Thursday, September 17, 2009

pelajar rantauan mangsa birokrasi kejam

hei hei lama rasanya i dah x update blog ini!!!!
ceh macamlah ada orang tertunggu tunggu kau update pun. kate pown blog usang u oll,so i saje je purposely x update. =)
i pun sebenarnya xdelah ade apa yg nak di share kan memandangkan seminggu lebih ni xde benda2 ajaib pun yang berlaku dalam hidup i.lainlah kalau i terjumpa lailatulqadar lepas tu doa nak jadi artis terkenal termakbul ke baru lah kencang sikit nak bergebang.

minggu ni mmg hectic giler schedule i sebab kelas melambak2.siapa yang beri harapan palsu kepada i kata 2nd year free sikit tu harus direjam.i rase 2nd year ni
GILER BABS punya sibuk sampai kelas pun habis around 5 lebih.tapi sibuk2 pun i still sempat lagi mencuri masa pergi buat Garda card selasa lepas.

bagi u oll yg x tau tu,garda kad nih sebenonye mcm ID lah utk immigrant2 yg dtg duduk kt ireland nih.disebabkn kelas haritu pukul 3 ptg,so i dengan tekad dan semangat waja bangun pagi2 gile.mandi2 siap2 carik spenda hilang last2 pukul 7 lebih jugaklah baru gerak keluar
rumah..


-konon sebelum subuh nak gerak last2 sebab jiwa MELAYU kental lambat jugak

nasib baik lah tiang bas tuh sekangkang tahi je dari rumah i so xdela menggelabah sgt nk kene berjalan jauh sampai basah ketiak.

lepas beberapa marhalah dlm bas last2 sampai jugak ke pejabat garda yg kusam itu.punyalah gelojoh x sabar2 nak cepat x bagi salam terus beratur x pandang kiri kanan.
sekali i ternampak satu notis dekat celah2 tiang kata STUDENTS BOLEH BERURUSAN HANYA SEKEPAS PUKUL 9. whatashdjksdksjhksgfjshlskjflshfjss terus i mencarut panjang 5 harakat.

u oll bayangkan i punyalah bersemangat kunci jam lepas sahur(walaupun snooze 6 kali)tapi still bangun awal giler semata-mata nak buat sekeping kad bodo lepas tuh die xnk layan pulak. i rasa pepatah early bird catches the worm tuh harus dikaji semula sebab di ireland early bird semua dok melopong tunggu jam pukul sembilan pagi heh.akhirnya dengan saki baki pahala puasa yg tinggal i berjaya bersabar hinggalah..




129?!my turn adalah yg ke 129!!!!!

tapi memandangkan hari ni je yg i free so nk xnk i redha jelah.dahlah garda kad tuh kene bayar 150 euro pastu berkurun pulak tuh nak tunggu.tambah sakit hati bila orang kaunter bukan stakat x senyum,jeling2 manja pun tidak.i rasa servis dekat malaysia jauh lebih bagus dan ekselen. oh i rinduuuuuuuuuu malaysia!!!!!!

ps:nanti i buat post untuk raya okeh!sekarang anak bulan x nampak lagi dari semalam i dok carik..


7 comments:

~*puding caramel*~ said...

ehh aku follower blog ko okay..usang lagi bersawang kunun...

ko letak la kat fbook. yg everytime ko update die otomatik publish kat wall..

tapi kadang2 mende yg ko xnk publish pun die publish kat wal..tu mmg xle nk stop la..tp ko boleh delete kat wall ko..tihihhi..

natashaliyana said...

hey :)
thank u.
my iguana says ur cute too :P

hatim a.r said...

puding caramel:aku x tau la bende2 hi tech nih haha tgklah camne

natashaliyana:kirim salam sama itu iguana =)

-peacemaker05- said...

oit..ko x rase lagik kat rusia
mau terberak mencarut hahahaha
kul 10 kunun bukak pastu kul 11++ baru bukak
dengan wat keje lembab gler
petang baru leh dapat duduk kat kaunter padahal depan ak 10 org je pon
gler mencarot la hahaha
sabor je la hatim

hatim a.r said...

huhu ape nak buat sabo je la.bak kate nur amina..nur redha bang nur redha

Monza said...

hahahaha! x bole bla siot ko... sakit hati gak ar kalo aku jadi ko time tu. rilex hatim... lepas raye nnti, ko mencarut la puas2. ^_^

hatim a.r said...

jangan lepas raya,malam raye pown dh boleh start dah hahaha