Wednesday, September 15, 2010

Its Time To Say Goodbye.Again


Sekarang perasaan bercampur-campur. Eager nak balik,sedih nak tinggalkan rumah,mood raya semua ada. Tapi kena terima hakikatlah,hidup ni tak boleh nak seronok je selalu. Kena ada susah-payah sikit baru tahu bersyukur. So redha je lah esok nak kena balik dublin dah.

Kepada yang dah berada di dublin tu nantikan kepulangan beta. Sampai dublin airport dalam pukul 10 lebih on the 17th. pukul 9 suku dah boleh start jemur kompang.

Its been a wonderful summer. terimakasih kepada semua yang mengambil bahagian dalam menjadikan cuti summer kali ini sungguh meaningful. Kawan-kawan dan keluarga terutamanya.
Next year insyaallah i balik la dah. for good.

Sekarang tengah pack barang nak angkut dibawa merantau.Luggage oren godang ni penuh dengan stok makanan je. Kalau sampai tahun depan tak habis jawabnye kita sedekah jelah dekat junior-junior. Tapi kalau tengok kadar food intake teman serumah memang macam takde can nak ada belen pun.


Tapi masalahnye baggage punya berat cannot exceed 20 kg. setiap kali balik kena denda sebab bawak lebih muatan jadi tahun ni i bertekad taknak lagi bagi duit free kepada company airline. Semua benda rasa nak sumbat bawak balik. ikan bilis,kuih raya,udang kering,megi,milo,ketupat nasik dan yang paling rare..


Ikan masin pun ada. Mula-mula ingat nak bawak tempoyak tapi kang tak pasal-pasal meletup dalam luggage pulak.tempoyak can be denjeres ye puan-puan.

Lagi satu beg tak tahu muat ke tak nak sumbat baju,laptop semua. Ya Allah permudahkanlah perjalanan 20 jam nak balik esok. 15 jam pertama mungkin spend untuk menangis tepi tingkap kapal terbang. tsk tsk

-all alone..

40 comments:

marshitah mohamad mohaidin said...

weyh,,,wat direct chck in dr KLIA tros ke Dublin~
beg ak berat 30kg mcm batu, lepas~

LoLLy~ said...

have a safe journey hatim!
cayalah ikan masin pon ade! hua3

Farah said...

Ya ALLAH , moga-moga selamat la perjalanan kamu :)

Nurnisa said...

safe journey back!!!

neddie said...

papai.
selamat study semula.
to Dublin you go :D

hatim a.r said...

@marsh:boleh ek??sila bagi details on the T&C.kalau komfem boleh aku nak angkut byk lagi ni haha

@lolly:itu wajib la.ketagih nasi grg ikan masin hehe

@farah:thanks farah =)

@nurnisa:thank you

@neddie:papai!!macam malas je nk study balik ni haih.kena ubah mood sat

HaRaShO HiDaYaH said...

sedihnya...ko nak balik dublin, maknanya adik aku pun nak balik jepun dah..huhuhuh sedihnya....safe journey ok!

~mouwn~ said...

selamat balik ke dublin, sampai dublin ade mase update blog ya :)

Sue.N said...

Ikan masin pun ada.nais nais (:
kena balut dgn paper wrap byk2
kan satu luggage bau wangi.

Have a safe journey ya Hatim,amin.

syamin ariffin said...

Alohaiii...part nangis tepi tingkap uhh paling syahduu skalii....All de best eyhh...=)

AdiHana said...

over okkay, meratap smpai 15jam. anyway selamat hari raya, tahniah utk percutian yg meriah, dan selamat kembali memerah otak :)

WZulhilmi said...

bkn ko balik 19hb ke??? cepatnya dh abis cuti.. Ak pun nk abis cuti dh ni.. mls gile nk study balik.. T____T

Gambar yg last tu betul2 menterjemahkan bila aku sambung study balik.. - -"

Ko update blog tak bila kat Dublin??

Btw semoga selamat perjalanan sampai disana..

~Kak AZZ~ said...

Tak kan melayu hilang di dunia selagi dia bawa dan makan ikan masin... hehehe...

Moga selamat sampai Dublin Timm... Jangan sedih2, kitorang blogger2 ni kan ada nak temankan ko kat sana... =D

puterakayangan said...

take care!!!may god bless u..ahax!!

anisizatyA.J said...

balik for good dah next year?? best gilaaa

Arash Libra said...

jangan sedey-sedey..

truskan perjuangan harapan anak bangsa di sana..

all the best!

naik MAS ke? have a safe journey..

p/s: sila kencangkan sabuk pengaman anda..huhu

carissa said...

comelnye header baru;
suke! =)

btw,
hv a safe journey!

terry said...

lawa header
ikan masin tu buat makan dengan nasi pulut best.
haha

ZaRa said...

jangan lupa bawak belacan skali..kot2x teringin nk mkn sambal belacan nnt..have a safe journey =)

FarahMadiha said...

wow... direct 20 hours? hebat hebat!
have a safe journey!

lawa gambar tu :)

syaidatina amirah said...

tisu 5 kotak wajib dibawa.royal gold.nanti tak senang tembus air mata :p

jalan elok elok ya :)

Nana said...

