Thursday, January 27, 2011

Survive Hingga Clinical Year Part 2

First sekali thank you JPA sebab masukkan duit,macam tau-tau je i dah dua hari makan lauk sup wakakaka.

Lately macam dah malas sikit je nak update blog,bukan sebab busy tapi sebab entahlah.. i think at some point i have to stop blogging. I mean stop blogging like this la y'know mengarut meraban. Can you imagine bila dah start kerja,what if my colleague or worse,my patients read all the nonsensical ramblings in here.Fuh so unprofessional. How can anyone take me seriously kan?

Sooner or later kalaupun i tak berhenti belogging,my writing and the content wont be as fun. It will probably be all about how stress i am,some random medical stuff (read:BORING) and basically how i miss my university years. Its inevitable. I have to grow up T_T

Anyhooooo back to seriezz biznezzz,i received a parcel just now. My brand spankin new stethoscope! wohooo. After contemplating for so long oredy,i decided to just buy a stethoscope here. Despite the fact that stethoscope Malaysia lebih murah. Fikir-fikir balik beli barang-barang lagha takpe pulak kau,nak beli barang belajar berkira. Prioritiy mana hawauss?!

So dengan keinsafan di dada,i pun beli lah from Medisave UK punya website.

Burgundy in colour yaww. Ghetto tak? Sebab our work attire is kinda drab,white coat and all; so stethoscope harus lah kaler sikit. (see what i meant!how can people take me seriously like this haih). And not only this one slightly cheaper than those sold at Clarendon, siap ada free e-learning software and a measuring tape lagi.fuh fuh all i can say is;

Hatim- 1, Clarendon cekik darah-0

Thats not all. The best part is......

Got my name engraved on it. How.cool.is.that???
Kalau hilang jugak memang tak tau nak kata apa dah. Just in time before hospital visits next week. And this evening there'll be a White Coat Ceremony in UCD which i'll blog about later.

Punyalah semangat nak dapat lab coat UCD(to replace my old one,which have UTP logo on it pfft) siap beli kasut hitam baru sebab kasut lama yillek.

29 euro only weh!

Hatim-1, Pembaziran-0.

33 comments:

adrinaqamarina said...

eh nak jugak la ada nama kat situ. haha!

orang pon baru lepas beli kasut jugak, sebab kasut lama pon dah yillek. -.-'

syuu said...

oh, memang boleh eh toreh toreh nama kat situ ? cool doh.

Miss Ran said...

ptotla mahai
ade name lagi..hatim bile nk bkhidmat ni?

Ijah EmoTemo said...

wah curlasttt siap ada nama semua! haha

~roslinda~ said...

ouh.ini awesome!:)

ogre_rina said...

congrats!!! new stetho, new shoes. new exp starting clinical~

azuaNi kasiraN said...

yeah right..u should stop blogging..muahaha~ =P

WZulhilmi said...

nice!! Boleh engraving sekali. Colour lain apa lagi?

mAmAbuDaK said...

owehhh ada nama senang sket..x yah la salotape nama kan...hihih...patut kene letak title DR.kat dpn baru cun.

hatim a.r said...

@adrina:kalau beli from medisave US siap boleh letak sign love,music note and segala jadah lagi.canggih gila

@syuu:they use laser to do that.so takdela menjejaskan kualiti kot

@miss ran:that engraving part is actually free.lamaaaa lagi nk berkhidmat nye

@ijah,roslinda:cool gila en en?haha pakai pun tak berapa betul harap rupa je canggih

@ogre:wish me luck!

@azuani:i will.soon.

@wzulhilmi:there r 16 diff colours to choose from.ada pink,carribean blue,navy,all black version.eh tak pasal buat direct selling kat sini

@mamabudak:segan nak letak!haha macam poyo lebih je padahal tak grad pun lagi

Tijah said...

wahhh. dokter cinta nihhh. periksa debaran jantung maybe?

ameer s.khidzir said...

congratsss..owh plsss dont stop blogging!!
ahahha..love to read ur blog!

