Sunday, May 16, 2010

Shopping Mall Paling Sampah Di Dunia



Today since i dah secara rasmi berhijrah ke rumah baru,i dengan couple of friends plan nak keluar city to buy some toiletries dan barang-barang dapur.biasalah dok rumah bujang kena stock up barang dapur sendiri untuk masak.

walaupun sejak dari mula-mula datang dublin dulu memang i masak sendiri,tapi ramai yang masih meragui fakta ini.jadi ambik kau i nak bagi bukti;


-see kuku kuning akibat gaul ayam dengan kunyit.warna kuning tu lagi pekat in real life. malu betul selalu pergi kelas tangan rupa surirumah.

So on the way nak ke bus stop depan rumah tu we saw this.



wohmaigodd boleh bayangkan tak betapa excitednya ada shopping mall dekat dengan rumah?? eh cuba la bayangkan.haaa boleh rasa tak excited dia?ok tak boleh.fine.

tapi point nye;i excited.

jadi walaupun macam dah menyimpang dari plan asal nak pergi city beli barang dapur tapi sebab terlalu semangat i dan rakan-rakan bergerak menuju ke shopping mall yang dimaksudkan. so jalan punya jalan first we saw this rumah kedai.


lepas usyar-usyar barang-barang runcit dalam kedai we continue the quest untuk mencari shopping mall yang diidamkan.dalam kepala semua dah bayangkan dah topman,zara,bershka you name it.fuh mantap gila tempat shopping sekangkang tahi je dari rumah.

lepastu sambung jalan jauh gila naik bukit segala and guess what? shopping mall my ass.tak jumpa satu bangunan pun yang boleh dipanggil shopping mall.yang ade cuma housing area.


-sambil berjalan sempat testing skill fotografi.

last-last we gave up selepas jalan naik turun bukit for almost 40 minutes lepastu terus berbalik pada tujuan asal ke city untuk beli barang.

bila dah balik rumah tak puas hati sebab tak jumpa shopping mall bedebah tu.so i googled it.
aaaaaaannnndddd ROEBUCK SHOPPING MALL IALAH RUMAH KEDAI THAT WE SAW EARLIER.

sial tak?hawau betul buang masa dan tenaga for nothing.omputeh ni pun satu takkan tak boleh beza rumah kedai dengan mall?takkan itu pun nak melayu ajarkan?

better view of the rumah kedai aka 'shopping mall' from this website;


so kepada semua penduduk negeri sembilan,i dengan bangga ingin umumkan yang i dah jumpa satu shopping mall yang lebih sampah dari plaza ampangan.

dan pengajarannya di sini walaupun kita rasa english kita tahap koyak,ingatlah bahawa omputeh sendiri pun bengap tahap ikan laga tak reti jugak bezakan shopping mall dengan shophouses. harap tiada lagi yang tertipu selepas ini.






28 comments:

Aliyah Zambri said...

emo! haha.

adrinaqamarina said...

aduh...
tipah tertepo ke bang...
i like yaw!
hehehe~

oke gak pe...
jalan-jalan cari shuping mall...
kata tengah free pas abes exam...
ha,,,
then ble mau pulang ke nilai?

ps*kuku kte pon kuning kena kunyit juga sebab baru lepas gaul daging dengan kunyit...
=.=

hatim a.r said...

@aliyah:shopping2 ni tak bley buat memain.mesti la emo!

@adrina:tu la nasib baik dah cuti takde bende nak buat.kalau tak memang akak kedai runcit tu pun dh kena maki dah

noname said...

hahaha. xde gaya shopping mall!
a'a. kalau shooping mall sekangkang kera dari rumah, mmg la bahagiaaa.. (pengalaman sendiri)

ANIS ASILA said...

supermarket dekat bintulu ni lagi besar dari 'shopping mall' tu. hehe.

anda memang patut bengang tahap dewa ya.

:D

sweet life said...

eeewwwwwww... kuku panjang..
camner lah masak :P

anisizatyA.J said...

Tangan I pun tkde kesan kunyit hahaha. Takpela anggap je turun naik tu sebagai senaman ringan (or berat?) Bagus utk kesihatan

hatim a.r said...

@tyra:ko nk belagak la ni stillorgan mall kau tuh dekat ngan rumah.bila nk jemput aku dtg makan =)

@anis:tula pasal.tak sangka bintulu lagi maju dari dublin

@sweet:panjang takpe yang penting bersih.setakat ni makan tak pernah cirit birit lagi.ok la tu

@anis:ni mesti jarang memasak nih.harap dapur je siap cat bagai haha.rasenye tadi dah turun 5 kilo berat sebab carik mall puaka tu

~Kak AZZ~ said...

