Wednesday, September 29, 2010

Eat.Pray.Sleep Halfway Through.

So today i pergi city to get a new rambler(which is like Touch n Go for Dublin bus). Jadi alang-alang dah ke city, memang sekarang macam wajibul ghunnah pulak lunch dekat Proton House. Lepastu dahlah asyik nak pergi situ,order memang tak pernah kreatif. Mesti kuey tiow goreng.


Next time ill order something else pulak lah. For those of you Dubliners who still dont know,Proton House is a new HALAL Malaysian restaurant. Ada nasik lemak,nasik goreng,tosai, kira macam mapley ah. shisha dengan kopi jantan je takde.


Then after lunch i pergi tengok movie with my friend. Last time i tengok movie with her here in Dublin cerita Nightmare on Elm Street. And she had nightmares for weeks. What....a chicken.

So this time around i bagi dia can pilih what story to watch. Surprise surprise, she picked Eat.Pray.Love.


You see ,i have nothing against chick flick. In fact Mean Girls is one of my favourite movie. But Eat.Pray.Love is like the mother of all chick flicks. Cerita yang sangat serius dan berfalsafah tinggi. which is not my cup of three layer tea.

Cerita ini pasal a middle age woman yang suddenly realized that she's not happy with her marriage. So she asked for a divorce. Belum lagi finalize divorce tuh she moved on to another man.

Just 15 minutes watching this movie,i came to a conclusion.

She's a bitch.

No one is good enough for her. Then the second relationship also didnt work out(no surprise there,she's a total bitch remember?). That's when she decides to travel the world. Soul searching lah kononnya. She went to Italy,India and Bali.

Dia pergi Italy for the food(eat),India to find peace,meditate(pray) dan Bali to find love.
Kalau setakat nak mencari ketenangan rilek-rilek takpayah pergi India,there's a thing called SPA. You can try that bitch.

Movie ini sangatlah boring.2 jam macam 2 minggu rasanya. Sesiapa yang baca buku dia rasa macam best,i tell you haaa baik takpayah membazir tengok movie ni. Not inspiring at all. basically Julia Roberts dalam cerita ni hidup berpandukan ramalan bomoh indon yang tak bergigi. And she went to indonesia to find love. Really? Tanyalah gadis-gadis melayu yang kahwin lari ke Lombok.


To Julia Roberts,your movie suck and i want my 8 euros back.

Im serious.


31 comments:

-en.sani- said...

nasib baik kau bgtau...nyaris2 je nak book kat midveli...ciss...

adrinaqamarina said...

tengok rupe pon macam tak best je. sedapnye koew teow tu. grr

eh kan baru dapat duit raya 10 euro? tu baru 8 euro?

kat sini pon geng3 menteri tu datang, fresh dari london. dapat jugak duit raya. tapi mata wang sini tak de terasa sangat la. sebab ada yang dapat sampai 2 riban. politik betol.

Balqis Riza said...

tak best eh? baru nk tgk..tak best, beli dvd cetak rompak dh la..hahahaha

miss miss said...

haha. nsib bek mmg x tertarik utk tgk pon cter tu. klu x mesti nyesal jugk ;p

Jibam said...

br je nk berazam nk tgk cito tu..cut off btl la ko ni hatem.
wayang kek dublin 8 euros yo? mahal gak rupo eh kan. eden kek pilah sini ha xmeraso doh nk tgk2 wayang ni.. kalo nk tgk movie pun curi2 la intai ikut tingkap makcik sebolah den haa. dia kekedg bukak DVD.tp slalunya dio ulang2 plak asyik cito How To Lose A Guy In 10days yo..den suspek makcik sebolah umah den ni playgirl la..ontah la.

yang tak berapa benar,

JIBAM.

Ogy said...

salam ziarah....cari chatbox takde...kat sni jelah...lawo sgt gambar header.....mendamaikan :)

~Kak AZZ~ said...

Gambar ko dgn patung ni la yg paling akak suka Tim... Letak la gambar ni kt dalam fb ko... Pastu mana dia punya dialog..?? Rasanya ada dialog kann... hehehe...


No komen la psl wayang2 ni sobab tak minat masuk panggung... =D

anisizatyA.J said...

hahahaha really? trailer dia almost macam menarik. btw kita pun suka Mean Girls, sep sikit!

Arash Libra said...

padan muker! muahaha..cabotsss

norhidana said...

salam hatim,

nama pun proton house kan msti banyak makanan malasia kn... heheh

cite tuh ntah tayang kt melesia ntah tak, kalu yg adegan 18sx banyak sgt kadang tak lepas ke sini... hehehe
sbr jelah ek mat salleh bt filem kadang2 ntah apa2

MY said...

Gosh.. tunggu lama dah movie tu. Err.. mmg x menarik sgt eh..

WZulhilmi said...

HAHAHA.. tgk poster movie pun dh big NO bagi aku.. Kwn ko ckp apa pulak? Dia kata best tak??

tengku_fir21 said...

hahaha..ko dah rugikan duit menonton julia robot nie...dalam byk2 film julia robot nie berlakon 5 film jer best yang lain tu kartun...hahaha
baca buku lagi buat minda berbunga-bunga..

*ko dah rugikan 2jam tgk filem tu baik tidur..

mimi mn said...

oooh baru ingat nak tengok movie tu time jadi penganggur nanti,takpe lah~beli buku dia je lah.



I bet you're the first customer datang kalau ada jual kopi jantan.Atau teh tiga lapisan warna warni tu.

hatim a.r said...