Nur said...

OMG..kaler nih...ari tuh nak kaler nih but out of stock end up amik hitam...sedih tak...dahla ada nama lagik..cool sangat

freeter farn said...

Tahniah! Wish you all the best for your clinical years! Wish you to be a great doc in the future :)

Jar.Jar.BLinxx said...

Few doc at my hosp pun suka this colour,and eventually tertingal atas meja while doing their rounds.so,beware!hehehe

carissa said...

omjayyy! can't wait to see u in white coat and ur cool(ness!) stethoscope!

puteriyangsenyum said...

wahhhh. siap ade nama oppa kat ctu. sangat niceeeeeee :D

NADDY KZAMAN said...

i selalu duduk dalam spital tgk doktor semua boring.

walaupun u knoe, they got this attitude yg macam pegi hospital sikat rambut skema belah tepi, spek besar tapi kereta taknakkalah like celica, ferrari n all dat. so i think klu u stop blogging meraban tolong lah jgn stop haha cos dats all what you've got..i mean ur niche la kn.

lelaki yg blog itu cool..xpyh komen2 pjg phm seniri..=p

hatim a.r said...

@tijah:benda first saye cek.jantung sendiri wakaka

@ameer:lol baru masuk clinical,noneed to congratulate lorr hehe.

@nur:they have 16 colours to choose from on that website.siap ada yg brass or copper finish on the diaphragm lagik,but that one of course lagi mahal -___-"

@freeter:thank you!!!

@jar jar:that is why i got my name engraved on it tehee.berpandangan jauh ni

@carissa:come to ucd this evening to see lol.in white coat but without stethoscope lah

@puteriygsenyum:cool aiteee???

hatim a.r said...

@naddy:in few years time i think i,myself will prefer not to meraban anymore.u know like maybe its time to get serious =)

nama.aku.lynn said...

m agree with naddy..

oh please dont stop blogging..nnt senyap la..takde gebang2 dah..just may b,no more la part2 ngarut..doc.hatim bberblogging secara seriuss..cool oh~;p

~roslinda~ said...

haha cool GILA!:D
jealous kot sbb x dpt jd doc,dpt jd engineer je.sob2~~~
eh btw,betul gak tu point anda...stop blog gak lah nnt before grad!haha

Reihan said...

hi hatim, you should be a pediatrician. :)

good luck !

mummy liesya said...

Hatim stethoscope tu memang cool

fab lane said...

time to get serious, i agreed!!
well, dah nak hais study.. nak mula rawat orang katanye kan.. haruslah seriussssss. stethoscope tu mmg fabulosity lahhh wehh. cuba check sikit doctor goberment punyee. mana adaaa. asset doctor nihh. caya lahhh ;)

Fafa Khloe Alexandra said...

ala! plez jgn stop berblogging!

sweet life said...

haha dah houseman nnti..
masaklah ko hatim...
tak menang tangan..
nak tukau spender pun tak sempat..
hahaha...

mau bila dapat choc dari patient pun dah terharu bagai... as appreciation for the treatment.. :D

faizahfyn said...

Wah..siap boleh ade nama eh??Jeles2

BuNgA PuJaAn said...

nanti patient cakap,

'doc, saya nak stetho doc. nak buat kenangan'. hehehehehe

hatim a.r said...

thank you for ur words of encouragement everyone! this decision to stop blogging is not definite yet lah.chillex! =)

syazwanizr said...

wah. nak jugak ade stethoscope ad name sendirik. too bad im not in medic course. T_T

puteriyangsenyum said...

yup yup. sangat cool. :))

anyway, betul jugak org lain cakap.

please lah jgn stop blogging.
we'll miss u lah oppa. ehem. :D

nama.aku.lynn said...

'this decision to stop blogging is not definite yet lah.chillex! =)'

dah agak dah..haha~