Tuesday, September 7, 2010

Pasar Ramadhan Dan Artis Sekarang


Disebabkan Ramadhan dah nak habis,cuba anda fikir balik sepanjang anda beli juadah di pasar ramadhan berapa kali rasa tertipu? I banyak kali ok. Murtabak rasa roti canai, tepung pelita rasa susu tepung dan roti john rasa tayar lori.

Semua ni terjadi bila ada yang tak reti masak pun nak feeling peniaga. mungkinlah ada sekali dia masak menjadi lepastu sebab ahli keluarga nak ambik hati puji-puji masakan suruh bukak kedai. Lepastu si lahabau tuh ambik serius pulak terus meniaga pasar ramadhan ko. hasilnya,memang taheyyy.

Situasi sama boleh diaplikasi kepada artis sekarang. Yang nyanyi lagu biasa pun suam-suam kuku ada hati nak rakam lagu raya. Tensen okeh bukak radio dengar lagu macam rock-rock jiwengs sekali dah nak habis lagu baru sedar 'wah lagu raya rupanya'.

Lagu-lagu begini harus di gam oleh kerajaan kerana merosakkan mood raya. Kepada artis-artis, jangan syok sendiri.kalau konfiden lagu sedap baru keluarkan kat radio okeh??

Haritu dengar lagu Balik Kampung versi Newboyz....sumpah rasa nak rebus je radio lepastu.


Kepada artis-artis jangan marah ok. ini teguran ikhlas,raya nih datang rumah i meh,makan kuih batang buruk.

25 comments:

adrinaqamarina said...

lagu raya dulu jugak yang best.

sebak weyh dengar lagu raya skunk. haha.

neway, selamat hari raya untuk kesekian kalinya. jemputla datang bangi ke datang perlis ke. :D

Ieda Al-Habsyi said...

hehehhe!! roti john rasa cam ubat gegat kot, rasanya lagu raya terbaru ni, siti je yg ok skit

WZulhilmi said...

aku lagi lah.. radio melayu tak dengar langsung.. - -"

pernah gak kena tipu..
Jus tembikai - rasa air sirap merah!!

n Z r A said...

i had to say this.
compare gambar facebook kat sidebar ngan gambar tomok ni seiras plak. jgn pegi masuk OIAM plak k hatim. ;P

hatim a.r said...

@adrina:x sempat nk beraya rumah orang la.dh nk balik ni

@ieda:siti dengan yg raihan tu je yg ok.yang lain sedehhh

@wzulhilmi:amboih ni mmg mat saleh ke x dgr radio melayu ni hehe

@nzra:hatim tak mahu dipanggil hatim wakakaka.kwajja adeke disamakan dengan tomok??

~mouwn~ said...

sokong yang lagu raya sekarang nie mcm tetttt,,
xsuke :(

dali said...

mmg bongok dorg peniaga ni tak ikhlas lgsung.beli roti jala kuah mcm air masak rasa cam nak jalakan kepala dia balik..
slmt hari raya tim..

nursyamimi mat noh said...

sangat setuju.

lagu raya yang baru bila dengar jadi kureng nak feeling raya.


Yang penjual tak ikhlas tu merata-rata kut dari kuala berang-KL-johor. Meniaga nak cari untung je.Lepas tu dapat publisiti macam tu.Sendiri rugi.


kalau join OIAM abislah bertambah keglemeran. :)

Azrul Arm said...

aikk ? penah la mkn tayar lori ni ? heheh .

norhidana said...

salam hatim,

selamat hari raya...!!

betul lah akak sokng, skrg nih lagu raya kalu artis baru nyanyi ntah apa2, di tambah itu ini jd tak sedap... apa pun lagu dr artis lama2 lg best syahdu je dgr

psl bazar tuh... betul gk, susah nk cari yg betul2 sedap

nizan zakaria said...

tatau la taste lagu raya u macamana
tapi ce try dengar lagu hujan+raihan.

makan hati jugak la lirik dia
pasal anak yg blom cukup berbakti pada ayah bonda..[woh..terasa!]

nways..selamat hari raya ;)

~Kak AZZ~ said...

Hahahaha...

Lagu raya skang mmg sgt ampehh... Lagi ampehh bila dorang nyanyikan lagu2 raya evergreen tu ikut style dorang, konon2nya nak buat perubahan..