OOOooOoOO tempoyak!!!!!! uuuwaaaa!!! bestnye!!! mesti miserable nak balik sini kan! dah lah weather tak best .. makan tak best .. haiiii!!! Selamat balik land of the GREY! hik! hik!

EcHa-aiShah-HeLicoNia ^-^ said...

2 belum bawak cencaluk....bunyi meletup dia cam meriam buluh taw x....kalu kena muka bleh tinggal parut...lg kalu bukak dlm airplane...mau berlubang bumbung kapal terbang jadiknye...huhuhu

MY HEART said...

Bawak je balik tempoyak tu, kang kempunan,, mana nak cari kat dublin nun hihihihi..

Tijah said...

nanti balik sini nak kirim pinggan mangkok yer...

hatim a.r said...

@harasho:tenkiu.next time balik mesti nilai dah lagi byk tempat makan best-best hihi

@mouwn:insyaallah.kat dublin rajin kot updet belog kalau x bizi lah

@sue:ikan masin tu x bau sebab packaging dia bagus.tapi sambal kacang tu bau semerbak.kena bungkus skit

@syamin:memang syahdu.menangis sampai tertudur cewah

@adihana:yess kena start memerah otak.dah rusty gila dh ni

@wzulhilmi:sekejap apanya.dh 4 bulan kot summer holiday.sempat tour europe lagi sebelum balik.ni pun xtend seminggu hehe

@kakazz:jangankan ikan masin,kalau boleh lesung batu semua nk bawak skali.

@putera:tqvm

@anis:kata twinning programme.mmg la kejap je.tup tup nk balik dh

@arash:naik emirates.dia speaking arab dulu.marhaba jhajhklhkgyui sumpah tak paham

@carissa:i knowww comel kan??hehe

@terry:beras pulut x bawak =(

@zara:belacan serbuk je bawak.boleh la kot

@farah:ni pun kira cepat la ni.last year campur2 transit semua mau 2 hari jugak journey.2 hari burn puasa

@amirah:ni nangis lite-lite je.takyah tisu hehe

@nana:i knowwww!!!!arghhhh i hate it when i have to settle down in new environment.baru nk selesa kat rumah

@echa:eh macam ada xperience je hehe

@myheart:xpe dh puas makan kat sini.lg pun dh nk balik.kalau teringin sgt pergi london la carik nnt hehe

@tijah:pinggan mangkuk susah la kak.kalau pos takut sampai malaysia jadi serbuk je.setakat piyok tefal bulehla kot

Balqis Riza said...

bye bye..hehehehe :D

adrinaqamarina said...

gudbye atim! orang pon baru sampai balik. huhu.

selalu je exceed berat tu. beriban jugak kena bayar. aduhai

wawa said...

mee Ruski!.. my feverat.. hahahah!! (sempat plak) ok ok.. selamat jalan.. kami rakyat Malaysia pasti merinduimu.. ~_'

WZulhilmi said...

4 Bulan!! Gila lama. hahaha.. aku pun tak sedar ko dh cuti lama macam tu.. Lwak aku tgk gmbr profile FB ko. Extreme betul mcm ultraman nk terbang masa lepas kalahkan raksasa versi kaki lipat kebelakang .. :X.. tapi nice one lah.. hahaha

hatim a.r said...

@balqis:bye bye =(

@adrina:mintak2 kali ni x lebih.dh bankrup dh ni

@wawa:ruski tomyam!!saya pasti merindui rakyat malaysia !

@wzulhilmi:cuti summer mmg lama mcmtu. cuti lain semua 2 minggu je.

hudhud said...

meggi ruski terbaik weh :P

WaNieY said...

have a safe jouney =)..

p/s : pes time komen nih.. =p

Siti Nadiah said...

huhu..sedey benor bunyinye..slmt sampai oke..^^

Arash Libra said...

emirates=gud!

aik normally bukan student dpt gud rate fr. MAS?

tintin said...

selamat belajar!!
balik sana kena rajen update belog..
nati org2 d malaysia rindu..=)ll

nizan zakaria said...

budak budak mana boleh cuti lelama.dah g balik.belajo elok elok.ahahhaha.

eh.ruski lah yang terbaek!

noor said...

summer holiday?kat mesia mmg sepanjang tahun pun summer...
aku tau mmg berat hati nak balik dublin, sebab kat sana mmg tak best, sebab tuh ramai member aku yg duk sana dah balik sini for good...hehe
k gud luck in your study....

Miss Ran said...

hatim kat dublin blaja mne lak? twinning kn? slamat jalan~~~

hatim a.r said...

@hudhud:nak masak sekarang hehe

@waniey:thank you sudi komen waniey.awat segan2 befor this tak komen hehe

@sitinadiah:memang sedeyh huhu

@arash:mas promotion kejap sgt.lepastu bukannye murah sgt pun

@tintin:ingat nk suruh rajin belajar ceh

@nizan:tula cuti lelama karat dh otak

@noor;tula sebab malaysia xde summer holiday.kalau ade mmg 12 hari je kot sekolah

@missran:haah.kat ucd