@en sani:kalau perempuan lepas breakup boleh la layan kot citer ni.baik pegi tgk senario kat midveli

@adrina:geng menteri buat world tour kot.ok la tu dpt gk duit raya.ikut currency tempatan lah kn

@balqis:takyah beli dvd pun.tunggu keluar hbo

@missmiss:dh berapa ramai org i selamatkan haha

@jibam:8 euro pun student price tuh.kalau biasa x tau la berapa belas

@ogy:thanks!!sanggup komen ni sebab nk ckp pasal tu je haha.terharu betul

@kak azz:itu gambar dekat london tuh.byk lg gambar lain tp malas nk upload

@anis:trailer jgn pandang belakang pun menarik.tengok cerita,hausss. sep sketttt

@arash:kwajja wehh

@norhidana:wsalam.proton house tu mmg jual mknn mesia jerr.org mesia owner dia.cerita ni xdela 18 sx,tp ada pg rated scene sikit2 ah

@my:boleh je kalau nk tgk.tapi mcm bosan gila je muvi nih

@wzulhilmi:dia pun dh 6 kali menguap haha

@tengku:rasa juga pembaziran di situ.apa nk buat,nasi dah jadi porridge

@mimi:buku dia ok kot.eh kopi jantan x layannn three layer baru layan

nama.aku.lynn said...

nnt i mintakkan ur 8 euros kt 'macik' i tu..hahah

wardah jamil said...

alah, member ak baru ajak gi tgk..cisdale la...camni ak nak manipulate otak dia gi tgk wallstreet la..

az said...

frust la weh kalau movie dia hancus mcm u ckp tu, padahal novel dia best giler babas. elizabeth potrayed in the novel is much better than the bitch u saw in the movie. ;-)

cu734ngel said...

i bet u enjoyed ur koay teow thousand times more than the movie..ehhehe

beca- said...

hang ni lawak la, boleh tergelak, dr nak buat lecture notes boleh tersimpang kat blog ni. mcm mana boleh tersimpang tah, oo nak check trailer eat pray sleep patutlah terjumpa.

satu ja, oleh kerana aku ni jauh lagi tua dan matang, ko buanglah perkataan "pecah kaca pecah ___" yg dlm blank tuh, carila benda lain yg lagi sopan or lebih lawak ke.

hatim a.r said...

@lynn:haaa baik mintak cepat.kalau x i see u in court ckp kat die

@wardah:wallstreet mcm bagus review dia.try la tgk lepastu btau aku best x

@az:maybe it sounds better in written form kot.somehow dalam movie mcm tak paham apa masalah pompuan ni tiba2 nk cerai.kesian husband dia tu

@angel:yes i did!!!nasib baik pergi makan kuey tiow dulu

@beca:thank you for ur feeedback =) actually that pantun was there since the first day i started blogging.masih muda remaja waktu tu haha.but ure the first one who pointed it out.so thank u! =D

~Kak AZZ~ said...

Akak tau la gambar tu kat London... Dah pnh tgk dulu gambar ni kat fb ko yg terdahulu...

lia lousy said...

tahu tak, kat newspaper kat MALAYSIA ni ha, sebuk bebonar cakap ' lakonan terbaik julia roberts abad ini '.
okay, kalau tak baca maribergebang, pastilah terpedaya dengan poster alal ala comel utk menonton. ahahahaha.

*opppsss, harap tak tersalah sebab percaya citarasa movie anda, doctor. hahaha *

hatim a.r said...

@kak azz:eh lupa plak pernah upload dulu hehe

@lia:memang la lakonan dia ok tapi halfway thru the movie mesti tertanya2,apa masalah pompuan ni??

MY said...

yup.. couldnt agree more.. the most boring movie I ever watched.. sigh..

hatim a.r said...

see i told ya!its a snoozefest!!

fndrocka said...

Kalau tgk dvd ok kut citer camni

Shahirah Elaiza said...

Dear Hatim,

I watched the movie yesterday and I really liked it! I think you have to be a woman to appreciate the story lol. It's a total chick flick.

I read this post before watching the movie and throughout it I was trying to figure out why you thought she was bitchy lol. Well the first guy is immature and he will always be immature. He doesn't know what he wants.

The second guy is too young for her. He's optimistic about a relationship that will never work out in the long run. He kinda reminded me of the 'old' me.

The third guy, well I think he's what every woman is searching for. Someone who is grounded, stable and 'doesn't have young man's ambition' as Ketut Liyer said.

LOL, I still laugh when I say his name. Ketut Liyer =P

It was interesting to read a guy's perspective though.

Shahirah Elaiza said...

P.S. I think women who appreciate this movie are women who can relate to Liz. It's about feeling lost and finding yourself again. Trying to understand who or what God is, wondering when the right man will come. I'm a total feminist and I believe a woman isn't defined by her relationship status!

But unfortunately most people in the world do believe in this.

LOL, I think it's safe to say I'm one of those women who could relate to Liz even though I don't necessarily agree with everything she did.

hatim a.r said...

woahhh this is the longest comment ever posted in one entry lol.yep maybe certain women cn relate to Liz annnd maybe if the movie was less boring i would be able to concentrate and try to relate to her as well. anyway thank you for clearing things up,on why she was acting like a total bitch haha,julia roberts owes you haha.im glad u enjoyed the movie more than i did =)

Miss Ran said...

yeah rase dperbodohkn tgk cte ni..tak tipu

ai ade bce entry ni sblom aku g tgk cte ni..tp knp?????????knp plih gak
bengap mentega tol otak ai
rugi spoloh hengget(umpama seratus dkala ketandusan wang)