Friday, October 30, 2009

Kenapa Event Melayu Begini??



fuh rasanya dah lama betul i tak membelog.biasalah sibuk sangat dengan midterm sampai berak pun kena rushing2 sekarang.lagi pun kalau i blog tiap hari itu bukan blog lagi dah itu dah di panggil jurnal ataupun diari kehidupan insan.faham?

wah boleh tahan intro kali ini hehe yang sebenarnye i xde ape yg special nak cerita sebab kalau i nk cerita tentang kehidupan i tiap hari memang bosan giler ah baik korang pi bace blog khir toyo. sebabnye tiap hari rutin harian adalah sama sahaja.bangun tidur,study,lunch,study balik,tidur. lepastu copy paste je 7 kali untuk tiap hari dalam seminggu.kesimpulannya hidup i sebagai student medic yang kurang berjaya memang 'happening' giler ah.

yang agak spesel last week ialah i dipaksa pergi ke satu event ni yang dianjurkan oleh sugar mami aka mak ayam yg spedo pengajian i iaitu JPA. event yg dimaksudkan adalah majlis dinner bersama pengarah JPA iaitu Tan Sri Somebody.ok sori lah tan sri i x ingat nama so shud i call u tan sri s?

dahlah i kena sacrifice study time i malam tu untuk event yg tidak diketahui motif (ceh padahal layan fesbuk boleh pulak) lepastu semua perkara yang i tak suka tentang event orang melayu ada dalam majlis tuh.

perkara yg paling wajibulghunnah dalam event melayu adalah ucapan bosan VVIP yg sangatlah berjela.memang mesti ade ah dalam setiap event,kalau nak fikir semua point2 die dh brape puluh kali dengar seumur hidup tapi still dia nk cakap jugak.lepastu buat lawak korporat yg i tak boleh nak faham dahlah ko tengah lapar time tuh so sepanjang ucapan memang pandang meja buffet je lah. bila Tan Sri S start cakap pasal rancangan Malaysia ke-9 i memang dah tak boleh belah terus capai karipap seketul.nikmat......

satu lagi tabiat orang kita yg i tak paham ialah gemar meng-kiss ass VIP yg dijemput ke event tuh.i still remember waktu sekolah kalau nak hari anugerah rehearsal sampai dh tutup mata pun tahu nk buat ape semata-mata sebab jemput pengarah something something datang.lepastu time hishammudin (time tu menteri pelajaran) datang sekolah i,siap buat jamban baru untuk dia guna. lawa sangat ke bontot menteri x boleh guna sekali jamban ngan orang lain hah? sepatutnya kalau pemimpin nk turun kawasan kite kena highlite kan keburukan2 yang ade supaya boleh di repair.ini terbalik pulak bila menteri datang sibuk kau nak cat sana sini repair bumbung lepastu 3 menet lepas menteri balik habis roboh bumbung timpa makcik kantin.



-satu je i suka iaitu MAKAN FREE.maka bila beratur ambik makanan baru boleh tersenyum



-itu lah tan sri s,yang pegang tongkat macam p.diddy tu duta,yang tudung cekelat tu miss afidah officer JPA kesayangan semua.

tapi yg i betul-betul tak puas hatinya ingatkan tan sri datang cepat ah sikit masuk elaun.ini dah delay berapa hari dah ni.sebelum ni selalu on time je so memang sampai sekarang i tak paham motif dinner bersama pengarah ini diadakn. walau apapun i nak ucap tenkiu jugaklah kepada JPA yang telah menaja i selama ini (sial dah kutuk nak cover pulak) n most importantly lauk kambing malam itu terbaeeekkkkkkkk!


ps:gambar dicuri dari fesbuk rakan-rakan kerana kamera i xde bateri.mintak halal lah ye


19 comments:

ashz_ami said...

since xde idea nak comment ape, im jus gonna say this :

' hatim, im bored ! do sumtin entertaining for me.. '

=p

hatim a.r said...

well..i can dance,i can sing,i can talk non stop.u choose hehe

ashz_ami said...

hmmmmm... then, sing to me all night long.. boleh ? i can laugh all the way then.. haha =p

SeLipAr JepUun said...
This comment has been removed by the author.
SeLipAr JepUun said...

i salu nmpak tan sri tu sbb i pektikel kat jpa..haha
tan sri ismail adam o ismail alias i rase..

hatim a.r said...

wah!hahaha ade jugak yg kenal tan sri ini.haaa kalau die x masuk opis tuh maknenye die tgh ronda2 uk lah tu.kalo jumpa die kirim salam ckp duit i bulan ni x masuk lagi

luvly tyra said...

weyh.asal aku dgr dak2 jpa da dpt duit? haaaa.sah die bace blog ko!! tu r. ngutuk lagi.

~Kak AZZ~ said...

kann.....mmg bosan kalau dengar benda yg sama berulang2 kali....tp maybe dorang tu cuma nak mengingatkan kita je supaya jangan mudah lupa....

*rasa cm tak berbaloi je kalau nk smbut vvip ni dtg. Preparation kena buat awal2 padahal dorang tu datang sekejap sajo....

p/s: exam dh abeh lom Tim....

hatim a.r said...

@tyra:sebab x dapat lagi la aku mengutuk hehekalau dh dapat aku dok diam2 kt topman

@kak azz:kdg2 prepare macam2 last last vip tuh anta wakil je dtg.buang karan jek.saye ada lagi 1 paper lg next week.haih x habis2

adrinaqamarina said...

eyt...
u jpa gak eh?
i tot mara...
huhu~
kitorang kat sni pon duet blnaje tak masok gak ag...
huhu~
so...
how's ur mid?
okay?
(0_o)

hatim a.r said...

ape barang mara..jpa ah rugged
duit dh masuk hehe tenkiu tansri..lepas i tulis post ni terus dia masuk nampak sgt tan sri follow blog i hehe
owh midterm endo i gempak,GIT rase nak tukar course memasak,MED macam boleh lulus =)

adrinaqamarina said...

owh...
jpa...
orait...


wa...
de yg gempak...
lulus...
okay la tu...
hidup kan kne variasi kan?
hihi~
so...
mid term da abes ke?

btw...
bukan tan sri yg follow...
tp anak dye ne yg report kat tan sri...
(0_o)

Eireen Camelia said...

masalahnya sekarang even ucapan vvip tuh pun sekreteri die yang bikin.. tah2 kerani dia.. ewahhh main kerani2 je sekarangg.. haha

hatim a.r said...

@adrina:midterm last paper nxt monday.haih dh x larat dh ni bowsan giler

@eireen:perghhh main kerani2 je skang.ade pengalaman buat text ucapan tauke pusat tuisyen ke?hehe

adrinaqamarina said...

owh...
da tak lme la tu...
wish u all da best,dr hatim~
ngee~
sabar je la...
kuat2!
hehe~
(0_o)
btw...
da 2nd year rite?

hatim a.r said...

uish tak payah panggil dokter segan wehh haha.yep yep 2nd year baru

SeLipAr JepUun said...

jpa skunk xde duet ar..
smpai nak print kaler pon kene mintak izin pengrah dlu..huhu
kedekut tol..
patut le student prctical xde elaun..
n ptut la korang nye duet pon xmsuk ag..haha

hatim a.r said...

dah masuk dah yeay!!!hehe seb baik x bankrup lg fuh nyaris

Black Pearl said...

situasi ucapan berjela-jela drpd pengarah X macam ni masih berlaku di tahun 2013.
*back to the future =P