Friday, September 4, 2009

KISAH PELAJAR RANTAUAN TABAH YG MENYAYAT HATI

hello u oll!!!kali ini i bersiaran lansong dari dublin.hehe ye i dh selamat tiba dan sedang bahagia di sini.its 2nd day oredy n i got no time to waste y'all!so hari ini i dan rakan2 seperjuangan bertekad penuh semangat utk mengembara ke ceruk dublin untuk ke IKEA wohoooo.i xcited kerana dublin telah maju setapak(setapak je) dengan membuka ikea nye sendiri.heh siapa kata dulin x maju?in ur face hahahahaha

tujuan i mencemar duli ke ikea adalah untuk membeli meja study(ye i study uoll!hehe),office chair supaya boleh main pusing2,dan beberapa barangan picisan yg boleh melengkapi hidup i yg happening ini.

but the journey to ikea adalah berjam2 lamenye uoll!little did i know ikea dublin dibina di ceruk ala2 perkampungan bunian dan tidak dikelilingi oleh pusat beli belah bertaraf vogue seperti the curve.


on the way to ikea inilah view yg i nampak...

i tak sangke kt oversea pown ade flat yg lebih dodgy dari flat pekeliling

so lepas berpeluh punggung di dalam bas akhirnya kami tiba ke destinasi cinta.wah keterujaan i mmg tidak dapat dibendung namun ia sedikit spoil setelah i melihat rupa paras ikea tersebut..


u oll tgk lah keliling ikea tuh.samun!!!walaupun derang hebat buat interior tapi lanscaping GAGAL uoll!

layout ikea nih i rase dh standardize satu dunia.dalam die sejibik sejebon mcm yg dekat ikano tuh.so i bile i homesick i rase ikea is the place i can call home cewah.the only difference is price tag die dalam euro lah.jalan punye jalan akhirnya i jumpa idaman hati i


28 euro!kachingggg!eh eh yg ni bukan yg 90 ringgit cm yg kt mesia tuh yg ni slightly bigger so i boleh letak air milo n biskut raya 5 balang sambit setadi aka facebooking.(sbenanye yg murah tuh abes stok CIS CIS CIS)

n it doesnt end there.kitorg terus mencari perkakas2 lain yg kecik2 dan murah2 yg tak penting pown sebenarnye.saje gatal nk berbelanja boros.antara brg2 yg tidak diperlukan contohnye seperti straw ikea yg colorful supaya kami boleh minum with style,grace n elegance wadefak..


bukan runcit2 we all beli,last2 endup i full trolley full of unnecessary crap haha way to go sistah!


mereka mengangkat tapi i tgk je sebab i fotografer ngeeee

total spent haritu adalah 300 euro++ n delivery 50 euro.but since kitorg divide betweeen 4 org lelaki soleh so xdelah mahal sgt,sorang under 100 euro =)


inilah bilik setor yg bakal menerima makeover dari i yg mempunyai sentuhan emas.bile harini brg2 ikea tuh sampai i akan trensfomkn bilik ini mnjadi bilik stadi i yg unggul.tunggu uoll tunggu...............

7 comments:

~*puding caramel*~ said...

hatim. nnti ko publish gambar blk study yg dh makeover.

hatim a.r said...

hehe bukan bilik stadi je..bilik tidur juga.nantikan...........

olin said...

blaja kat dublin ye? bagus2.. hehe

nanti publish gambar bilik tu ok. aku tunggu~

sliparjepunkecik said...

mane makeover.. mau lawan bilik aku la tuh. haha

anisizatyA.J said...

hahaha.tajuk takleh blah.menyayat hati pastu g ikea joli2..hehehe..rindu gila nak g ikea. btw nice blog also :)

hatim a.r said...

haha the journey yg menyayat hati plus baru balik dari mesia.so lagi la mnyayat hati =)

hatim a.r said...

olin:i dh upload gambar2 nye hehe