Tuesday, October 19, 2010

Diari Hidup Pelajar Kolej


Actually mid term exams start november tapi paper GIT je tersesat semalam. Study berminggu-minggu walhal setengah jam je peksanya. Dahlah exam setengah jam je,tapi mengada-ngada nak buat dekat venue jauh-jauh which is in Blackrock.

Untuk anda-anda di Malaysia yang tidak tahu di mana Blackrock,i dengan murah hatinya telah spend 8 menet untuk melakarkan peta yang sofistikated ini,dibantu oleh perisian paling canggih pernah dicipta manusia yang digelar Microsoft Paint.

Sungguh simbolik lukisan ini. Imej tengkorak di Blackrock menggambarkan perasaan seram gigil ketika menghadapi peperiksaan.Anda dapat rasakan tak? Cakap Ya cepat,penat woh lukis tengkorak je dah makan masa 2 minit.

Sebenarnya UCD tu nak lukis gambar menara gading tapi jadi macam menara masjid pulak. But the point is rumah,UCD dengan Blackrock adalah sangat jauh di antara satu sama lain. 2 kali ulang alik boleh jamak qasar dah. Dahlah bas dekat area rumah i ni tak frequent jadi memang berbulu ah bila dapat tau exam dekat Blackrock.

So sebagai langkah selamat,my housemates and i have to gerak awal dari rumah. Exam pukul 7,ambik bas pukul 5. Pelajar berwawasan ke apa ni?

Akibat dari terlalu gelojoh nak datang awal,we were the first group of people yang sampai. Exam hall tak bukak lagi weh. Terpaksa duduk tepi longkang buat last minute study.



You see,before coming to Ireland i always dreamt of study sambil baring-baring atas rumput. Sungguh fabulous bunyinya. But try do that when its 10 degree celcius outside,plus angin kuat plus hujan gerimis for almost 2 hours. It aint that fabulous anymore.

Selepas menghadapi 30 minit yang paling getir dalam hidup,berlari untuk mengejar bas pulang. Tiba di rumah hampir jam 9 malam disambut oleh ini;




2 tutorial cases. Both cases pasal lelaki tua,one suffering from chest pain and anemia another one lymphadenopathy. I manage to complete the first case but by the time nak buat second case its already 1.15 am and i was extremely exhausted. Jadi for second case i just read through the patient's history dan simpulkan beliau sakit tua. Senang.

22 comments:

mashi toma said...

wah2... creative yer lukisan tuh >_<
nyway.. stdy tepi longkang tuh..er..kang ilmu laen lak msuk ;p

~Kak AZZ~ said...

Mesti syahdu giler mak ko tengok ko study kat tepi longkang tu kan Tim...hehe...

*Nasib baik tulisan ko masih boleh dibaca... hahaha...

noname said...

bravo.kalau aku,mesti da tido mati esok kelam kabut jawab tyme tutor +_+

nama.aku.lynn said...

1)like that lukisann lahh!=)tengkorak itu comey!hahha

2)sgt ber-smgat yee!bgusss..mmg ptut ah dpt g jauh2 blaja..sejuk ke ape ke..redaahhh jee!=)

3)goodluckkk!!=)

mimi mn said...

yeah dah agak mesti ada entri malam nih.
well good luck untuk anda dan saya juga.malam ini kena habiskan genetics dan nervous system.dasar ganglion betul.
well kita tengok kalau pukul 1 pagi melesia dah sampai mana nanti.

Fana Flora said...

cantiknya lukisan hatim~
so boleh jwb x exam..

Suehaily Mohd Jiwa said...

itu yg bercoat hitam sebelah si baju oren sungguh ayu pose dia,sila kirim salam kalo single,,kalo xsingle tak pyh krm slm,haha

..nOWa.. said...

gud luck heh!

hatim a.r said...

