Sunday, January 23, 2011

Tajuk Perbahasan Hari Ini:Perlukah Semua Lelaki Menjadi Bruno Mars?


Disclaimer:entry ini bersifat provokasi(memang sengaja tehee). jadi harap tenang ketika membacanya,jika rasa mahu karate laptop,bawak mengucap.

Dah lama rasanya tak buat entry Perbahasan Hari Ini. Last entry sebegini boleh refer di sini.Jadi kali ini mari kita sama-sama mencungkil sebuah topik hangat yang dibincangkan oleh para gadis sejak kebelakangan ini; perlukah semua lelaki menjadi Bruno Mars?

Untuk yang tinggal di bawah tempurung ini ialah Bruno Mars;

OK tipu. Memang tak membantu pemahaman topik dengan grafik sebegini.
This is the actual Bruno Mars.


Seperti yang kita tahu Bruno Mars ini sungguh berbakat. Baik budaknya. Lagu semua sedap-sedap. I wont deny,songs like Just The Way You Are dan Grenade are both in my playlist. The songs are good except that his lyrics is setting a standard men everywhere are failing to reach. Macamana nak capai standard,catch a grenade,jump in front of a train etc. Gila.

Its ridiculous. Really. For instance, dalam lagu Just The Way You Are. Lirik lagu yang menggambarkan betapa bagi beliau teman wanita beliau itu sungguh perfek sehingga tak perlu ubah apa dah. Kalau bulu hidung terkeluar sekalipun takpe,sebab memang dah perfek. Well,senang la cakap bai awek rupa model macamni;

Cuba ganti model dengan Halimah Jongang. Komfem tak lalu nak nyanyi. Lagu Grenade pulak typical lautan-api-sanggup-kurenangi type of song.

Bruno Mars ni kan artis jadi memang untuk melariskan lagu beliau di samping muzik yang indah perlu disertakan dengan lirik yang membuai perasaan. Dia tahu apa yang wanita nak dengar,jadi itulah yang dia tulis dalam lirik.

Dalam dunia sebenar cuma Tuhan,Bruno Mars dan ex girlfrens beliau saja yang tahu sama ada beliau benar-benar lelaki jiwengs atau biasa-biasa saje. Jadi adalah bangang bila anda menulis komen sebegini;


Seriously,mula-mula almost every girl wanted a vampire boyfriend. Lepastu Korean pulak and now they want Bruno Mars. What's next? A Korean vampire who can sing like Bruno Mars?
Sometimes kena terima hakikat boipren anda tak dilahirkan romantis jadi tak perlu expect beliau untuk heret piano tengah highway. Setiap orang ada cara untuk tunjuk keromantisan, cuma kadangkala sedikit subtle.

Hanya kerana kau dikecewakan lelaki sekali dua tak melayakkan kau untuk buat general assumption memang tiada lelaki yang menghargai perempuan di atas mukabumi ni. There is someone out there for you,who will treat you right and make you happy,you just haven't found him yet.

So to write something like 'If every guy was like Bruno Mars,there wont be any break-ups' is like saying 'If every girl looks like Megan Fox,there wont be any break-ups'.

Ouch? Exactly my point.

54 comments:

puteriyangsenyum said...

hahahaha. setuju setuju.

terbaikkk lah oppa. :)

arbygail mayameen said...

megan fox??hurmm.... o_O

mishy weird to do? ! said...

wahahaha. awek dier kalaw macam halimah jongang ! gle ~ lawak doe !and i think it's truth if every girl liked Megan Fox and men liked Bruno Mars confrem tade break up pnyer larh ~ weeee, and sayes neyh just typical ordinary girl not like Megan Fox but i think someone that suite is the best i deserve ~ lalalala.

ilajoe said...

hahaha..good one

izzahana said...

suka quote;

"There is someone out there for you,who will treat you right and make you happy,you just haven't found him yet"

:)

Shina Jelita said...

I like Bruno Mars

Suka semua lagu dia..=D

CikHanim said...

sekarang semua perempuan dah macam meroyan dengan Bruno Mars ni.
Cair dgn lirik lagu dia meh!

eeqa~ said...

Hoiyeah!
"A Korean vampire who can sing like Bruno Mars"? Betol bull****

What if Bruno Mars get in a relationship with Megan Fox? Rasa2 ape jadi? HAHA

Nice.

mimi mn said...

baru tulis pasal abang bruno mars.walaweh but true some girls just get emo and make assumptions.

my friend said megan fox is a man! truth or false?

aisya sakaria said...

lepas ni memang pg buat plastic surgery jadi megan fox. haha

a's said...

well said!

azuaNi kasiraN said...

well.. post yg bengong tp cool..
best2!

unieMARKS :) said...

hahhaa . i adore bruno mars . ahaah
entry nih buat beta tersenyum . hahaa esp paragraph yg ada quotes ni
-There is someone out there for you,who will treat you right and make you happy,you just haven't found him yet-
suka entry nih :)

sweet life said...

