Sunday, May 2, 2010

Housewarming Alam Siber.


Semalam selepas seharian menghadap notes dari pagi ke petang i decided to unwind and go for a run jog walk to my new house.yes eventhough i dah dapat kunci but still tak pindah lagi. gila tetengah exam sibuk nak berpindah randah? so i went there just to tengok-tengok buang masa and basically spent the whole 2 hours as a jakun admiring my own house.lol.a bit sad,i know.

so since menurut nuffnang almost 70% pembaca belog ini adalah rakyat malaysia(tapi ada 1% dari ukraine.sapa dok ukraine weh??), so i nak jemput korang ke housewarming pun macam mustahil la korang nak datang kan? makanya, marilah kita housewarming secara siber. post ini memerlukan imaginasi yang melampau.sila bayangkan seperti i sedang bawa anda tour rumah i =)

kita mulakan dengan kawasan persekitaran rumah.meh kak meh jangan malu.


-very nice kan the neighbourhood? feeling beverly hills terus

-the basement parking.tempat i park my mercedes basikal.

now lets go inside pula,

-the foyer=tempat berfoya-foya

-hallway dia.sofa kecik tu saja cover sebab purba sangat rupa.dah macam bekas tempat kucing bersalin pun ada.

eh jemput masuk semua.bukak kasut dulu.eh boleh tahan jugak bau stokin akak nih.takpe la akak pakai la balik kasut tuh.
mari kita jengah one of the bilik tidur.


-one of the room.(saja show off bilik yang ada balkoni,bilik yang besar taraf sangkar kucing takyah tunjuk)

-the view from the balcony.ada pond belakang rumah walaupun rupa macam tempat membiak nyamuk je tapi kira ok la tu belakang rumah ada pond daripada semak samun tempat orang buat porn.

laa baring-baring pulak dia.jom jom meh pegi living room.tak habis tour lagi ni.
the living room kena bahagi into dua part sebab nak accomodate meja study.ye la kata student.at least kalau officer JPA datang tengok rumah nampak la ada meja study.walaupun selalunya jadi tempat jemur sependa je.

-the party side

-the nerdy side.meja study longgok sini.

both sides are separated by this artificial fireplace.

-its a heater,not a fireplace.yang macam api tu ilusi semata-mata. hancur harapan nak bakar marshmallow sambil belajar.

tv sebelah tempat study.i know.bad idea. tapi apa nak buat dah rumah sekangkang tahi je. takde tempat lain nak campak dah meja study tuh.

haa then nampak tak that door dekat study area tuh.itu pintu ke dapur. Yaaa belah kiri tv lepastu belah kanan dapur.lepas makan buat-buat tak nampak meja study terus lepak tengok tv. ya Allah beriku kekuatan menghadapi ini please.

-landlord belikan periuk baru.dengan price tag tak cabut lagi.terharu betul,terus rasa nak masak sambal.

sebelum balik kita makan dulu ok.kata housewarming mestila i prepare jamuan kaaannn.


makan je jangan komplen.ini je mampu sebab duit dah habis bayar deposit rumah.kira ok la ni gigih siap potong crabstick bagai letak dalam tu. mahal ok crabstick Tesco.85 sen tahu tak??

ow yeah,rumah ini previously malaysian jugak yang duduk.but diorang dah balik dah. tapi one of them tertinggal satu beg plastik ada quran dengan sehelai baju kelawar dalam tu. i anggap ini cenderahati untuk penghuni baru -___-"

sekian episod MTV crib hari ini. ok semua boleh balik sekarang i nak basuh pinggan.



28 comments:

farah athirah said...

wooo.rasa macam kenal rumah ni. pernah makan dan berusrah di sini.haha.

siler jgn update blog da. segan ah aku je yg slalu komen. nampak sgt xstudy asyik online je +_+

STRESSSSSS!

mer said...

eh tumpng tandas nak berak

adrinaqamarina said...

cantik ur merc...
seems like umah lama ag best kan?
btw...
bpe sewa rumah tu?

ps*sedap la tengok mee tu...ne yang rasa na makan mee neh...
=.=

hatim a.r said...

@tyra:lol baiklah tyra.ini post last sebelum exam.tu la akak tu saja tinggal quran nk sindir aku tak pegi usrah haha

@mer:haa tandas belah kanan pintu yg first.jangan lupa flush.tadi makan petai kan?

@adrina:rumah lama defoe lagi besar.ini apartment je.sewa pun much cheaper lah 1600 euro per month.and btw pernah ke i masak tak sedap??semua sedap kot

tengku_fir21 said...

fuhh..ok lar no bad rumah tu..tapi dekat balkoni tk gah mcm dekat depan kn..
huk3..selamat berpindah

Balqis Riza said...

wah not bad..serius cun neighbourhood dia..hahaha..

eh..msia n ukraine ja kah nuffnang u sebut? yg from bandung ni tak sebut pulak? rajen ok sggah blog ni..aiseyh tbe2 rase diri tak dihargai..takpe laaaa

btw agak ngeri la bl tgl brg from tuan lama..baik bg org len or letak tempat len..tp kalau quran tu len cite kot..ngeh3..

selamat pindah~

hatim a.r said...

