Saturday, September 12, 2009

GEMPAR GEMPAR:MALAYSIA DAH TAK SELAMAT!

selama i di perantauan nih i mmg dh jarang bukak berita melayu or bace surat kabar tempatan.maklumlah setiap kali bukak website tv3 nak tgk berita serta-merta niat terpesong ke episod terbaru nur kasih.jadi hari ini selepas i bace satu-satunya sumber berita i iaitu yahoo news tiba2 i tergerak hati untuk membuka website berita harian.dan i dikejutkan dengan berita terbaru yg sungguh dahsyat ini..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
betul u oll dahsyat giler ni kalau berani sambunglah baca
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Suami Anita Sarawak ditetak penyamun

haa gerun giler kan kan kan?ni bukan berita ruangan hiburan u oll tapi berita utama.so i mengambil serius perkara ini kerana ia berita utama.tapi sedang i khusyuk membaca tentang kepincangan yg melanda ini i tidak dpt mengelak dari ter-notice a few facts yg menarik.skill ini yg dipanggil reading between the lines yang i belajar dan praktikkan sejak dari bangku sekolah lagi.

namun i cuma nak kongsikan few paragraphs jer lah so kalau u oll nak bace berita full pergilah sendiri ke website berita harian.

petikan akhbar:"Anita berkata, walaupun cedera, Mahathir tetap melawan dengan mengacukan kipas lipat miliknya yang disangka pistol oleh perompak terbabit"
maksud tersirat:perompak di malaysia memang sah2 bangang berotak ciku.macamane boleh termistake pistol dengan kipas lipat?kalau kipas meja tuh mungkin la ada ala-ala meriam bazuka,tapi ni kipas lipat u oll.yang orang beli harga 2 ringgit setengah kat melaka tu.skarang ni dekat kenduri pown ade yg bagi kipas lipat instead of bunga telur.so dapat disimpulkan golongan perompak sama ada betul2 bodo piang ataupun mereka antisosial tidak pernah ke kenduri.

petikan akhbar:"
Saya kemudian membuka pintu kereta dan cuba meleraikan pergelutan itu serta merayu perompak terbabit supaya tidak mencederakan Mahathir dengan menjerit `adik jangan’. Sebaik melihat muka saya, seorang perompak terbabit tergamam dan mengarahkan rakannya beredar.'
maksud tersirat:kak nita sila take note.kalau perompak pown TERGAMAM dan BEREDAR sebaik sahaja melihat muka kau,mayb u shud slow down on the botox okayy.kalau dah muka tegang macam voldemort jangankan perompak bahkan harry potter yg berkuasa sakti pown boleh terkesima.

itulah sedikit sebanyak yg i dapat summarizekan dari berita hari ini.haish macam2 malaysia sekarang ini.kalau laki anita sarawak si mat saleh tinggi 10 kaki tu pun boleh ditetak kepalanye apakan lagi kita-kita melayu yang tinggi tak berapa nak model nih.jadi untuk keselamatan semua orang pergilah beli kipas lipat ataupun yg kaya sikit bolehlah register untuk suntikan botox selepas ini.




-akak skarang tak main la kipas lipat u oll.ni nampaaakkk???



10 comments:

~*puding caramel*~ said...

ko nih sengal ah hatim... tak larat aku gelak...kipas lipat..hhahahaha

hatim a.r said...

betul dowh bodoh betul perompak skarang ni.dah lah bodo menyusahkan orang pulak tu.nasib baik cedera je...aku dgn rasminya mengecam golongan perompak peragut dan seangkatan

Amirul Afiq Mohd Zainuri said...

ak bace post ko baru ak tau psl ni. apsal ak bace berita harian x prasan? T_T (btw, siot ar lawak ko, gelak guling2 den).

hatim a.r said...

ceh apelaa die berita utama kot.1st artikel dlm website tuh.haaa mesti kau x peka nih

Basuh Baju said...

baca surah2 lazim ar camni..hehe

hatim a.r said...

betul2 =)

BaLQisRiZa said...

haha..kipas lipat..hahahah
*cant stop laughing*

XD

hatim a.r said...

ini bukan i reka tau..memang dari website berita harian =)

~Kak AZZ~ said...

kakakakakka.....sakit perot akak gelak.....adoii.....sian kat hubby kak nita tu...tapi gelak guling2 baca summarize yg u buat dikk....hehe...

salam singgah....

hatim a.r said...

tq kak azz sudi singgah!macam2 berita skarang ni kak..saye baca yg sensasi je hue hue