Saturday, October 30, 2010

Bik Mama


Its 1.15 am and im on page 4 of 'Tumours of Lung and Pleura' notes. So obviously im extremely sleepy and not in my best mental status now.Post ini juga ditulis during my coffee break...yang ke 4 for tonite hehe. Overdose dah ni sikit lagi berak keras la aku.

Berbalik kepada topik asal perbincangan kita iaitu Bik Mama. Sebelum anda meneruskan pembacaan di post ini,sesiapa yang tak tahu siapa itu Bik Mama sila ke laman web Facebook dan search Bik Mama. Siapa yang tak tahu apa itu Facebook,ermm baik terjun lombong.

Ok dah search dah?Dah? Eh lama pulak,dah ke weh?

Basically Bik Mama nih nama panggilan yang diberi oleh komuniti internet untuk Datin Rosmah.

-siap letak gambar ko,mana la tau ada yang dah berapa taun tak baca sotkabar ingat Siti Hasmah bini Pm sekarang

I tak tahu siapa yang asaskan nama panggilan ini,tapi yang pastinya fan page Bik Mama ini dah tentulah bukan beliau yang buat,tengok description pun dah tau ini sekadar sarkastik punya profile. I mengakulah i actually enjoyed going through this fan page sebab macam kelakar jugak kalau status semua tu beliau sendiri yang tulis hehe.

Tapi paling tak boleh blah kalau ada jugak makhluk-makhluk noob yang reply mencarut-carut macamlah datin Rosmah yang betul-betul tulis mendalah semua tu. I mean kalau nak reply secara sarkastik jugak takpe lagi,tapi ni yang lebih-lebih pulak siap kutuk-kutuk kata perempuan sundal,babi semua.apa ni? Im sure Nik Aziz wouldnt be thrilled to read that kind of stuff.

I tak sokong kerajaan nor opposition. If i were to undi a wakil rakyat for my place ill look at his past record. Kalau setakat datang potong reben rasmi surau sekolah 2 hari sebelum pilihanraya lepas menang tak nampak batang hidung memang sorilah i nak undi lagi. Jadi tujuan i tulis this post bukan sebab pro government ke apa but i think some people just crossed the line when it comes to criticising Bik Mama.

Anda boleh nilaikan sendiri;



Walaupun Bik Mama ialah so-called First Lady,tapi kita kena ingat jugak beliau ialah seorang ibu. Apa perasaan anda kalau orang kata mak anda lagi gemuk dari babi? tak ke meroyan tuh. Melainkan mak anda Heidi Klum,tiada sebab untuk anda mengutuk emak orang lain segemuk babi.

On a lighter note, i found this hilarious video on youtube. Somewhat political hehe.



Nak terkencing hokeh tengok video nih.Tak taulah sebab video yang lawak or its just the excessive coffee effect.

Ok coffee break sudah tamat. Have to get back to my notes,have a great weekend everyone!

27 comments:

Farah said...

Overdose coffee boleh berak keras ke ?

Amirah I. said...

Bab tengah2 tu xdelah lawak mana, tapi masa dia cakap

"Kencing manis ke, masam ke..."

& masa dia panggil "Anas!"

Hahahahaha aku tak tahan

Suehaily Mohd Jiwa said...

serious after baca paragraph 2 tu terus on fb like fanpage bik mama! lepas tu lama pulak view page dia.

Ok dah search dah?Dah? Eh lama pulak,dah ke weh?

sekali baca ayat ni,dush2 terkena!HAHA

btw serious tak berapa berkenan dgn her islamic fashion show watsoeva tu,,

Mimie.Candy Cane said...

total agreed..kadang2 orang2 kita ni melampau mengikut emosi..

ttg video tu,i think u should satu video yg buat sy meroyan sampai hati ni..in case kalo x tengok lagi la..search utube "hero ketiak basah"

Anwar said...

hmmmm. macam-macam lah sekarang ni kan?

P/s: sy baru follow blog usang ni. hehe. Bestttt.

perfect fit soulgasm said...

dude you better share this video on FB. lawak sial!