**Dah nak balik dah ko Timm... Jangan sedih2 ehhh.... raya kena hepi sokmo.. hehehe..

Nak duit raya versi baru tak? Ko pakai digi or selkom or meksis? Guna line or topap? Kalau guna topap, sila bgtau cepat sebelum terlambat.... hahaha...

Siti Nadiah said...

hahhaha..siyesly sgt btullll...lg2 part 'wah lgu aye upenye'..sllu trtipu..huhu

-en.sani- said...

mmg...aku setuju tang bab kuih raya tu...

tengok ni---> http://hairussani.blogspot.com/2010/09/ke-pasar-ramadan-terakhir.html


bab lagu raya lagi rasa nak tumbuk perut...nak2 si tomok...

aku kalau dapat jumpa dia depan2, memang aku kunyah kuih batang buruk mulut penuh lepastu cakap depan muka dia...biar berdebu muka dia...

nama.aku.lynn said...

totally agree!
mmg lagu skrg xbessttt..
yang dluu jgak plihan hati..
btw..agak stuju jgak dgn komen datas..ur profile pic fb tu quite same lah dgn pic si tomok tu..^_^
slalu g x bazar semarak ke klau blik nilai?

~alya^^ said...

serios lawak tayar lori rasa apa u?? pastu gila tak tahaaannn nk rebus radio!! mentang2 ada mp3 sony merahh:P

Wangi Azhari said...

agree wit u hatim,kuih muih kat bazar tu nmpk je menyelerakan,tp lebih indah khabar dr rupa..3 kali aku bli lauk kat bazar,3 kali tu jugak lah aku kuar masuk toilet..pastu mmg tobat xbli lauk kat bazar lagi..xhygiene maa..nasep x kene salmonella...

tengku_fir21 said...

haha..tapi aku suke dgr lagu raya hujan feat raihan..mcm ner tue

Farhana Salih said...

betul3 lagu2 raya dulu2 lagi sedap dari sekarang. semenjak dulu lagi cakap kat mak kenapa lagu raya sekarang tak sedap macam dulu? lagu raya dulu2 sampai terhafal lirik lagu tapi yang sekarang nie macam tak boleh nak hafal sama ~

p/s - dendang perantau is da best!

norfaridahanum said...

selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir dan BATIN. batin tuh capslock sbb i tgh duk mendengki2 dlm hati sbb u raya kat m'sia

Ieda Mazlan said...

HAHAH

hatim a.r said...

@mouwn:skarang kena burn cd sendiri.kalau pasang radio mmg tah pape je

@dali:takpe raya banyak roti jala best.free pulak tu

@nursyamimi:biasala peniaga melayu,nk cepat untung. masuk OiAM ye la untung,dapat sejuta terus

@azrul:tak caye pi kunyah tayar lori.sebijik rasa roti john sekarang

@norhidana:yess evergreen terbaik

@nizan:japgi lah nk try dengar hehe

@kakazz:alahhh kak saya dh nak balik dublin ni.kalau topap pun x guna dah

@nadiah:yess ada juga mangsa tipu

@sani:eh tomok dah ok sikit sekarang.xdela meleleh macam dulu

@lynn:ada la dalam 2 kali pergi semarak.situ je bazar yg ok.walaupun jauh dari rumah,pergi jugak.

@alya:mp3 sony i usb dia hilang!!bateri habis so takbley on.cibai ah abang i la hilangkan

@wangi:kedai pun tepi longkang.memang susah la nak jaga hygiene

@tengku:woh dah dua org ckp best nih,kena try dengar

@farhana:dendang perantau sensitif lah.mesti nak meleleh kalau dengar kat dublin

@norfaridah:hehe sila jeles.

@ieda:=)

fsue said...

aku tak tau nak comment mcm mana kat latest post kau tu, but nice pictures! meriah gila. selamat hari raya hatim.

The Rain said...

Wah... Bestnya beraya di Malaysia.. Aku dah 2 tahun tersadai menjadi dugung di hari raya kat new zealand ni. Lagi2 ada test time raya wooo...

hatim a.r said...

@fsue:thanks =)

@the rain:ok la tu.tahun2 depan dapat la raya sini