Saturday, October 3, 2009

Begini Rasanya Dihargai Rakan~~


jangan tertipu dengan tajuk post ini.walaupun bunyinya sedih tapi i sebenarnye nk share sumthing yang hepi dengan u oll.disebabkan ketandusan idea maka tajuk ini sajalah yang i boleh fikir.

petang tadi sebenarnye ade Eid Party anjuran islamic society di UCD neh.tapi disebabkan im not in the mood untuk bersosial dan sedang craving makanan masakan sendiri maka i mengambil keputusan sepakat membawa berkat bersama rumate i untuk tidak pergi.

setelah brainstorming maka kami bersetuju untuk memasak ayam rosemary yg dicilok resepinya dari blog akak tijah yang elegan.



-ayam rosmery i yg sedang dibakar.abaikan pintu oven yg berkerak itu.seblom open house i cuci la weh



-makan sambil menonton simpsons =)))


-rosemary chicken+black pepper gravy+nasi n coleslaw.kenny rojes,aku balik malaysia nanti kau siap-siap lah tutup kedai

selepas mentekedarah ayam sekor tuh kitorg bantai pulak trifle yg diberi oleh aisyah ptg tadi. aisyah buat khas limited edition utk i sebab bagi dia pinjam basikal minggu lepas..ramai-ramai sekarang:awwwwwww sweeeetnya kawan i yg seorang ini. harap-harap lepas ini dibalas dengan lamb chop pula.

lepas itu tengah-tengah malam lepas tengok ulangan x-factor yang keberapa puluh kali ntah dekat tv i sekali lagi tabah dan cekal mengacau nasi untuk dibuat nasi impit for open house. heh sumpah lepas ni kalau balik malaysia i order sekontena nasi impit jenama nona. setiap kali mau buat kacau selama 2 jam,malek noor pun boleh give up.

namun keletihan dan kepayahan hidup yang ditanggung cuma seketika cewah cewah. bila 1 of my housemate cek mailbox ada surat untuk i!!teruja gila weh sebab selama ni kalau surat untuk i mesti dari syarikat angkut sampah or dari bank.dua-dua mintak hutang wadefak,tapi kali ini i dapat surat dari INDONESIA WEH!!!

bila i buka rupa-rupanya dari kenalan tercinta i LIYANA MOHD SUBRI yang mengorbankan sebanyak 15000 rupiah untuk membeli setem walhal cuma mahu ucap selamat hari raya. dia ada dalam list ym i tapi x pernah ucap.gedik betul kamu sahabat lama!.haha





-tq yana!i terharu kerana last kad raya i dapat adalah sewaktu form 3.lepas itu semua pakat taknak hantar dah sebab i reply balik guna sms je. sudahlah dulu beri i baju sourvenir dari bandung skarang hantar kad raya pula. memang calon isteri rakan karib kesayangan i =)))

kepada semua yang menghappykan i hari ini i nk ucapkan tenkiu so much. *tidak boleh berhenti senyum sekarang*



6 comments:

BaLQisRiZa said...

haha..jeles la cmni..yana tak hantar kad raya pon kt i..tau laaa i kwn br..hak3..

15000 mahal tuu..bek jg leklok kad tu..hihi XD

~Kak AZZ~ said...

ekekekeke....akak tumpang golak je la ehh....Bestnya laa ayam golek tu....Akak makan sadin je huhu....

hatim a.r said...

@balqisriza:tgk orang la haha besfren nih =)

@kak azz:sardin ok pe.asalkan pedas,i like!

Tijah said...

pecah kaca pecah dara,sudah bace pakat cerca

mulo2 ingat anak komen...tapi bilo baco pantun tu terus den blur...

~*puding caramel*~ said...

hatim. terer gile weh ko masak! jeles aku.

haha lambat gila kad tu sampai..mencapap seyh nama aku huruf besar. edeih. segan but thanks :p publisiti.

balqis: saje je bagi can kat org yg xraya kat mesia. :D

hatim a.r said...

@tijah:den jual pantun tuh kt akak.jawab jgn x jawab haha

@puding caramel:siyes weh terharu giler babas nih.alamat siap garis lagi perkataan ireland tuh hehe.takut pos laju indon konpius plak kn