Saturday, October 24, 2009

Berita Harian is the new Ujang



tahap tekanan hidup i sekarang boleh disamakan dengan seorang ibu mengandung 8 bulan dengan anak kembar,anak yang sulung hisap dadah suami pula kena pecat sebab meraba rakan sekerja. midterm test yang berderet menunggu minggu hadapan memang boleh membuatkn hidung berdarah bila difikirkan.namun begitu,selaku pemuda harapan bangsa i mempunyai cara sendiri untuk mengawal stress.

jika u oll mempunyai tekanan hidup yang tidak terkawal juga i syorkan u oll ke laman web berita harian. sejak dua menjak ini i rasa semua berita yang disiarkan di sini memang menghiburkan hati. macam-macam ragam perangai manusia yang pelik-pelik disiarkan untuk tatapan umum antaranya;



GAMBAR yang dikeluarkan Pejabat Presiden Maldives menunjukkan Menteri Perikanan dan Pertanian, Ibrahim Didi, menandatangani perintah mesyuarat Kabinet yang dilangsungkan di bawah laut berhampiran Pulau Girifushi hari ini. Jemaah Menteri yang lengkap dengan peralatan skuba bermesyuarat di dasar laut untuk menarik perhatian dunia mengenai ancaman pemanasan global terhadap negara pulau itu yang menjadi syurga pelancong. Sebahagian besar kawasan negara pulau itu terletak kurang daripada satu meter di atas paras laut dan ahli sains memberi amaran ia mungkin tidak boleh didiami lagi dalam tempoh kurang 100 tahun. - Foto AFP


nasib baik ini bukan menteri malaysia. kalau tak dah lama i carutkan sekor-sekor dengan kebodohan ini. mesyuarat di dasar laut???? last time i pegi snorkeling setahu i memang tak boleh bercakap pun di dasar laut melainkan kau little mermaid. kalau cuba bercakap juga cuma keluar buih-buih yang sama rupanya dengan buih yang dihasilkan jika kentut di dalam air.

persoalannya di sini macam mana nak tahu sama ada menteri itu bercakap atau sedang kentut? memanglah niat murni mahu tarik perhatian dunia tentang pemanasan global tapi kalau tak menyelam pun boleh rasanya dengan cara lain contohnya dengan melukis poster.lebih jimat,krayon sekotak besar harga baru 7 ringgit lebih.

di ruangan berita tempatan pula tak habis-habis dengan isu sejadah berdiri. lepas itu semua kecoh-kecoh kata kebesaran Tuhan lah segala.heh bedebah!kalau nak tengok kebesaran Tuhan pergi Padang tengok gempa bumi.tak pun bangun tido tengok matahari naik itu bukan kebesaran Tuhan ke mangkuk???buat malu je dengan orang agama lain benda yang entah betul entah tidak dibesar-besarkan. i tak kisah kalau sejadah itu betul-betul berdiri,berjalan,masak megi,main terup ke ape tapi masalahnye kalau tengok gambar pun tahu sejadah itu bukan berdiri tapi macam dilonggok je.

untuk membuktikan sejadah berdiri bukan fenomena ajaib i dah try dekat bilik sendiri dan hasilnya....


see see sejadah i juga boleh berdiri lah u oll!!!kejap lagi i nk suruh dia berjalan pergi Spar belikan apple juice untuk breakfast pagi esok.

dah cukuplah i mengarut hari ini.nak telefon surat khabar ireland sekarang tengok sama ada gambar sejadah berdiri i boleh masuk front page esok.







21 comments:

ashz_ami said...

hatim ni mst dh stres giler nih.. rileks2.. diorg tu dh xde cite nak ckp la tu..

tp, im almost certain kot ur sejadah berdiri tu leh masuk front page irish daily.. hehe..

smbl2 sejadah tu nak gi spar, suruhla blikn tering utk wat gulai skali k.. hehe..

~~1st comment =p

hatim a.r said...

mane ade stress mane pun.rileks je haha*tipu

sejadah nk kluar dah ni.nk kirim pape x?=D

ashz_ami said...

nak nak.. nak chocolate.. sejadah blanje ek.. hehe..

kinobaik said...

hahaha.pastikan sejadah tu tau pulang ke rumah. kot sesat ada GPS kan?