"A Korean vampire who can sing like Bruno Mars"?

pepatah ni yang buat aku gelak...
hahaha...

pity to guys kan? mesti confuse and tak paham kat girls.. girls actually nak mcm mana?

hahaha...

by the way model tu bukan megan fox..
tapi adalah Nathalie Kelley actress dalam The Fast and the Furious: Tokyo Drift..

carissa said...

terbaikkkk!

anisizatyA.J said...

korean vampires?? aww man thats gonna give vampires a bad name. HAHAH

Emy Amalina said...

A Korean vampire who can sing like Bruno Mars?

Cool.

hatim a.r said...

@puteriyangsenyum:bagus!

@arbygail:the epitome of hotness yeah

@mishy:yelah kalau halimah jongang komfem bruno mars tak layan

@ilajoe:=)

@izzahana:preach!haha

@shina:owh ada orang mix his version dengan natasha bedingfield lagu Again.best woh

@cikhanim:thats why kalau terlebih meroyan susah jugak tu

@eeqa:hmmm kalau bruno mars kawin megan fox anak mesti muka melayu.bruno mars kan macam gelap2 sket

@mimi:unless i see her penis i'd say that rumour is bullshit

@aisya:u dont have to.kalau semua muka macam megan fox,where's the fun in that?

@a's:tq!

@azuani:i know!!its so bengong i cant believe i wrote this haha

@unie:jadi pengajarannya jgn emo lebih ye

@sweet life:i know the model isnt megan fox.gila x tau megan fox rupa cemana

@carissa:yaaaaa.nasib baik takde yg emo

@anis:hahaha.tengah2 nak hisap darah tiba2 berjoget

hatim a.r said...

@emy:no,that'd be gross haha.vampire shouldnt sing.apatah lagi glitters

Wan Gerrard said...

mungkin sekarang diorg nak pemain bola sepak malaysia kot :P

Balqis Riza said...

lagu bruno mars mmg best..
tp lagu tu palsu for me..
baca my entry pasl i dislike the way i laugh..
semua sbb bruno mars punye lirik 'her laugh, she hates but i think it so sexy'..

palsu....

nway nice entryyy

ZuHa BuDak KamPunG said...

A Korean vampire who can sing like Bruno Mars"?

hahaha. lawak. tapi kan hatim, entry ni cam double meaning je. cam ditujukan kat someone je. ehehe

freeter farn said...

hmm, agak kreatif your thinking. tapi i am not someone that crazy for someone like bruno mars. I accept ya just the way you are. Ok, tipu :p

papun, terima kasih kepada anda saya akan dengar lagu grenade, tak pernah dengar lagu tu

p/s suka lagu billionaire, lagi best the best!

ashz_ami said...

aisyah suka this entry of urs.. !!! hehe..
dh 4 x baca today alone tp stil senyum2 n gelak.. hehe..
this is a good debate.. patut saran kt lawsoc suh wat debate nih.. hehe =)

i do believe there is someone for everyone.. =)

irma-ain ibrahim said...

alah kslau jujur setakat nyanyi lagu aizat dengan gitar pinjam orang pun dah besar rahmat. macam lah semua perempuan mampu buat apa lelaki nak. kan? :)

give and take lah. baru bahagia.

hatim a.r said...

@gerrard:hah tu lagi satu.time tak berapa nak up sekor pun tak layan bola mesia.skrg semua nk kutuk awek khairul fahmi.padahal jeles

@balqis:too good to be true innit?

@zuha:lupa nk letak kat disclaimer,tiada kena mengena dgn yg hidup.

@freeter:byk lagi lagu best sebenarnya.Count on me,again etc.he's really talented

@aisyah:yes!there's someone out there for each of us.but if ure a guy sometimes there are 4 out there for u hehe

@irma:WORD!true,siapalah kita ni nk pasangan yg perfek.realistic sket boleyy

Y a T C i E said...

lagu beliau sedap.lirik best boleh buat perempuan cair.tp a bit exaggerate lah.nyawa ada 1.hargai nyawa.hehe.
i like this: A Korean vampire who can sing like Bruno Mars.

Nana said...

ala .. banyak artist yang lawa tahap gaban pun hubby they all ada affair kiri kanan depan belakang! hahahah nah!! the true fact is human's (be it man or woman) is NEVER satisfied with what they have!

mesti ada benda lain yang dia nak! mesti ada benda lain yang dia crave!

GREED is the word! heheheheh!!!

Noury said...

Kelasss entry ko kali ni dik hatim..suka2..bruno mars ni pun bukannya hansem mana pun..but aku dpt tangkap erti disebalik entry ini..yup..!! tapi kan...cermin mata ko ada serupa bruno mars lah..hahahaha..;D

lewat dan lawati blog baru den yg tak seberapa tur,
http://iniblogakubeb.blogspot.com/

Fatin Fairuz said...

yes..not every guys are the same..lagi2 tang romantik..memang jangan bajet lah sume lelaki nak romantik kan..

agak melampau ye sampai nak mendambakan kan bruno mars to be the most perfect guy on the earth..

najwa aminah abas said...

lelaki macam bruno mars...
x best.. romantik telebih!