Kuku ada kesan kunyit takpe gakk.... tp kuku tu kasi potong pendek sikit yaaa.... hehe...

Plaza Ampangan tu teruk sgt ke..? Hari tu lalu je kt depan plaza tu... tak sempat nak g memanapun... tensen2...

English dorang sama la mcm BM kita... Sbb kdg2 BM kita lg teruk walhal hari2 ckp BM.... :p

sweet life said...

kuku seperti itu dikira panjang jika
anda dikalangan golongan masak memasak... hehehhe

cikgadis konfiuss said...

haha lawak!

psstt!! ku minta gambar bunga tu!
tQ (>.<)

tengku_fir21 said...

hahaha...ko sangat sihat yer tawaf selama 40 minti dikawasan kejiranan...

hahaha...berbanggalah menjadi rakyat malaysia dan sebagai seorang melayu

*tahniah, klu goreng ayam tk masin..lalala...mat saleh pun tk pandai nak gaul ayam dengan kunyit pastu goreng...

puterakayangan said...

ok2....lepas nih dah tau mne "shopping mall"..bleh lah "shopping" sakan....muahahahahahah!!!!

HaRaShO HiDaYaH said...

kah3..ko buat comparison dgn plaza ampangan tuh yg aku plg tak tahan....hina betul beb....hahahaha lama dah tak pi situ....dulu ada gak lalu kalo balik pilah naik bas....hahahahah

Tijah said...

plaza ampangan? hahahaa. takat nak beli kain pelekat cap gajah duduk ada la situ...

lia lousy said...

hahahahahha.
plaza ampangan. haha.
ok ape. plaza ampangan pun dah kira maju. ada giant kecik, ada org jual waffle, mashed potato, ada cafe..
ada jual emas.
hahahhaha.

zuera said...

kesiannn..tpi sweet nye tangan kaler kunyit..hahaahahha;P

hatim a.r said...

@kak azz:demi akak saya potong harini jugak =) plaza ampangan tu takde apa pun kak.nasib baik akak tak singgah haritu kalau x mmg buang masa je

@sweet:tu untuk golongan memasak profesional je.yg amatur bujang takpe

@cikgadis:kalau datang sini ambik lah bunga apa pun

@tengku:memang sihat gila lah.sampai bepeluh ketiak mencarik.lepasni takyah joging 2 hari

@harasho:tu je la shopping mall yg saya tahu kehambaran dia.yg lain mcm boleh tahan gak la

@tijah:last time saya pegi situ time seblom masuk skolah menengah.skrg tak tau la apa dia jual

@lia:eh ni promot lebih2 ni mesti duta plaza ampangan kan?takpe balik mesia akanku buat lawatan hormat ke situ

@zuera:tak sweet T_T .dah mcm tangan mak-mak

@putera:kwajja perli nampak haha

puterakayangan said...

hahahaha!!!gerek seyh!

irma-ain ibrahim said...

tangan wanita memang la kena main dengan kunyit je.

lain kali tak perlu pakai losyen dah.
baru jari macho sikit.

hatim a.r said...

dah memang dilahirkan jari lawa nak buat camane.takyah loseyn2 nih.boipren anda yg sakan memborong losyen siap beli body butter lagi

inabu said...

wahhhhh sy suka blog ni...sgt cool...klu sy pi ireland, bleh jd tourist guide dak?

dan sy nk mintak izin utk add blog awak kat blog sy..tenkiu :)

hatim a.r said...

eh boleh.tapi tourist guide berbayr la ok. =) sila la add.dialu-alukan

Akma said...

kalau makcik2 tgk kuku kuning.confrim dorang nak buat menantu.hehe

msHanum said...

ahaks.lawak2.
plaza ampangan ok lg,da maju cket da..jgn cm plaza mara seremban tu dah la...kosong je cm ade penunggu gua.hihi...

ayu_whizgirlz said...

woihh pak cik!!
40mins tu dah bleh smpai dundrum shopping centre kot..

korg still kt dublin ke??

Cik Qemm said...

sabar banyak2 ye cari shopping mall tak jmpe2.

tp kalau name pun dah ala2 RABAK shopping mall tu sebab kot (kidding).

hatim a.r said...

@akma:mintak-mintak begitulah

@mshanum:plaza mara???tak pernah dengar pun.ni mesti marketing lemah

@ayu:boleh sampai ke weh?dari rumah aku??aku baru balik ni dari agadir

@cikqemm:betul jugak tu.patutnya awal2 dah sedar.macamana boleh terlepas petunjuk penting nih