Friday, September 17, 2010

Good Thing Happens To Good People


Pertama sekali i nak bagitau,i dah selamat tiba di Dublin,kota kecintaan.
So today's flight Malaysia-Dubai penuh gila. Once again i felt like boarding on a bas kilang. But this time an upgraded version lah. with tv. Since i didnt bother to book my seat in advance,kakak kaunter decided to campak i di tempat duduk paling belakang,sebelah jamban,depan stor.ok fine.

-see semua economy seats full

Sekali bila i sampai my seat,there's a dude sitting there. lepastu i tanya lah stewardess wassup nih??i kena turun ke apa,balik Nilai extend raya lagi seminggu ke macamana ni??so long story short,i dapat upgrade to business class.woot woot.

Pardon me if this post is so jakun sebab memang i jakun gila pun ok. Banyak kali naik flight but tak pernah naik business. Bila dapat upgrade tak semena-mena bersyukur gila woh rasa nak melaungkan azan.

Jadi whats so special dekat business class ni??

I tell you haa first,dia punya space. Omaigod kalau yang dah biasa duduk economy macam i ni barulah faham seksa duduk 6 hours straight kat kerusi kecik tu. Dekat bisnes boleh lunjur-lunjur kaki,nak korek cagu sambil tengok movie pun boleh.

-tengok Diary of a wimpy kid.saiz screen macam tengok tv dekat kedai senheng.

Lepastu they have this tablet PC thingy untuk setting apekejadah semua.


Bila jumpa option ni lagila tambah kejakunan..

-boleh massage weh!!sumpah taknak landing macamni.

Another exciting part was the food.omaigod the food!!! Selalu dekat economy diorang campak je semua appetizer,main course dengan dessert sekali dalam pinggan plastik macam orang dekat penjara sungai buloh makan. Tapi dekat business proper sikit ah. dia serve satu-satu. in a proper pinggan,first time makan guna pinggan kaca dalam flight.nangis.

-smoked salmon,cheese thingy.

-starter;prawn,scallops,slices of lobster with mango salad.

-main course;beef tenderloin

-dessert;white chocolate mousse,seasonal fruit.yang seketul tu godiva chocolate.

Lepas makan,kencing semua terus tidur. sebab jakun tak pernah guna kerusi yang boleh recline sampai habis akibatnya tertidur nyenyak sampai dubai.


Memang Tuhan tahu i sedih nak meninggalkan keluarga di malaysia jadi bagi can la naik bisnes. Kata nak nangis 15 jam tepi tingkap hah jadi kasi la tingkap yang fabulous sikit untuk menangis di tepinya.


Tapi rahmat Tuhan kalau beri berlebihan nanti boleh alpa. Flight 7 jam Dubai-London naik economy sebelah makcik negro rambut busuk.pfftt

33 comments:

adrinaqamarina said...

eh jup, ne flight pe? bpe star dye?

selalu kalo naek flight, mesti dapat window. tempat paling feveret kot. :D

ps* alhamdulilah dah selamat sampai

~mouwn~ said...

wah bole cakap terliur dengan makanan dy x.. haha..
wa..
pape pun..
gud dah selamat sampai !!

~mouwn~ said...
This comment has been removed by the author.
la d0n$eja n0reul said...

alhamdulillah dah slamat smpai....(^_^)..

HaRaShO HiDaYaH said...

naik business mas eh?waduh mmg masyuk weh business class...lagi leh lepak golden lounge kat klia..mmg jakun!hahahaha naik turun flight org bg towel...bagai nak rak la dilayan!hahahahaha i loike!

hatim a.r said...

@adrina:emirates lerr

@mouwn:makanan sedap!rasa nak tambah tapi segan haha

@noreul:alhamdulillah

@harasho:ni business emirates.pun best juga

anisizatyA.J said...

heyy ponteng kelas semingguuuu!!! ahhaha

WZulhilmi said...

LMAO!!! Bersyukur sampai melaungkan azan.. Lawak!!

Kalau pasal makanan mmg aku tak leh tengok.. rasa nk sekali. Tapi cuma (suara tenang)... APSAL APPETIZER BANYAK SEMACAM!! LEPAS TU MAIN COURSE DIA BUAT AKU SAMPAI TERLIUR2!! - -"

hudhud said...

fulamak makanan dia. kalau boleh hari2 nak naik flight haha

adrinaqamarina said...

ouh a'a. emirates kat transit kat dubai. plan nanti nak try emirates jugak.

