Saturday, September 18, 2010

Hari Pertama Yang Not So Bad


Pagi ni bila bangun tidur serpraisingly i tak rasa homesick ke apa. Macam minda dah dapat terima hakikat Malaysia is now 16-17 hours away. Jadi marilah kita terima bandar gloomy ini sebagai rumah kediaman sekarang.


Semalam sampai-sampai pun disambut dengan cuaca hambar sejuk . Lepastu bangun pagi ni baru semangat nak kemas barang-barang. By kemas i mean just unpack rempah dari beg lepastu sumbat dalam kabinet.


Takde mood nak kemas betul-betul lagipun its not that im expecting people to come for raya kan..alangkan rumah dekat malaysia pun takde orang datang lagilah rumah kat sini.

Tambah merunsingkan hari ni adalah basikal puaka i pulak buat hal. Before balik cuti haritu i kunci basikal dekat railing tangga sebelah apartmen nih.


Balik-balik tengok dapat warning notice management selit celah basikal.



Its not that i tak nak alihkan basikal tu tapi selepas dia berjemur 4 bulan kat luar,basikal tu dah berkarat rantai dengan lock dia semua.


So tak boleh bukak!! Givap ok tertonggeng 20 menet cuba nak bukak lock dia. Dahla rumah dah jauh dari uni,time ni la basikal nak jahanam. Then dapat pulak lagi satu notice..



Pasal kecurian basikal.So to those pencuriks,please steal my bike sebelum i kena sound dengan management lagi. Kalau ada junior nak beli basikal ni pun dialu-alukan. Harga adik beradik,tapi nanti datang ambik basikal bawak pemotong besi sekali.

18 comments:

liyanna said...

harga adik beradik ye. hehe
kalau kat melesia
memang sah ade org angkut basikal tu
sbb nak amek besi.
:p

MUMMYMUJID said...

kehh kalu cuti raya 4 bln...4 blan jugak duk berjemur yer...

WZulhilmi said...

ko main tonyoh aje rempah tu dlm cabinet.. - -"

basikal sape pulak yang lagi satu tu. Ni sah2 kena dapat notice jugak nih. Klu aku terlock mcm ni selalunya aku hempuk dgn hammer sekuat hati..

-en.sani- said...

aku nak beli microwave je...beskal tanak...

~Kak AZZ~ said...

Ehh.. apsal lak ko tak simpan basikal tu kat dalam bilik... Ke mmg tak boleh buat cmtu...

Untungnya, walaupun karat, basikal tu tetap ada kat situ... takde org yang nak curi... Kalau ko buat cmni kat Malaysia ni, berbulan-bulan lak tu biar cmtu je... konpem dah lama kena angkut..

~mouwn~ said...

senang2 kerat je railings tue sekali. haha,bole kaut untung lebih jual besi,,! :D

hatim a.r said...

@liyanna:yela harga adik beradik.boleh runding punya =)

@mummymujid:dah cuti 4 bulan tak duduk rumah asik bejalan,memang berjemur la beskal tu

@wzulhilmi:beskal lg satu xde pulak notis.pilih kasih sial

@sani:itu microwave zaman bila lah tu

@kakazz:tak pernah dibuat orang bawak beskal masuk bilik hehe.tula masalahnye,basikal yg saya kasi curik xnk curik plak

@mouwn:kalau ada gergaji mesin mmg dh lama buat dh

~Kak AZZ~ said...

Weiii... Abang akak masa dok flat kat PJ dulu siap bawak motor naik lif.. pastu parking kat dpn rumah sewa dia.. Maklum la kan... kalau hilang mana nak cekau duit beli baru...

Mungkin orang kat sana baik2 kott... (^__^)

Farhana Salih said...

Ooo, inilah yang dinamakan life goes on...
Kat mana2 ada-ada shaja perkara2 yang berlaku...

:)

FarahMadiha said...

dah sampai Dublin! XD wahaha kalau nak beli kena bawak pemotong besi! XD
*i sedikit hyper malam ni. maaf =.= XD

nama.aku.lynn said...

slmt pulang ke dublin!
btw..how come bsikal karat smpi xley bukak..hahaha..
tape la..smoga cpt2 dpt bskl baru..^_^

hatim a.r said...

@kak azz:baik apanya,dia curik yg lock senang bukak je ceh

@farhana:kita cuma mampu berdoa cewah

@farah:hyper terlebih makan ke ni??

@lynn:mmg la karat,dh 4 bulan dia berjemur berhujan kat luar tu

Arash Libra said...

kesianlah itew basikal! agagagap!

adrinaqamarina said...

haha. kat sini sebabkan orang perempuan tak dapat naek basikal, so tak dapat den nak beli basikal. kalo tak, teringin jugak.

sini tak de nye notis3 camtu. datang ketuk and marah depan3 rumah terus. tapi buat derk je sebab tak paam sangat. haha

hOnEYdEar said...

almaklumlah, bile dapat business class, memang kurang sikit terasa rindu bile dah sampai dublin tu, kan..kan??

Eh, basikal lagi satu takde notis?? Ke basikal lagi satu tu yg dpt notis, then die taruk kat basikal engko??

norhidana said...

salam hatim,

selamat hari raya (jgn sedih2 ek)
dh balik semula ek... msti syahdu gk kn...
psl kes basikal lak... emm alahai
tuan nyer sibuk hepi2 kt kg dia sndiri2 heheh... sampai berkarat alahai

jwbnyer kene beli basikal baru la ek... tp jgn sampai dpt surat cinta lg

Zara said...

Good luck dengan nak bukak lock tu.
sampai tertonggeng.

Lucu.terus memollow (:

hatim a.r said...

@arash:jgn kesian je.meh la beli

@adrina:kat sini pompuan laki sume pakai beskal.sebab terpengaruh dgn org tu yg beli jugak.last2 x pakai

@honeydear:rasanya lah kut hehe.basikal lg satu tu pun dpt jugak rasenye

@norhidana:wsalam..tak berbaloi la nk bli beskal baru.tinggal 6 bulan je lg ni

@zara:thanks =)