@mashi toma:dh tepi longkang je port yg cun redha je le

@kak azz:eh tulisan saya kalau mood rajin mmg cun haha

@tyra:kau star takpe.aku slalu kena attack dgn tutor hafta come prepared lah

@lynn:dekat 2 jam bersejuk mcm nk demam balik harini.ceh

@mimi:genetics ngan nervous system?been there done that haha.pukul satu komfem dalam selimut dah

@fana:exam macamtu le.case semua diarrhea,abdominal pain,fever.tensi pakcik!

@suehaily:boleh x jangan gelojoh?haha beliau single.sila proceed jika berminat

@nowa:thanks! =)

mY NamE Is EmMa said...

u... yg bernama hatim... GooD LuCk which mean GooD LuCk hehehe... gambate kudasai... same la kt.. cuma kt huru hara ngan final project...hahaha..next final xam..ahhh selamat tggl kpd fakta waktu tdur 8 jam utk sentiasa cantek

KEMA said...

gigihnyer wat lukisan tu..tp yg paling cun dlm tu adlh tengkorak.patut la amek mase lame..
[ucapan]:Semuga terus gigih!

BuNgA PuJaAn mEkAr mEwAnGi said...

heehhe. conclusion for 2nd case sgt menarik. senang je kan. hihihi.

nway...semua posing meletop sambil study atas rumput ye. kalau rumput kt malaysia. pk banyak kali. heehehe.

good luck for mid term exams, hatim ^_^

hatim a.r said...

@emma:thank you.alah fakta tidur 8 jam tu tak praktikal.tipu gila ah nak dapat tidur 8 jam zaman sekarang ni

@kema:thanks kerana mengiktiraf hasil seni tersebut hehe

@bunga:rumput malaysia bersih apa.compare kat sini,lagi banyak taik anjing bersepah.cuma malaysia panas je tu yg xde mood nk bersantai

Fatin Fairuz said...

betol-betol..malaysia panas..semak je kalo nak duk atas rumput lame-lame..pastuh balik hitam dah..sipa berkilat lagi kalo ari-ari prkatis duk atas rumput kat malaysia ni kan..haha..anyway, gud luck hatim;)

bugs said...
This comment has been removed by the author.
bugs said...

ok la 2 tim.kat sini ada yg exam sampai 3 paper sehari.pastu esknya pulak ada exam lagi,pagi pulak tu.haaa,haruslah meroyan kan...

dali said...

hahahaha..senang tul buat kesimpulan sakit tua..adohai..tak larat ketawa..

apesal ko tak baring kat rumput tu tim kalu tak buleh hantar utk dedikasi raya 2011 nanti. outfit semua dah ok dah tu..

hatim a.r said...

@fatin:itula.kalau redup mmg dah lama bersidai atas rumput dah

@bugs:walaupun satu paper je tapi sebab jauh last2 buang masa 2-3 jam jugak.lepastu balik dah penat gila.kena emel orang ucd suruh tukar venue ni

@dali:tahun depan dah raya malaysia dah.buang karan je hantar dedikasi raya

Miss Ran said...

hidup gembire ditepi longkang..not so bad...hehe
may ALLAH bless u en.hatim

CubeuTk beBeL said...

akak i ambk medic ovrsea gak...tp die mcm melampau nyer free,,xmcm bdk medic ah...n obviously xmcm bdk medic msia yg betungkus lumus korek otak tiap2 ari...kalo die tepon i time weekend n at dat time i tgh stdy die mst ckp "haa ape kes nh stdy time weekend??" haha sO,,i ngat krg suma exam online punyer...depends on U la kot kn...nway,gud luck...wah ak nh lum siap lg wat projek tp sibok dok komen blog org..hehe

hatim a.r said...

@miss ran:may Allah bless u too!and other readers as well =)

@cubeu:dia time2 exam je yg sibuk sikit.time-time lain memang dok melepak je

saya afi. said...

I like the last sentence. Sakit tua. Haha