@tengku:kan?not bad lah considering the fishy agent lol.paranoid x tentu pasal

@balqis:ade la jugak dia sebut indo,us,australia,russia,jerman.but atleast those places ramai students.but ukraine???mcm whatt?lol

dUrRaNi said...

kiuuuuuuuuutnyeeer...rumah 2... hehe...

anisizatyA.J said...

cantik gila rumah u! he he. and omg apesal maggie nmpak sedap gila. terus lapar. damn

Tijah said...

aisehhhh. caner baju kelawar ai bleh tetinggal plak neehhhh...

(malluew)

FarahMadiha said...

wah... jauhnya beza apartment dekat ireland dengan dekat m'sia... lawa lah neighborhood dia...

Mimie.Candy Cane said...

salam..hello there..got ur link from mr.firdaus ahmad [sembang kencang] 's formspring..just nk bgtau yang saya jatuh chenta sama blog kamo.entry yang menarik..esp entry for ur mom..touching ouh..orang2 yang lahir pd bulan april mmg hebat,kacak, cun dan gojesss..uhuk2..kan ? bangga tol rase lahir dlm bln 4..

nice blog,keep it up
sangat berbangga follow blog ni.. :)

ANIS ASILA said...

your new house lawa lawa.
landlord anda memang terbaek sbb buat anda terharu.

and and yang paling penting kenapa maggi tu nampak macam menyelerakan? =.='

manmisai said...

meggi je..?? Tak jadi la nk datang ziarah... hahaha...

Ko taknak bela ikan ke kat air pancut tu Tim... hehehe....

Tp suasana kat tmpt baru ni nmpk cm mesra alam gitu.... :)

hatim a.r said...

@durrani:rumah melambangkan penghuninya.jadi maksudnya apa di sini?? =)

@anis:sebab nak celen ur dapur turqoise hehe.ok la tu padan la dgn sewa.meh la dtg sini tiap hari boleh belanja megi

@tijah:saya dah agak dah mesti akak yang punya nih.saiz pun xxs.sape lagi yg badan kiut miut ni kan

@farah:lebih kurang je kot dengan malaysia.bezanya org ireland tak jemur kain kat balcony!so elok sikit rupa dia hehe

@mimie:thanks mimie!!eh sempat puji diri sendiri jugak tu hehe.saya bangga ada follower macam anda! ni yang rasa nak belanja sate perut nih

@anis:kan??terbaik betul landlord ni.eh megi tu memang menyelerakan ok.pernah ke i masak tak menyelerakan?kalau masak selipar kukus pun kompem sedap

@manmisai:ingat nak buat peihara lintah sebab macam tengah in sekarang.tapi nanti tercemar plak kolam tu mana nak ambik air sembayang?

mak batin said...

try sarung baju kelawar tuh. kot2 bertukar jd batman ke

Farhana Salih said...

Cantiknyer~~~ rumah! Nampak kemas, neat, and bersih! Sure tak pening kepala masuk nanti >o<

BuNgA PuJaAn mEkAr mEwAnGi said...

kalau mcm tu meja study..
insya allah.memang xnampak meja tu after makan.
terus landing depan tv. heehehe.
nway, selamat menempuh dugaan di rumah baru. ehehhe

hatim a.r said...

@mak batin:nantila malam ni saya try.tgk matching ke tidak

@farhana:pening nk pindahkan barang yg melambak nih.baju je dh 2 beg besar -_-'

@bunga:harap-harap dapat menghadapi dugaan ini.amin

Shahrul Azrie said...

Sila datang ambil award anda.Tima kasih

dali said...

woi hatim..lawak gile ok entri ko ni. krg staf aku kata aku gile pulak ketawa kuat dlm bilik ni ha..gud job ok..

hatim a.r said...

@shahrul:thank you for the award.tapi i in the midst of my final exam now.so in the mean time mmg tak updet blog.but seriously thanks ya =)

@dali:hish etika kerja terjejas betul ni.bukan sebab ketawa kuat tapi sebab tgh kerja curi tulang baca blog.ish ish

gr8na said...

cm menarik je dapur tu..boleh la buat housewarming lagi..

p/s: doorgift xde ke? :p

Juma Karamah said...

haha.blk msia nti bgtau ek keje hospital mana. takyah ubat, org yg sakit terus segar dgn lawak kamu hatim!

Hidemichi said...

eh, xde pun part ajak berfoyer-foyer...lepas iklan kot?

hatim a.r said...

@gr8na:housewarming sekali je boleh.banyak2 tu kira bidaah dah tu

@juma:tanjung rambutan.see u there haha

@hidemichi:tak baik foya-foya.kawal nafsu anda plis ;p

Eireen Camelia said...

BESTNYAAAAA!! bila saye nak dapat rumah macam ni aaa.. takkan kena kahwin dulu baru dapat aaaaa XD

hatim a.r said...

eh memang la kawen baru dapat.jadi sila kawen dengan segera =)