S.u.F.e.E said...

hihihi...

mabeles ok, dpt upgrade gitu. akak pun nanti nak pura2 lupa tak book seat la ..

nt, silap gaya tak dpt seat terus and stewardess pulak yang ala pegi-mati-la-ko-takde-seat skalipun...

Farah said...

Alhamdulillah , janji selamat sampai . Haha :D

noname said...

good things happen to good people! agreed!! haha. sebab aku ngn dyla pun emirates bg duk business class. dubai-london. heaveennnnnnnnnnnnnnnnnn.

ZaRa said...

oh my ALLAH...best giler..hadiah d bulan syawal..balik sana blajar rajin2x

Fana Flora said...

wah~ rejeki kau la hatim.. :D
btw, selamat belajar semula.. ;)
selamat hari raya~

hatim a.r said...

@anis:hoi diam2 sudeh hahaha

@wzulhilmi:dah org nk bagi banyak kite terima ajelah.kang komplen kufur nikmat

@hudhud:kalau hari2 naik flight 13 jam macamni tenkiu je lah.letih woo

@adrina:ye pilihlah emirates.iklan jap

@sufee:dia ikut nasib je tu.kang silap2 duduk dgn check in bag je

@farah:alhamdulillah

@tyra:bagus kan emirates??haha puji lebih plak.

@zara:mmg rezeki raya nih.

hatim a.r said...

@fana:selamat hari raya.dtg la rumah cewah rumah dh jauh baru nk invite

syamin ariffin said...

yahhhh...nangiss woo bace entry nihh..bile la nk dpt business class nihh...=p

perfect fit soulgasm said...

header cantik! background je jambu sikit.

rizalman atelier said...

mcmanalah rupa agaknye masa makanan datang,tangkap gamba sesatu..pastu masa tdo tu sape yang amikkan? gantung kamera kat seat depan pakai timer ek?

roxychick said...

so lepas ni dont bother to book seat in advance yeh.. sure dpt upgrade lg.. hahaha.. slmt hari raya yo!

~Kak AZZ~ said...

Untung ko selalu naik flight... Akak ni langsung tak penah naik benda2 ni semua... Kalau tak, maybe akak lagi jakun dari jakun.. huhu..

hahaha... Rizalman punya stetmen... =D

hatim a.r said...

@syamin:eh eh jgn nangis haha

@perfect:background ni tema dia summer.bila summer habis malas pulak nk tukar

@rizalman:oiitt oitt mestila ambik gambar sorok2.malu kalau orang nampak ni orang hutan mana tak pernah naik business class haha

@roxychick:itu kalau dpt upgrade.kalau dia campak kat seat yg lagi cibai kan ke naya

@kak azz:sekarang dh tak larat dh nk naik flight.dahla homesick gila huhu sedih

noname said...

emirates mmg jd airline tetap dr first year smpai skrg. xpernah mengecewakan. haha. best2!

CLASS CLASS!

MUMMYMUJID said...

aku naik bus dah naik jakun kalu naik flight mau sawan...kahhhhhhhhhhhhhh

hatim a.r said...

@tyra:aku bukannye support emirates sgt tapi airline lain harga mahal sgt,tak mampu haha

@mummymujid:bahaya tuh,sawan x lepas naik flight hehe

[i.l.y.a] said...

ohemgee. sungguh kau bruntung!
beef tenderloin diaaa. mak aih.

Balqis Riza said...

beef tenderloin???
perghhhh

hatim a.r said...

@ilya:ko dtg la sini weh,mesti dpt upgrade jugak

@balqis:perghhhh

Arash Libra said...

rezeki dpt diupgrade! same like my frenz dulu naik MAS..mmg jakun giler r..rare katanya! ngeh3

az said...

lawak gler la entry ni hatim. gelak guling2 baca. LOL

hatim a.r said...

@arash:maunye tak jakun,dh asek terkepam kat ekonomi,sekali dpt upgrade rasa macam sawan kejap

@az:eh baru cakap pasal sawan ade yg dh terguling2 hehe

mvp_dina13 said...

tepi sket!!

cemburu ni