Monday, September 20, 2010

Padang Rengas Fashion Week


Hari ni hari pertama ke kuliah sejak tempoh cuti bergelinjang yang panjang. Dahlah pukul 5 pagi dah bangun gila calon pelajar contoh ke apa ni.

Hari ni juga first time berjalan kaki 2 kilometer ke kuliah. Setengah jam ok jalan. Setengah jam one way. Kalau pergi balik setiap hari kiranya 1 jam exercise percuma. takpayah sign up gym,bagi tempoh seminggu je nescaya hilang semua geleberan lemak lemang ketupat di badan.

Lepas dah beberapa bulan cuti ni,otak pun macam dah slow sikit. Mungkin banyak terminum semut waktu di malaysia dulu. Lecture pertama cuma faham 6 slides saja. yang lain memang ke laut. Jadi nampaknya semester ini perlu lebih gigih,tiada masa untuk tidur petang lagi.

Akibat dari terlampau bizi,tiadalah masa untuk mengupdate belog secara serius. cewah macam selama ni pernah serius. Justeru update kali ini i cuma ingin berkongsi koleksi gambar-gambar yang diambil sewaktu Padang Rengas Fashion Week pada summer yang lepas.

Fashion show dimulai dengan gaun assymetrical yang sangat classy. Walaupun fitting tak berapa elok,tak boleh salahkan model tiada cleavage sebab beliau jantan =_="


Kemudian tiba-tiba terselit gaya winter,ala-ala percutian ke Banjaran Alps.


Selepas penat bermain ski di Banjaran Alps,malamnya pergi clubbing dengan datin-datin yang lain.


Selesai berhibur,harus hadiri mesyuarat pula. Jadi tidak boleh terlalu ranggi. Plain shirt warna grey dan handbag vintage Bally menjadi pilihan datin. Rambut memang nak yang kembang-kembang je,baru nampak datin.


Dan gaya finale pula berkonsepkan aidilfitri.


Gaya opah-opah duduk di tangga menunggu kepulangan cucu.

Sekian. Sekarang nak sambung baca lecture notes.FML

ps:rumah i sekarang kuih raya lebih 20 jenis.boleh stok sampai deepavali tahun depan.


30 comments:

adrinaqamarina said...

cornflakes madu de?

stress jugak masuk kelas tadi. tetiba rasa slow jup. haha.

dah tak boleh tido petang ke lagha lagi dah. grr

Zara said...

fashion week Pdg Renggas,
mmg tasteful lah.
Gebunya kucing,ah geram nak cubit2.

marshitah mohamad mohaidin said...

kucing ko sabor jer ngan ko~

anisizatyA.J said...

comel gila your cat omg!!

[i.l.y.a] said...

ehem ehem.kucing siapa kucing siapa??

hatim a.r said...

@adrina:lebih dari cornflakes madu ada.tak larat nk makan dah.

@zara:orang2 pdg rengas mmg semua tasteful =)

@marsh:dia mmg suka bergaya.jadi dia redha

@anis,ilya:anis,this is not my cat.its my cousin's.beliau sudah ada gelpren yang bermuka penyek.yang berkemungkinan besar sudah mengandung.haaa kalau dapat bebi yang tu i punya

Farah said...

Ya ALLAH , comelnya kucing tu ! Gemuk lagi . Haha :D

mimi mn said...

stok macam ni laju je habis kalau
a) menonton tv beramai-ramai
b) bergosip beramai-ramai
c) stress membuat assignment beramai-ramai

~Kak AZZ~ said...

Hahaha...

Ingatkan akak sorang je yang suka dera kucing dgn pakaikan dia macam2... rupa2nya ko pon sama jugak...

Bezanya, kucing tu gemuk... Geramm je tgk kucing gemok2 ni.... =)

wardah jamil said...

Pembuli kucing...

wardah jamil said...

Mula2 bace tadi..ingat kan..WOW hatim pakai legging zebra belang2 ke??? pastuh ade gamba ko kat bawah pakai suar pendek..hahahaha

norhidana said...

salam hatim,

sian kucing tuh... heheh kene jd model paksa... tp dia ikut je ek...
good boy heheh...

Cik Tudung Merah said...

hahahaha. serious mcm haram. kesian kucing tu weh, muke dia memang mcm tu atau saje dia buat mcm tu? HAHAHAHAHA

kiranajoe said...

menyirap je kucing tu..tp muka mmg redha habis.hehe

Arash Libra said...

kesian itu kucen..diperkotak-katikkan! muahaha yet comel!

kueh raya..cait sampai deepavali tahun depan kah?! ntah2 smpi next week jerk! huhu.. i wat cookies sendirik pon xde ditinggalkan di KL..hantor semua ke kg! huhu

EcHa-aiShah-HeLicoNia ^-^ said...

kucing tu pasrah je la kena jadik model....dia mesti ingt owg suh dia jadik nyah pasni....

Lili Sakina said...

pergi balik kuliah~~kurus
makan cookies~~gemuk balik

WZulhilmi said...

PENDERAAN BINATANG!!! Must report this to PETA..

Kesian kucing tu... muka redho aje.. Hahaha..

hatim a.r said...

@farah:memang memok gila kan??mmg sedap gomol

@mimi:time ni semua tgh takde mood.tu yg slow sikit makan tuh.tunggu la next week

@kakazz:akak la ni pengaruh buruk kat saya haha

@wardah:kalau aku yg pakai legging zebra baik taruk gambar aku je jadi pdg rengas fashion week!

@norhidana:wsalam.kucing ni mmg dh pasrah je.dia nk tidur so org buat apa pun mmg redha

@ciktudungmerah:dia mmg muka perengus macam tu.x excited lansong

@kiranajoe:lepas fashion show dia terus tidur.mmg tak dedikasi

@arash:tgkla sampai bila tahannye tu kan...tp rasanya x lama kot kalau ada org datang rumah

@aisyah:tp kejantanan beliau x tercabar.asek nk humping gelpren dia

@lili:jalan terlalu jauh kalau makan sambil jalan pun xpe

@wzulhilmi:suck on this PETA hahaha

dali said...

tabah pulak kucing ko bila didress gitu..ke ko bagi ubat batuk timm.. hehe

WZulhilmi said...

Seluar ketat zebra print.. :X

carissa said...

bwahahahahahaha!

ok buruk betul perangai gelak kuatkuat.
-___-

serius lawak!

hatim a.r said...

@dali:dia dh biasa.takyah kasi ubat tidur

@wzulhilmi:forgive my cousin for her questionable taste in fashion.

@carissa:bawak mengucap

WZulhilmi said...

Aku baru sedar yg cousin ko yg pakai sluar ketat zebra print itu.. aku ingatkan ko pakai tadi!!! HAHAHAHAHA.. Silly me.. - -"

nama.aku.lynn said...

gile xtahan!
ktawa golek2 tgok 'fashionn show' nih!haahhahahah

[i.l.y.a] said...

questionable sense in fashion? Damn u! Hahaha

HazlinaFaizal said...

dik... ko mmg kelako lar...

hatim a.r said...

@wzulhilmi:gila nk pakai selur tu?even victoria beckham cudnt pull off that zebra print look

@lynn:first padang rengas fashion show ni.taun depan insyaallah jika model masih hidup ada lagi

@ilya:well,truth hurts haha

@hazlina:tenkiu kak.rajin2 la visit lagi ye

lisz. said...

ahaahahahahahha..
kasihan kucing tuh..

muke seposen jeh die bagi..

hatim a.r said...

mmg muka dia macamtu