Sunday, January 9, 2011

Kita Merancang,Tuhan Menentukan

Actually lepas balik dari Scotland haritu, i went to the city center to check out saki-baki of Christmas sale. But itu hanyalah motif sampingan. Motif utamanya ialah nak naik ferris wheel gedabak dekat Dublin nih since i bought a voucher from Citydeal.

With that voucher, harga tiket untuk naik ferris wheel ni daripada belas-belas jadi 6 euro. I'm a sucker for potongan harga. So walaupun macam takdelah menarik pun ferris wheel nih,i just have to buy the voucher sebab ada potongan harga. Memang spesis macamni kalau pergi Petaling Street komfem jadi mangsa penipuan.

Aisyah came along and we decided to go for lunch first. Kalau makan memang dah takde tempat lain sekarang. Mesti nak Nyonya lepastu sibuk peromot dekat orang lain. Amoi next time kasi free tahu sumbat okeh.

-my favourite soya cincau


-lepastu macam dah tak de benda lain asek order tahu sumbat for starter

For main course pulak order Wan Tan Hor. I knowww the name is really weird and sounds inaproppriate (want tan whore) but actually its just kuey tiow ladna.

-the portion was huge.tak habis okeh but it was really good.

Lepas makan konon lah nak terus gerak to the ferris wheel. Tapi nak singgah kedai jap,tengok-tengok je.Bukan beli pun.


Kepala hotak kau. Punya lah lama window shopping last-last plan asal nak naik ferris wheel tunda hari lain. Siap lepas habis shopping boleh terpesong tengok wayang cerita Guilliver's Travel.


Arnotts home department was having a massive sale. 50pcs Noritake tableware harga asal 1100 euro jadi 399 euro. I yang seumur hidup kalau masuk shopping mall bila ibubapa masuk bahagian jual pinggan terus menguap pun jadi excited sebab tengok diskaun melampau begini. Of course i didnt buy it,but my friend did. *cough* kaya *cough*


At the end of the day i only bought these Tefal pans. So i expect awesome food to be served daily sekembalinya ke pangkuan tanah air.

Actually i nak carik perfume for those people back home. Tapi rasanya perfume sale dah habis sebab yang tinggal semua yang mahal-mahal. So in case tak jumpa dah perfume murah lepas ni,semua ahli keluarga harap puas hati periuk menggoreng sebagai buah tangan. Satu hadiah boleh makan ramai. Jimat duit aku.

Perfume yang murah brand Elizabeth Arden je. Yang kalau tak sale pun selalunya memang murah. But i just beli je satu sebab dia bagi bekas yang macam baldi kiut hehe

And i still havent decide nak bagi siapa ni. Nak bagi mama kah atau nak bagi sedara kah atau nak buat giveaway contest blog kah. Nanti lah balik Malaysia fikir. So sesiapa di Malaysia yang nak ini,let the ass kissing begin!

17 comments:

Winnie Bunny said...

perghhh tauhu sumbat tu memang wat prg yg tgk nyew lapar r...sedap tak? kat scotland mane tempat yg best2 ek utk pegi?

anisizatyA.J said...

Perfume dah ada, tapi nak baldi kiut tu boleh? Haha.

Farah said...

Baru je semalam makan kuey tiow ladna .

shima said...

bg i jelah perfume tuh kalu xde org nak.haha.*tetibe je.:P

Fatin Fairuz said...

nanti i pm u addredd umah i..u pos gune pos laju terus ke umah i perfume tu okey?ngeh ngeh

Miss Ran said...

wat contest la br masyukkk..wah gile comel

mummy liesya said...

nak kirim belikan perfume tu, tahu dah jawapan... mesti tak boleh... huhuhu. boleh lah

Effa Madiha said...

LOL baldi cute :D

Nana said...

hahahah time time sale ni (especially now when they all start buat "further reductions") baik tak yah gi window shopping! memang sah bershopping lepas tu! hehehe!

Tapi memang bagus gaks lah you dapat bertahan. Kalau I!?!?!? ayoyo .. tak kuat iman doh! hehe!

Time2 camni .. I like to just totally ignore all the stores ...

Ignorance is BLISS!!! hahahahhaa!!!

Natasha said...

I just love chinese cuisine & wa tan hor is my favvy. Lain sket kot taste dia from kuetiaw ladna..hehe..Btw, the box is so sweet & cute!

[i.l.y.a] said...

i know the perfume is for me hatim. thank you soo much :D hehe.

looking at the cute baldi mungkin t.shirt HRC boleh cancel lahh.

kira cincai la ehh?? HAHAHAHAHAHA

hatim a.r said...

@winnie:ive only been to fort william.it was amazing but i heard edinburgh is just as good

@anis:dont worry i can get you a real baldi.kaler merah lagi

@farah:alhamdulillah

@shima:scroll down to the second last comment.thats my cousin meroyan nak perfume.dilemma nih

@fatin:ewah ewah siap nk bagi address lagi

@miss ran:tgk la kalau ada sale perfume lagi.boleh la kut..

@mummy liesya:kalau ramai yg nak nnt buat contest je lah.tp x janji la kan

@effa:i know right???cute gila tapi makan space luggage

@nana:siapa kata i can????im in bristol now shopping my life savings away!!got two matthew williamson dresses for sister,an emporio armani watch for daddy,guess handbag for mum and countless other things for meself.this is not suppose to be a shopping trip haihhhhh

@natasha:lain ke?i tot it taste the same.tak tau la kot chef nyonya tak graduate cooking school kan haha

@ilya:since i bought something else for mummy,u can have that.tapi aku book kitten satu kalau honey beranak!

Nana said...

Whoa matthew williamson dresses????? *drools* Kenapalah my brother is not as generous as you!!! OoOooOO bukan dresses dia MAHAL gila ke??????????????? hehehe! I need to get my brother to read this heheheh

I wish I could afford a matthew williamson dresss ... :(

shue said...

dear dr hatim..
kalau i nak kirim u tlg belikan nortake tu 1 set agak2 possible tak? pliisssssssssssss...

norhidana said...

kalu tgk kew tiaw tuh ngn soya cincau tuh mmg betul2 dh gaya malysia kn...

ok lah tu dik dpt beli tefal tuh heheheh... hadiah gunasama kan tuh kirenyer,pefium tuh bg kt mak awak pun ok kot heheh... mcm2 ada

lelly yahaya said...

nak!!!!!!!! :)

nama.aku.lynn said...

wan tan horrrr itu sgt mengujakan ok!haha~

p/s:buat giveaway contest beloggg pon ok..=)