa dia lagi sekali dia bagi pulak guna bankdraf.tapi ke-ikan-an i masih menebal sebab website syarikat yang dia bagi tak wujud sebenarnya.apakejadah? esok i kena pergi office dia tengok kontrak semua lepastu decide mahu sewa atau tidak.

jadi bapak-bapak,ibu-ibu semua yang ada di sini kita goyang yuk sila doakan ini semua bukanlah scam.dengan keadaan simpanan wang yang menyayat hati i tak sanggup ditipu justeru melibatkan kehilangan wang deposit. kalau kena tipu juga mungkin esok boleh start survey bawah jambatan mana nak duduk. T_T

-tapi kalau bawah jambatan ni memang i tak kisah.




23 comments:

adrinaqamarina said...

siannye kat orang yang homeless...
huhu~
mne ag best?
yang lame ke yang baru?
=p

~Kak AZZ~ said...

oooo... ni kisahnya yg dok kata homeless kat fb tu...

Takpe, semua ni kan pengalaman...

Jgn lupa bawak skali ikan masin masa pindah nanti... =D

tengku_fir21 said...

ouwwhh...baik ko cari umah lain.
nampak gaya macam nak kena "kencing" jer

hatim a.r said...

@adrina:rumah lama heaven but a bit expensive. :(

@kak azz:itulah yang drama nyer huhu.mmg la pengalaman tapi kalau boleh taknak la pengalaman pahit kan

@tengku:memang ada bau-bau hancing sikit.tapi lepas second meeting insyaallah tak scam kut.doa jelah.nak exam dh ni tak sempat cari rumah lain

rizalman atelier said...

the facade looks like my new house!

hatim a.r said...

REALLY?WAH BOLEH CELEN UR HOUSE LAH MACAMNI JADI SILA TEMPAH TIKET KE DUBLIN DAN MAKEOVER APARTMENT KUSAM INI SEKARANG. TIKET FLIGHT BELI SENDIRI TAPI I BELANJA KEBAB.OK?

cikgadis said...

eh eh?? sangat wow la rumah tu~

:p

anisizatyA.J said...

i pun nk rizalman jugakkkkk he he

hatim a.r said...

@cikgadis:tu gambar yg dia iklan from internet.i pergi house viewing lagi cantik sbb dh refurbish.so hopefully this is not a scam!!!

@anis:eh bukan pandai cat dapur sendiri ke?buat apa nk rizalman?haha

~Kak AZZ~ said...

amboiiii... balas komen rizalman siap guna tulisan besoooooOOOOOOO tuuuu.... cehhhh.... hahahaha...

pengalaman pahit yg bnyk mengajar ko nanti ttg kehidupan... pengalaman manis ni buat ko berangan je nanti.... hehehe...

ayu_whizgirlz said...

weyh korg dok umah senior pmc dulu ke?? nice place dowh

hatim a.r said...

@kak azz:huruf besar supaya dia baca lepastu datang sini kasi makeover umah haha.insyaallah tak scam kot rumah ni

@ayu:yela umah tu.dia dah refurbish so lagi lawa sekarang hehe

neddie said...

harap you xjd homeless.
coz bawah jambatan sejuk.
eh cantik la ghumah tue.
I suke warne sofa tue.
kalau pggl rizalman boleh
deko deko deko!

tengku_fir21 said...

ouwhh...check agreement elok-elok la nanti.
jgn tertipu seperti gue!!

hatim a.r said...

@neddie:owh gambar tu from website.real life lagi cunsss sebab dah refurbish.tapi kalau rizalman datang deko memang lagi mantap ah kan

@tengku:dah check dah.apa2 hal see u in court lah hehe

irma-ain ibrahim said...

harap semua ok dan baik baik sahaja.
angkut la segala kerusi almari ikea dengan cermat.


apapun fokus final jugakk. :)
jangan nati xhomeless tapi jobless. eceh macam mak mak je nasihat.


goodluck ya! :')

farah athirah said...

giler menakutkan.harap2 semua ok sahajaaa dong.

weyh.buat formspring. confirm hot! haha.

-anonymous-

Farhana Salih said...

huhu, susah gak ya hidup kat perantauan. Banyak cabaran >.<

Sabar, sabar~

hatim a.r said...

@irma:tenkiu mak untuk nasihat itu.saya ok je boipren anda yang stress haha

@farah:ok dh komfem dia bukan scam hehe.tak reti la nak formspring nih.fesbuk pun dh buang masa apatah lagi formspring

@farhana:ya memang susah tambahan pula bila wang simpanan di tahap mencemaskan

Amirul Afiq Mohd Zainuri said...

huh demand kamu skarang ye? dulu dok cemara yg "serba sederhana" rilek je.

btw tahniah kerana ia bukan scam. sila invest utk karpet merah sbg persediaan kalau beta mencemar duli nk dtg dublin lg. terima kasih.

hatim a.r said...

kau tak sempat datang umah aku sekarang ni.yg sekarang punya lagi up sket hehe.kalau ko nak dtg no hal roger je aku terus pegi masjid sebelah tu beli ayam kita buat rosemerry chicken hehe.tapi kompem la x dtg waktu terdekat ni kan sebab volcanic ash yg ngeng tu!

Liyana said...

hatim, ni bukan scam kan. aku nampak kat status ym ko. hahaha...lmbat gile aku komen.

weh aku dah abes exam neuro ari tu...igtkan dah merdeka boleh buat sujud syukur. rupanya ada 6 week lecture lagi bersama neuro tersayang. ok esok aku exam, tp bukan neuro doakan!!!

hatim a.r said...

wah wah syabas berjaya mengharungi neuro.ok ok aku doakan kau sukses.aku pun nk final lagi 2 minggu nih.cuak gak la.ko pun kena doakan aku