Liyana said...

haha.. ko ni..ade je idea kan..

yarismi said...

post paling logik klaka untuk dibaca time bosan ni......hahahaha.....

syuu said...

lawak ah,

dali said...

perfect boifren/hubby adelah org yang memahami kita seadanya. maka kalau diri sendiri tahap hawau, usahle harap dapat couple bruno mars. dapat yg paham kesengalan kita pun oklah tu..

paham ke gelprens hatim sekalian?.. hahaha

nabila ruseli said...

actually kalu tnye sy,xpe la xromantik sgt pun janji setia dengan kita kn...kalu romantik jiwang bagai tapi affair kiri knan dpan blakang pe cer..mintak simpang..kn cermin dr sndr gak nak guys yang perfect pun kn..hehhehe..

nor'aini said...

bruno mars? damn m so old

Niz said...

hahahaha
ayat last tu
megan fox eh?
aiyoooooooo

Eireen Camelia said...

tak berani lah nak bruno mars tu. di pandangan dan sudut mata ai, muka dia muka buaya. hmph!

hatim a.r said...

@yatcie:penat je usung piano,last2 kena langgar lori

@nana:so tahniah lah cuz u already found ur 'bruno mars' hehe.siap boleh main gitar buat lagu lagi tu

@noury:okeh okeh nnt akanku visit belog mu itu

@fatin:waktu mencarik tu mmg la kalau boleh nk yg perfek.tapi kalau dh dapat tu terima je lah seadanya gitewww

@najwa:but some girls like it that way ape..

@liyana:saja cipta kontroversi lagi

@yarismi:yes the most logical post ever posted on this blog haha

@syuu:gelak skettt

@dali:jangankan gelprens,gelpren pun tak layak dapat.nak sara hidup sendiri pun kais pagi,makan brekpes.

@nabila:jadi pilihlah yg sekufu

@nor'aini:glad i put that picture of him there ;p

@niz:wht im trying to say is its unfair lah utk harapkn stended jiwengs bruno mars dari setiap lelaki.macamlah kalau lelaki semua harapkan perempuan cun mcm megan fox.mmg tak dapek lah tu jon

@eireen:haipp dont judge a book by its cover.mungkin bruno mars budak surau?siapa tahu

zUzu ♥ said...

bErcheNta dGn mAtsUmot0 jun..!bEraNgan!..*naNges*

puteriyangsenyum said...

oppa. oppa punye entry ni mmg xleh nak share dkt fb eyh ?

Natasha said...

best entry EVER!! hehehe

u make sense out of it! :D

Niz said...

oh oh...baiklah.
=)

hatim a.r said...

@zuzu:berangan sekali sekala baik untuk minda lol

@puteriygsenyum:kan ade link fb share kat bawah tu.yg sebelah tulisan dambaan pilu.hah yg tu ler

@natasha:thank you

@niz:bagus murid-murid.cikgu bangga.

sarah said...

haha such anger this one pun. we all have something that makes us go aww, but im sure, well at least for me, real men are way better than these fictional ones.

dont la be so gumpy bout bruno mars, he's just trying to reach ut to the girls out here

cham's said...

hahaha abis tu pe citer kalo rupa mcm 'coklat kandos'? hahaha

balqish jaffri said...

ala..bruno mars tiru jason mraz..so nk jad jazon mraz kne get through bruno dulu :)

wa suke jason mraz
so tiru la bruno mars

boleh tak buat pantun macam ni :P

faradeeba said...

mamat korea ttp di hati. LOL
ahhh bullshit je sape yg ngaku diri die perfect and nak org yg perfect.
so, terima seadanya apa adanya *pening*.
actually, bruno mars pon bulu hidong terkeluar. :P

hatim a.r said...

@sarah:im not bitter or angry at bruno.if i were,i wudnt download his entire album haha.its just that im tired listening girls bitching on how all men are jackass etc etc.

@cham's:i dont even know what cokelat kando is lol

@balqish:owh jason mraz pun best jugak lagu dia.but lyrics-wise not as exaggerating as bruno's kot

@faradeeba;ni mesti donlod gambar bruno mars lepastu zoom nih.siap boleh nampak bulu hidung lagi haha

puteriyangsenyum said...

OPPA.

mmg lah ade link utk share kat fb tu tapi xboleh lah. "does not exist" katenyeeee. ke kite je xleh nak share? org lain boleh ek? =.=

hatim a.r said...

ok i think i fixed it.u can try it now.i mean NOW hehe

puteriyangsenyum said...

oppa !

dh boleh dh boleh.
thanks :)

anyway, owg share entry ni kt fb.
xpe kan ? :)

mimie said...

kenapa nk jadi semua2 ni?adus..juz b urself..n ta payah nk org nuh,org ni..dah mmg ada org yg tertulis utk kita,for girls : tunggu je :p
for guys : cepat2 fight for d best when d times come.