Amirul Afiq Mohd Zainuri said...

maldives bleh ar wat mesyuarat underwater. cube government msia wat kat port dickson. x mati keracunan tatau ar. XD

oh, nnt bawak ah sejadah tu dtg manchester. agak2 tiket flight utk sejadah 1/2 price?

hatim a.r said...

@kinobaik:jangan risau,sejadah dah biase gi kedai.die pernah pegi london taun lepas sorang jek

@amirul:giler nk wt underwater meeting kat PD?cakap sikit tertelan air taik babi.muntah darah la menteri...eh sejadah tak suke pergi manchester.kotor katenye haha

ashz_ami said...

sejadah tu cm ur pet lak.. hehe..

~*puding caramel*~ said...

comel gila sehadah ko!

haha aku ade bace gak pasal sejadah tu and bkan ke pak imam die kate tu maybe budak2 main2. betulla ko ckp, klu nk tgk kebesaran Tuhan, tengok padang n matahari terbit. tapi itu lah. cm org cepat melatah. tp wak malu je bg surat kaba. org surat kaba pun tak tapis ke

and emm.... yg menyelam tu betl ke tipu? macam iklan je.tapi aku macam bayangkan cte2 macam family guy, futurama xpon the simpson. macam suite je ngan cte katun. haha

ko exam senin ni ke? aku pun exam week. tapi nextweek cance. exam next week lagi satu. matila...

hatim a.r said...

@aisyah:itu bukan pet tapi besfren =)

@puding caramel:tulah buang karan je masuk suratkabar bende2 cmtuh.tah pape siap panggil org surat kabar sume.

eh yg menyelam tu betulla.menteri die buat.kalau ade pencemaran gunung matila nk mendaki 3 hari sebab nk meeting..exam aku 27,28,29 n 2nd november.haih gud luck ye!!!!

Aleeya Zambri said...

ngek ah u hatiim. pukul 2pagi i tergelak sorang2 depan MED nye notes. sampai sakit perut okayy. blog u klaka nak mati babe. mantap ah u! keep it up <3

oh yeah, kalo i tak buka ur blog i tatau pun berita harian skrg camni. utusan malaysia okay lagi kan?

Aleeya Zambri said...
This comment has been removed by the author.
hatim a.r said...

sebenarnya byk lagi berita-berita politik yg bosan i skip xmaw baca haha so i baca yg best2 jelah. bukan i yg klakar tapi mmg berita harian mmg humor gila skarang.utusan masih bosan seperti dahulu tapi harakah i x cek lagi.mane taw lagi humor

LoLLy~ said...

hahaha...lawak2

~Kak AZZ~ said...

wakakakakakaka.......nak try la kontut dlm sungai....nk tgk betol ke ada bubbles yg kuar....tak pnh buat ni hehehe...

isu sejadah tu mmg sengaja diperbesarkan....apa motif pun tak tau la...bosan dgn isu yg sama je...

lawak2...

hatim a.r said...

@lolly:dah dah pegi bace berita harian skarang =)

@kak azz:eh akak x penah try ke?haha tapi jgn try waktu puase batal nanti. biaselah tu orang mesia mmg gemar bace pasal bende supernatural.tu la sebab cerita seekers yg bangang tu sampai 3-4 season kt tv

dyla ishak said...

haha... ko buat la sejadah ko terbang, cm dlm citer aladin

good luck exam yer!

hatim a.r said...

owh ilmu sejadah terbang tak blajar lagi tapi bile sejadah aku dpt terbang ko la org pertama yg tau.good luck jugak utk exam!!

adrinaqamarina said...

uiks...
sejadah terbang...
haha~
hebat2...

btw...
da follow ur blog...
ngee~
(0_o)
keep blogging okay...

hatim a.r said...

thanx!ill update soon.but ive to focus on midterm 1st yeah.im a full time student not blogger hehe so study 1st lah.=)

adrinaqamarina said...

yup...
that's rite...
huhu~
i'm also full time medic student...
(0_o)

stadi first eh...

ザ-sylver-shooter said...

ade lagi yang buleh ckap dalam air

sponge bob