Liyana said...

thanks hatim

FaiHash said...

dkt fan page bik mama tu kelakar mmg la kelakar , tp yeah bila dh smpi babi segala...ermm tak elok la kot..hehhe -.-'

Siti Rohana said...

hahaha..hatim..lawak lah weh...thanks 4 sharing..

erm..pasal kutuk mengutuk ni...sendiri kena fikir lah...nanti kubur masing2...masing2 jawab..masing2 tanggung...

tugas kita sebagai sahabat dekat jauh pun...tolong nasihat...dah lepas lah part kite nanti nak menjawab depan Allah masa kat padang mahsyar...:)

ada lagi vid chomel...anti mega tower ...boleh le wat release tension lepas baca notes tu...btw...hatim dah mula clinical ke?...kalau UKM dulu..3rd year dah berasap masuk ward....4th year dah bengong kepala kena oncall O&G..:)

dah merasa lom baju putih tu?...ke dublin tak payah pakai :P

Balqis Riza said...

haha itu vid kelakar lorhhh

btw, tak sbr nk mengundi..hehe

hatim a.r said...

@farah:im talking based on experience haha,but caffeine mmg diuretic effect.banyak kencing so bila dehydrated,tahi akan keras lol

@amirah:paling lawak masa dia jerit SYAITON!! hahaha aku terkencing sikit

@suehaily:this is a page of PM's husband lol description profile xbley blah.mmg la ramai x suka dia tapi jgn la sampai mencarut-carut.kritik ok tapi ada limit la kan

@mimie:hero ketiak basah????will definitely tengok!haha

@anwar:wuiks anwar berahim ke nih??

@perfect fit:alah share kat sini jela

@liyana:huh thanks for???

@faihash:kan?kelakar gila kot.terbayang kalau dia yg betul2 tulis status semua tuh haha

@siti rohana:tula bagus la ada internet nih.bila saya buat silap ada org remind kan.bila ada yg buat silap ill try my bet utk ingatkn jugak.dok gitu?

@balqis:JOM daftar mengndi

nama.aku.lynn said...

dsyt tuuu!
4kali pulak tuu..
scaryyyy mann!hahha

sgt stujuuu dgn entri ini!

FaiHash said...

tahu xpe. kalau bik mama sendiri yg tulis ok fine mmg xdpt bygkan ok? ada je idea org tu menulis smpi mmg gelak terbahak-bahak.. muahahah

Suey Al zahra said...

Takde keje ke mereka duk kutuk
Bik Mama tu..haish.

Ekceli Datin Rosmah ni bagus,
the first woman dlm kabinet
buat sekolah pintar,etc etc.
Memang btul2 perhatian lah.

Tak macam first lady yg dulu.
Tak kisah lngsung.

Anwar said...

hahahahha. ya, anwar ibrahim.

lepas ni ko boleh tulis entry "Anwar Ibrahim Baca Blog aku"
HAHAHHAAHHAHAHA.

Nia Hilton said...

haha,saya dah join dah bik mama ^^

hatim a.r said...

@lynn:biasala ni last menet nk exam.nnt lepas exam detox dgn green tea pulok

@faihash:atleast all the status by bik mama tu were tastefully done.dia mcm mengutuk bik mama indirectly tapi in a sarcastic way.takyah nk mencarut bagai

@suey:but at times i think she needs to step back a bit from the limelight. sbb nnt takut org cakap dia ni lebih sudu dari kuah pulak.

@anwar:kalau anwar berahim betul bangga lah kan.satgi mana tau kit siang,hadi awang semua layan sekali hehe

hatim a.r said...

@nia hilton:haha siap like tu x tahan.but make sure jgn mencarut kat situ eh.keep it classy =)

AdiE said...

video itu sgt kelakar..haha

~ DanieL AdiE ~

FaiHash said...

haha. tu lah pasal. just buat lawak ke hape tak kisah ah. ini dh tahap mencarut. aiseh , tak syokla T_T

btw , tak pasal2 ai mimpi yu dgn rizalman smlm? motif? mentang2 korg bestpren kan. hahaha

Siti Nadiah said...

hahah..siyes lawak vid tuh...=))

Siti Nadiah said...
This comment has been removed by the author.
Anwar said...

hahhahahaa. hadi awang woots woots!

~ mima ~ said...

gila btul, sampaikan pankreas pun hampir cedera baca entry ni.. huwarghhh..

~~*sepHatosTifiC*~~ said...

mmg bez part ni!!!support u,,hahhaahhahaahah

NaniRostam said...

Salam. Janganla kutuk melampau sampai macam tu.Sama-sama islam.Sama-sama melayu. Ada ke peluang untuk jumpa minta maaf?

hatim a.r said...

wsalam.tula saya ckp aunty,yg terlebih emosi sampai nak babi semua tuh apekes kn..