Tuesday, September 21, 2010

3rd Year Di Universiti.Tua Dah Aku


Bila abang i cerita dekat UIA kena sentiasa pakai baju mat belia berkolar, dalam hati i mengucapkan kesyukuran kerana study di obersi. Di sini tiada peraturan seperti harus gantung kad pelajar di leher,harus pakai baju formal bertali leher walaupun suhu di luar 50 darjah dan semestinya di sini tiada pak guard akan saman jika pakai selipar ke kelas. Dress up macam Lady Gaga ke class? Sumpah takde sape kesah.

I think memang omputeh sedikit open dalam hal-hal sebegini.


Kalau anda nak bersenggama di tempat awam pun takde pak guard universiti nak sound. Sebab unless there's penetration involved,its not considered as perlakuan sumbang.

Mungkin juga mereka ni terlalu open. kalau pakcik AJK surau pergi fresher's week UCD mesti pitam.


UCD Lesbian,Gay,Bisexual & Transexuals Society. Kalau maknyah lorong masuk UCD pun ade persatuan yang dia boleh join. Memang bebas diskriminasi sungguh ni. 1Malaysia!! *tiba-tiba*

There are few other clubs lain yang agak interesting. Like this one;


DJ society yaww.cool gila kalau reti DJ-ing kan??
Musical Society pun macam cool juga.


Among their activities adalah practice nyanyi lagu-lagu from Glee and dance lesson. Kalau suara sedap memang dah lama join,tapi sedar diri suara tak seberapa. setakat nak karoke dekat Redbox tu masih diterima masyarakat lagi. Tapi kalau nak menyanyi di khalayak ramai open-open komfem turun salji.

So today i cuma signed up untuk satu society saja,Law Soc. Its not that im into debate or anything,tapi bila sign up kelab ini akan dapat....


Cotton Candy!!!Dapat cotton candy pun dah excited,entah bila aku nak matang.
Like last year,fresher's week punya site ni memang penuh dengan orang dan banyak interesting activities.


Mechanical sheep anyone??


Performance by The Beatles wannabe.
Sadly this is my last fresher's week kalau diizinkan Tuhan next year balik malaysia terus.
Macam tak percaya dah 2 tahun lebih jadi student UCD,tahun depan jadi student dekat Malaysia kena pakai baju kemeja dengan tie pergi kelas T_T

Tahun lepas pun i wrote an entry on Fresher's week juga.Boleh baca di sini. Cepat betul masa berlalu,tiba-tiba rasa tua.

26 comments:

adrinaqamarina said...

urm, kat sini pon tak de spe kkesah kalo pakai cam ne pegi kelas pon, tapi kadang3 rasa jiwa meronta3 nak pakai kad matrix. *tetiba

enjoy la life kat UCD sementara masih bersisa :D

all da best untuk kamu, hatim

shima amiza said...

srnokr la bce ur entries psl living kat obersi.
x sbo plk rse nk fly. hmmm..
anyway, i like ur blog. eh not like, it's more 2 love. hehehe peace mister hatim!

~IHSAN AZ~ said...

haha, uni awam mmg la, tngk cam aku kat mmu, baju bngn tidur boleh buat baju kelas,haha, kalo guard sound kite leh sound die balik, ko ade?

haha, teruskan makan cotton candy hatim, tahun depan balik boleh join biggest loser asia,huhu....

ecah..merangkap anak cik nan said...

suke situasi bile lalu dpan pakgad n time 2 aku pakai kad matrix...

idung gile kembang, muke bangga seperti berkata:"hah!aku pakai kad matrix!ngko xleh saman...lalala"..pas2 ulang alik dpn die sploh kali....hehuu

apesal aku b'dialog kt sini???sekian....

~Kak AZZ~ said...

Ehhh... Apsal lak smbung study kat sini... Mmg cmtu ehh.. Anak sdara kawan akakpun cmtu gak... Lps 3 tahun kat India, smbung study kat Melaka...

Abeh tu, nnt konvo kat sini la ehh...

lynn said...

alaa..knpe la kt sini tak best mcm kat sane kankan ^^

anisizatyA.J said...

cotton candyyyy!!! lama tak makan. ermm..

ozu said...

bro hatim..kau klau post entry mmg suma best.. suka ak bca.. semua klaka :P

Suehaily Mohd Jiwa said...

perghh UCD LGBT tuuuu,,,HAHA

btw gud luck!moga2 convo cepat,xde extend2!

mimi mn said...

Everyday rasa main berkejaran dengan pak gad sebab kad matriks tu. Belom bab dress code.Pagi-pagi dah exercise sebab pak gad.

kenapa poster belakang tu ada gambar rabbit dan tulisan porn? Jeng jeng jeng...

senandung semalam said...

semoga success dgn lancar...
no repeat2...
;)gudlux

FarahMadiha said...

wahaha gay society! sangat supportive! lol! law society datap cotton candy? macam tak de kene mengena pon?

hatim a.r said...

