Monday, October 19, 2009

Jangan Membenci Jika Belum Mengenali



sekali baca tajuk seperti novel cinta gelimat yang memualkan.walaupun baru update beberapa hari lalu eh ke semalam?okeh okeh stret to the point lah..memang membencikan setiap kali mahu bercerita intro yang tiada kena mengena.

sebenarnya i cuma mahu berkongsi citarasa pelik i dengan korang.memang i cenderung untuk meminati lagu-lagu annoying di radio.dahlah minat siap terhafal lirik lepastu menyanyi setiap masa kecuali ketika solat.gile nk menyanyi ketika solat??ayah pin pun tahu itu tidak sah.

hari itu i terdengar lagu baru miley cyrus.yeeee mereka yg pernah menonton hannah montana pasti tahu betapa annoyingnya si gigi besar ini dengan lagu-lagu beliau yang selalu ke udara di radio.eh eh jangan nak berkerut muka konon tak kenal miley cyrus sebab terlalu macho untuk menonton hannah montana.i berani mengaku walaupun dah besar tongkeh pernah juga menonton geng bas sekolah.

lagu yang dimaksudkan adalah Party in the USA.yeee yang annoying itu.tetapi i memang senang tertarik dengan lagu-lagu yang membencikan.i pun tak tahu mengapa mungkin salah ibu mengandung.sejak i hafal lirik lagu puaka tersebut i asyik TER nyanyi setiap masa. sampai housemate mesti rasa fedap dan ingin memekik SENYAPLAH HAWAU!

tapi tapi setelah beberapa kali i mendendangkan lagu tersebut sekor sekor mula menyanyi sama hahahahaha macam sial.last time i check leptop sekor-sekor dah download lagu itu.see see i memang berpengaruh (00)

hari ini bila i dengar radio melayu i ada dengar satu lagu yang boleh tahan annoying dia. siape tah nyanyi tapi lirik dia agak menjengkelkan ; PLEASE PLEASE PLEASE KAMU JANGAN NAKAL~~~saja i caps lock untuk emphasise kejengkelan itu.

jadi i terus search youtube dan berjumpa version paling annoying untuk lagu ini heh.







i bagi masa dua minggu sebelum lagu ini ada dalam leptop semua ahli rumah.

20 comments:

Balqis Riza said...

HAHA! itu memang sangat pelik and honestly i pon macam tu..
benci lagu tapi dengar juga, terhafal, ternyanyi..what the eff? haha!

anyway, lagu miley best apaaaa..esp i miss u..tapi party in usa tu agak gedik la! *suka miley sebab benci jo bros yang gay*

haa..lagu tu, macam 1st time dengar, alahai, apa la lagu melayu ni takde ke yang berilmu sikit? sangat geli dengar jangan nakal blablabla..haha..

*sorry kalau komen macam merapu..cant sleep sebab minum teh tarik banyak sangat..*ERK**

hatim a.r said...

ceh tak boleh tidur patutla cepat komen haha
memang annoying gilaaa sebab tiap kali dengar lagu yg dibenci khalayak umum mesti terhafal dan menjadi cercaan masyarakat.oh tuhan bala apakah ini *drama

Amirul Afiq Mohd Zainuri said...

oh, lagu jgn nakal dendangan aliff OIAM itu telah berada di benak radio sejak puase. Dan sbb ak slalu dgr hot, ak juga da ternyanyi secara x sngaje. Sgt sux. Expect lagu tersebut berada di mp3 naqib tanpa beliau mngaku.

p/s: teringat org2 kat cafe cemara terangguk2 mndengar lagu alicia keys - no one. Nasib baik lagu best.

hatim a.r said...

WAKAKAKAKA KETINGGALAN AKU WEH.aku nye leptop kan zaman mat kilau punye so mcm susah nk bukak hotfm.slalu dgr hitz je..aku rasa naqib mesti dah bezaman donlod lagu nih lpastu tuduh member die yg donlodkan.aku igt lagi dia donlod lagu DAFI pastu x mengaku.manusia jijik haha

LoLLy~ said...

wahh...mmg sewel
n one more thing...perlu ke ikat rmbut cmtuh
mmg mnyempurnakan cri2 ppuan sewel,wahahaha!!

hatim a.r said...

sewel tetapi menarik. =)

A m i r a h said...

aku bukanlah peminat hannah montana/miley cyrus, tapi lagu party in the usa tu ada kawan aku pasang on repeat, terus melekat dlm otak aku. tanpa di sengajakan.

"yeeeeaaaaaaa its a party in the usa!!!"

hahahaha

~*puding caramel*~ said...

aku tahu geng bas sekolah!!! adk ak kate driver bas tu yang nyanyi dengan baizura kahar tajuk "cinta antara kita" hahaha

gigi besar??? sengal ah ko ni

ohh lagu please3 kamu jgn nakal tu..dah lama didendangkan seisi rumah aku..act ak annoy lagu "aku bukan superman" 10 kali ganda dr lagu2 diatas.

hatim a.r said...

@amirah:tidak minat miley pun lagu sundel itu sudah melekat dalam kepala haih memang contoh tidak baik kepada kanak-kanak

@puding caramel:owh lagu untuk crite dunia baru the movie kan?wahhh aku tau semua crite melayu okayy.tapi geng bas sekolah hambar,hikayat putera shazlan macam layan sikit.paling tak boleh terima akal afi dan abah.ehhhh aku bukan superman boleh tahan lah!

~*puding caramel*~ said...

1st thing aku terfikir pasal lagu tu: ape pasal budak2 kecik lagi dah nangs sebab cinta2 nih..haih... ape nk jadi budak2 zaman sekang.

hatim a.r said...

eh betul jugak..tak terpikir pasal tuh.ape nak buat komposer buat lagu diorang nyanyi sajalah.tapi lagu tu kalau replay banyak kali sakit hati jugak dengar

~Kak AZZ~ said...

tak tau nak cakap apa....tp yg penting korang jgn over nakal ya anak2....hehe...

ehh...geng bas sekolah kdg2 best gak...haha...

SeLipAr JepUun said...

cam siot je vdeo nie. haha!!

hatim a.r said...

@kak azz:tak tak over nakal punya. ku pergi sebentar bukan untuk curang haha

@selipar jepuun:siot tapi kreatip =)

~Kak AZZ~ said...

hahaha....akak tak tgk abehpun video ni...tak sampai ati dowhhh...walopun kretip...hikhik...

hatim a.r said...

cuma orang yg sabar sahaja mampu habis menonton video ini

Eireen Camelia said...

omaigod. sumpah i hateee miley cyrus tapi secara separa sedar i download lagu tuh. pastu, benci gila kaw kaw sama majalah mangga tapi kat mph slalu selak majalah tu smpei habis. sape lg hina skrg? hahaha

hatim a.r said...

ye benda yang kita benci pasti akan menghantui hidup.i yakin siti nurhaliza mesti ketika kecil fobia terhadap lelaki bermisai.

ZaRa al ZahRa said...

arghhhh annoying giler tgk vdeo tue~terbukti saya seorg yg sabar..sggp tgk smpai abis dgn perasaan meluap-lupa menyampah...wahahaha~ank sape gak rmbut terikat cam zaman flintstones tue..sakit mata nengok

hatim a.r said...

wah gila tinggi tahap kesabaran sanggup tunggu sampai habis =))