Monday, September 27, 2010

Raya Itu Sebulan


Orang-orang di Malaysia barangkali sudah jemu beraya. Mungkin sekarang dah bersiap nak menyambut krismas. Tapi orang-orang Dublin semangat raya mungkin masih kental di jiwa jadi sampai sekarang masih banyak open house lagi.

Semalam di Malaysia Hall telah diadakan sambutan rumah terbuka Aidilfitri bersempena meraikan kedatangan delegasi menteri ke Dublin.Apahal ayat dah macam karangan laporan darjah 3??

Sungguh bersemangat okeh semua rakyat malaysia bangun awal walaupun hari Ahad,dress up lip lap lip lap semata-mata untuk menyambut kedatangan menteri-menteri ini.

-eh eh dah sampai..

Among the VVIP's ialah;



-kelihatan Dato' Shabery Cheek sedang berkempenberucap

-menteri kesihatan,Dato' seri Liow Tiong Lai. Bila dah kerja doktor nanti beliau inilah yang perlu diberi hamper raya supaya cepat naik gaji eheh

Ada juga sesi soal jawab bersama menteri-menteri ini. Tapi apa yang orang tidak tahu,soalan-soalan yang ditanya sebenarnya dah disediakan terlebih dahulu oleh dua nenek ini;


Maka tidak hairanlah semua soalan kedengaran sungguh bernas sekali. I, of course was pretty much involved in that process.


Ewah konon terlibat padahal duduk tepi posing-posing je.

So many Malaysians showed up to the event,thank God makanan sedap.Jadi berbaloi lah korbankan tidur pagi ahad. Aaaandddd students semua dapat duit raya 10pounds sumbangan Shahidan Kassim.Macam tau-tau i dah layak mengundi hehe.


Ia sebuah event yang lancar dan elegan. Bukan senang menteri nak datang Dublin jadi preparation oleh Kelab Umno sungguh jitu sekali. Jika anda datang sejam awal sebelum majlis pasti boleh lihat ini;

-so kesian lah this fler..

21 comments:

adrinaqamarina said...

eh, hari raya pon BEKERJA ke? rajin betol mop mengemop! memang pelajar medik harapan bangsa ne.

~Kak AZZ~ said...

Hehehehe...

Berbaloi la dapek 10 pound tu kan Timm... hahaha..

Suehaily Mohd Jiwa said...

mak mentua suka ni!rajin mengemop bulan-bulan raya ni,loiiikkeee

anisizatyA.J said...

10 pound?? Best gilaaa. Harap2 ada menteri nak datang Makassar jugak. Hahaha.

hatim a.r said...

@adrina:eh baru tau ke?hehe

@kakazz;tula dapat jugak cover balik tambang bas nk datang msia hall tuh

@suehaily:maluewwww lah gitu.mana mak mertua mana??

@anis:rezeki syawal tu nama dia

Zamil Afiq said...

aku suka la gaya penulisan ko, hatim.

nama.aku.lynn said...

10pound=mngemop!okey2..=)

Arash Libra said...

sapelah fler tu kan..muahaha

shabery chik..uncle kpd salah seorang blogger yg i kenal..huhu

hatim a.r said...

@zamil:thanks zamil!hope to see u around here more often hehe

@lynn:kira upah la kan?kalau x sia-sia berpeluh ketiak mop lantai

@arash:siapakah beliau?ewah buat-buat curious

bugs said...

wahh,rajin.oke ah,dapat gk duit ry kt dublin tu

nama.aku.lynn said...

haha..ptot lah xperlukan air+baldi bagaiii..gn peluh je..
bguss2..hahah
akan ku praktikkan di serata kolej kt nilai nihh..

nama.aku.lynn said...
This comment has been removed by the author.
wonderfuLife♥ ♥ said...

dpt duit ryer boleh la balik mlysia naik business class lg..hehehe

hOnEYdEar said...

$10 tu dari pak menteri.
dari kelab UMNO, mesti ada tambahan kan?? Gaji sukarela..Hahaha

~mouwn~ said...

waduh kalo open house gebang cam ne.. xde hal la nak bangun pagi2 buta ari ahad ! makan itu penting oke !

tengku_fir21 said...

ahh...bestnya...
haha...tapi lagi seronok kot tgk mat saleh mkn pisang goreng...

Lili Sakina said...

tapi i taw pic terakhir tu POSING je lebey

hatim a.r said...

@bugs:sebab tahu nk dpt duit raya kot tu yg rajin lebih

@lynn:malaysia hall takde baldi woh.takung air dalam besen je.siapa kesian sila derma satu baldi

@wonderfulife:kalau setakat 10 pound nk upgrade,buat kena ludah je dgn pilot

@honeydear:ini mmg sukarela pun.xde dapat duit lebih.sedih.

@mouwn:makan nasi kerabu!!!!

@tengku;part dapat duit mmg best haha

@lili:tak baik fitnah woh.ini namanya belia harapan bangsa

Lady Qeen said...

hatim member kelab umno ke? Salam kelab umno dari Medan :) dok jadik silent reader selama ni.

hatim a.r said...

i dont know if im a member or not haha.if i am,its more like ahli lelap. but my good friend is the president,so i helped him out abit lah.tq for the comment.haish apasal jadi silent reader je nih

fndrocka said...

Soalan dah disediakan terlebih dahulu.kahkahkah