@adrina:nasib baik takyah pakai kad matriks dh.rasa mcm budak skolah je

@shima:time syok mmg la syok.time stress belajar banyaaakkk jugak

@ihsan:aku mmg dh berat mencanak-canak dh ni.next week nk usyar rate gym haha

@ecah:bila x buat salah tu mmg konfiden je an jalan haha

@kakazz:itu nama dia twinning programme.dia collaborative effort uni overseas dgn local.jimat duit gomen

@lynn:alah best je tu.kita mmg selalu rasa apa yg org lain ada lg best.

@anis:meh dtg sini meh

@ozu:thanks ozu =)

@suehaily:harap2 takyah la extend. dapat lulus pun dh boleh sembelih kambing dh

@mimi:itu namanya strategi menarik keahlian.diorang ada buat porn debate.sex sells

@senandungsemalam:thank you ;]

@farah:memang la xde kena mengena.dia saja bagi freebies nk tarik org masuk.ada club yg bagi donuts,pizza,brownies

WZulhilmi said...

dekat sini kena pakai baju kolar.. mmg kalau ko nk pakai fashion mcm golongan sosial elit angsung tak boleh.. Nsib baik lah tak wajib sgt gantung kad matrik.. - -"

Aku defenitely akan masuk Glee club!! Cewah perasan suara bagus.. Mmg best ar exhibition tu kat sana.. sini agak loser sikit bab2 persatuan ni.. ada ada tapi tak mantap mcm kat tempat ko.. Hahaha.. APSAL SINI TAK DE KELAB GLEE?? KOIR AJE ADA? - -"

wardah jamil said...

Kat UM tak payah leceh2..nak pakai selipar..rambut afro, seluar koyak2 pon takpe..kad matrik bole buang kalau tak nak pinjam buku atau naik shuttle bas campus..kalau keluar balik 3-4 pagi pon lantak kau la..angkat tangan je lalu depan pak guard....tapi rase cam bukan pelajar ubersiti pulak kadang2..sukahati je nak buat ape..

bugs said...

kt sni ada persatuan anak negeri.xpyh nk pilih2.kompem masuk negeri masing2,hahaha.rsnya semua uni ada

nizan zakaria said...

ouh.mebe iptA mmg kena dress up kot.masa zaman i ngaji kat satu iptS kat ayer keroh dulu, tak yah dress up.ramai je yg berkemban.pak guard lagi suke kot.

ahahahh

Balqis Riza said...

ko masuk 3rd yr kate dh tua..aku yg nk masuk 4th yr ni ape pulak..pdhal sama umur kot..aiyee..
haha cotton candy sdp..takpe2..
cm menarek la glee tu..aku nk woo..lantak aa suara tak sdp..jnji hati puas

Arash Libra said...

my frenz kat cardiff pon dulu citer cenggini..mmg xde sape kesah. kt public uni sini..ermmm faham2 jelahkan.

aik nxt yr dh balik then sambung kt Msia? kurang faham..minta diperjelaskan.

dali said...

akak ingat pe hal ko masuk law society tu. sekali cooton candy punye psl. wakaka. akak tadarus baca entri ko akibat cuti lama..haha..

Farah said...

Kelab yang pertama sekali tu , sumpah open . Gila la !

hatim a.r said...

@wzulhilmi:maybe dia tau uni tu semua suara katak pisang hahaha.

@wardah:uish UM memang pilihan aku la cmtu kalau nk belajar local

@bugs:sini malaysian society je ada.takde negeri2 ni.1 malaysia yaww

@nizan:ipts takpe la.yuran mahal jadi bila hati panas pakai mesti skimpy

@balqis:tiba2 rasa tua sebab mcm dh lama benor belajar.bila lah nk grad nih

@arash:sila rujuk jawapan komen2 di atas untuk mencari penerangan tentang twinning programme hehe

@dali:patutle lama x komen.cuti ropenye

@farah:they accept those ppl as part of their community dah.so rilek jela dia buat kelab

wawa said...

ehem..excuse me.. apa maksudnya next year study kat m'sia?

hatim a.r said...

omaigod this is like the 100945338th time ppl ask me that question.kindly refer to previous comments to look for the answer haha

Arash Libra said...

hahaha..keciannn..

apa kata..sila wat entry penerangan..InsyaAllah..

nxt..pertanyaan..sila klik "link ini"..ngeh3

sharing is caring..cabotttss

zuladlee said...

Pergh nak cotton candy ke nk tgk akak hot tu??lol