Wednesday, May 12, 2010

Kepada Yang Sedang Exam Atau Belajar,Sila Jeles Kerana Saya Sedang Menikmati Hidup


So hari ini adalah hari kedua selepas exam. and its getting better waceyhh. tapi pagi tadi i bangun tiba-tiba macam panik sekejap omaigod omaigod dah lambat kena study! lepas panik 2 saat baru tersedar exam habis semalam. note to self:you need therapy.

since today jugak adalah my friend's birthday,i pergi city lagi sekali to belanja her lunch atYamamori. asal birthday je Yamamori.cliche betul.

-nak tunjuk tisu tulis yamamori.henpon zaman uji rashid tu abaikan.


-had this amazing salmon teriyaki.rupa a bit disgusting tapi sedap.

ohemji the salmon was sooo good. walaupun sebakul raw vege dia letak on the side tu macam baru dapat tajaan sayur jabatan pertanian tapi i rasa the teriyaki sauce and the stir fried vege underneath memang menusuk pangkal rahim.if you have one lah.

then after lunch pergi membeli tingkapwindow shopping pula.window shopping saja sebab memang tiada dalam bajet bulan ini untuk elaun beli-belah. semua kedai memang bagus sebab memahami kedudukan kewangan i lantas tak buat sale.

lepas dah letih mencuci mata melihat barang mahal yang tak mampu dibeli i pergi tengok wayang.walaupun takde cerita best tapi sebab nak balas dendam tak dapat menonton movie berminggu-minggu i decided to go for nightmare on elm street.


it was an OK movie.macam tipikal horror movie. and my super brave friend spent 60% of her time covering her eyes.pffft orang begini memang membazir betul bawa ke panggung.

then just in time sebelum nak balik another friend yang tinggal di city invited us to his house for a lepaking session.and beliau masak mee bandung!!! last-last end up melepak rumah orang makan mee bandung sambil tengok adamaya episod 21 diikuti pula dengan cerita the back up plan.sebelum balik sempat tengok penunggu gunung raya. i tak pernah tengok cerita penunggu ni before this but its damn scary weh.

2 movies, 2 episodes of malay dramas and 2 awesome meals.im loving this. tapi esok kena start kemas barang untuk pindah rumah pulak. harap dapat bangun awal sebab i tak start kemas langsung and by lusa dah kena clear.woh macam tak sempat je nak kemas everything lepastu my tiny bag for sure tak muat semua baju.probably kena buat 2-3 trips untuk angkut segala khazanah ni.siapa yang sudi membantu please come to my house tomorrow at 10 am.im serious. =0

and to those who still have exams coming up,especially my friends in RCSI i wish u guys all the best and have fun STUDYING,losers!!!hahahahahahaha



24 comments:

anisizatyA.J said...

That salmon looks so sedap. Okay sekarang sangat lapar. Bye nak makan

.zirah. said...

wah wah...suke dia dah abis exam..

.zirah. said...

wah wah...suke dia dah abis exam..

dUrRaNi said...

waaarghh!!! hbs exam dah...owg belum lg... :(
btw, owg nk tlg p tuan rumah tepaksa la sponsor tiket utk owg p sna nii..hehehe ;p

adrinaqamarina said...

haha~
losers?
ta patot...
XD

btw,,,
t boley ah banje kte kat yamamori tu eh...
lalalla~

hatim a.r said...

@anis:dia memang sedap!kalau dinner punya menu even better.u shud totally come here =)

@zirah:eh mesti la suka.sekarang boleh bangun pukul 1

@durrani:boleh i sponsor naik kapal sayur

@adrina:macamane nk blanje?yamamori takde kat mesia.so kira burn ah tawaran nk belanja

adrinaqamarina said...

haha~
ta kire,,,
besok malam juga i fly pegi dublin
*usaha tangga kejayaan!
=p

tengku_fir21 said...

gitu ler tgk adamaya..hahaha

~roslinda~ said...

free from exam~weee
;)

zuera said...

TOLONGGGG...sye sgt jelesss..ahaks:P

hatim a.r said...

@adrina:ok dah sampai call

@tengku:drama feveret kot haha

@roslinda:yes anda memahami kegembiraan ini

@zuera:im afraid i cant help u with that =)

Balqis Riza said...

ceh..
ok, i jeles~

wardah jamil said...

salmon tue sgt gemuk...ko buat ak rase lapar!!!

wardah jamil said...
This comment has been removed by the author.
hatim a.r said...

@balqis:yes.objektif post ini tercapai

@wardah:sedap gila woh walaupun sayur melambak

dali said...

hatim..gambar pakai baju merah dgn ikan tu sesuai hantar kpd bakal ibu mentua..mesti jadi menantu pilihan..awww..(dan juga nampak tidak pelahap sgt)

hatim a.r said...

ya memang itu tujuan gambar diambil.tolong sebarkan

wardah jamil said...

asal ko skema badak panggil ak wardah instead of wark ek??? hoho..

balik mesia nanti kita pg melahap meatbal kat ikea jom!!!..

LIA LOUSY said...

hari itu, si lousy dah doa untuk maribergebang.
jadi, sila beri belas ehsan doa kepada si lousy ini untuk exam pula ;p
hahahaha.

hatim a.r said...

@wardah:weh time skolah dulu mmg aku panggil ko wardah la nyot.manade wujud lagi gelaran wark tuh

@lia:ok nak sembahyang zohor ni. =)

ANIS ASILA said...

muka dalam gambar tu menunjukkan kepuasan dan kegembiraan yang tak terhingga sebab dah habis exam.

bagus ya bagus, boleh dicontohi semua lapisan umur.

:D

hatim a.r said...

ya tepat sekali.memang puas betul sampai rasa nak makan luar tiap hari.nasib baik kewangan tak mengizinkan

eima_fabulous said...

intro pagi tu mmg besh sgt..nmpk hatim ni rajin study!gudluck encek doktor ^_^

hatim a.r said...

kan?nampak sgt rajin haha masuk bakul plak.sampai sekarang tgh recovering lagi nih trauma akibat exam