Thursday, October 28, 2010

Lady Gaga Monster Ball Tour-Dublin 2010


Actually i bought the ticket early this year so i totally forgot konsert ni this week. So at the very last minute menggelabah tak tau nak pakai apa. Waktu mula-mula keluar cerita pasal freemason and stuff tu macam cuak jugak,nak pergi ke taknak tapi since i dah beli tiket mahal gilos baik pergi je.

Ok sekian mukaddimah.Just want to clear things up before everyone start spamming my wall with theories,videos and whatnot. This would be my last time attending Gaga concert,i promise.

Overall the concert was awesome! Props,choreography,costumes,visual semua best.


-salah satu stage set yang digunakan.



And the fact that she sang live,unlike some other popstar we know *cough Britney cough*,menjadikan ia konsert yang sungguh mengujakan. Opening act was by an unknown band called Semi Precious Weapon. Lets just say i dont really fancy their music and the frontman(woman?,its hard to tell really) was too creepy for my liking.


-punyalah tak minat,dont even bother to put watermark.huh

Then after what felt like forever,akhirnya Mizz Lady Gaga herself muncul di khalayak ramai. Semua orang menjadi histeria dan kacau bilau. I dapat tempat yang agak best,dekat dengan stage.



See that circled X?haa situ lah. Ok stop criticizing my drawing,tried my best and its not my fault it look like a giant penis pfft.

Moving on...


Opening video.
The first outfit yang dipakai oleh beliau was this;


-a leopard print purple unitard and purple high shouldered leather jacket

The opening song was 'Dance In The Dark'. Lepastu for second song, 'Just Dance' ke apetah beliau buang jaket dan memilih untuk memakai headpiece aneh yang buruk ini.



I shit you not when i said i duduk dekat dengan stage. These two pictures takpayah zoom banyak pun. I was THISCLOSE to Lady Gaga,kalau baling selipar sure kena muka beliau.



But since i duduk tepi stage yang ala-ala runway itu,most of the time the only view i got was her ermm derriere.




Kepada sesiapa yang tak boleh tidur malam memikirkan what the hell is a disco stick??,i present to you..


-in her plastic outfit holding a disco stick yang dual function jadi torchlight.seriously that thing ada keluar lampu and all.amazed.

After she sang 'Love Game' in that barely there outfit,she did a quick outfit change one more time. Mana tak quick,setakat tukar sependa je.



Tak ingat lagu apa time nih.that piano thingy is uber cool! Underneath that black shiny leather long jacket adalah outfit lain pula yang diperagakan ketika menyanyi 'Ale Ale Ale Jandro'.



But the most interesting dress i gotta say this one lah;



because dress ini boleh bergerak!!for real yaww,yang part tepi and her headpiece tuh bergerak macam sirip ikan puyu. pergi beli ikan puyu cepat tengok macamana sirip dia bergerak.

Siapa yang berangan nak kahwin pakai dress gerak-gerak macamni baik lupakan. Struggle gila dia heret dress tu sebab berat nak mampus. Kalau kahwin kat malaysia tetengah panas,separuh jalan nak sampai pelamin kecoh pengantin pitam.

The most ridiculous outfit of the night was..



Yes.the hairy dustbin you see there is actually Gaga. Dipakai ketika menyanyi lagu 'Monster'.



This was when she sang 'Paparazzi'. Props dia ada raksasa ikan yang sangat besar kat atas stage waktu ni.Raksasa yang dipanggil Fame Monster tuh boleh bergerak and actually tried to eat her. Awesome stuff.


-sila telengkan kepala jika menonton

After 'Paparazzi' konon-konon macam dah habis la.cakap babai tutup curtain segala.

Tapi semua orang taknak balik selagi tak dengar 'Bad Romance'. So after semenet para hadirin menjerit 'Gaga,Gaga,Gaga!' tiba-tiba berkumandanglah..... RA RA RA A A. Wah penonton apa lagi semua meroyan.


-final pose after Bad Romance.

Sebenarnya banyak lagi lagu yang dinyanyikan tapi i tak larat nak tulis dah. The best was 'Speechless' sebab dia nyanyi sambil main piano. My Il Cheapo camera kalau record lagu lain semua bunyik pecah but 'Speechless' sebab takde bunyik speaker gedabak jadi boleh lah diplay balik. Dahlah memory card full last-last tengah-tengah konsert boleh menyambil delete gambar sambil tukar bateri.

Banyak lagi video tapi it would take forever to upload semua,dahlah kualiti macam haremm.And certain gambar hanya akan diupload to my private facebook account demi menjaga sensitiviti semua pihak.
Sekian.

(too many pictures,maka ayat darjah 3 terpaksa digunakan untuk memberi penerangan.short and sweet)

24 comments:

neddie said...

lucky you !
*jeles jeles*
and she did gain weight.
ala nak body mcm kim kardashian kot.

ariz azali said...

kalau dia ni buka freemason or iluminati pun, aku still tak akan pegi dia punya konset, tgk cara dia pakai pun dah menampakkan dia tu jenis apa. apa yang aku paling takut bila takut tiba2 tuhan ambik nyawa kat situ, confrim neraka!!!

hatim a.r said...

@neddie:ni tak minum green tea nih tu yg gain weight tu

@ariz:thanks for the reminder =)

mimi mn said...

sebab explaination panjang lebar hanya boleh cakap "wah you're so lucky boleh pergi konsert sebelum exam!"
the end.

adrinaqamarina said...

laporan disediakan oleh.
haha

eh part bad romance tu cam best.

ala, mana gambar dengan gaga? takkan tak de kot. kata dok dekat stage.

Suey Al zahra said...

Wah,teramat detail ceritanya..

macam I was there.Oo mesti besst..
Hatim,Good job !

mmg best entri kali ini,hee.

WZulhilmi said...

Shut up!!!! Demm.. jealous nih..hahaha.. gambar dia yg nampak bontot tu.. segan giler aku tgk.. ehem.. ehem... klu betul2 live dpn mata tak tau nk cakap apa..

FaiHash said...

tak terkata lepas tgk gmbr. hahah

Liyana said...

wah

no screen name said...

nice pictures :)

wannurfazrini said...

Err tak layan !

GADIS MIXED said...

Sngt jealous mlihat dress Lady Gaga dan keyboard...
Ble tgk kpla ikan tu dri jauh..cam kpla ikan pirana an?
Konklusinya: =BEST=

syaidatina amirah said...

amalkan selawat banyak2.kemugkinan segala lec notes diganti dgn spender lady gaga.haha.

Rahmah Ismail said...

owh lucky you :)*huhu so jeles*

So how much had you spent for the tickets?

syamin ariffin said...

errr...hmmm..

Shahirah Elaiza said...

Ohh.. so THAT's a disco stick... =P

P.S. I think it's no coincidence that your drawing looks like a ... Too much Lady Gage for you Hatim!! You've been a very naughty boy!

Siti Rohana said...

salam..hatim..just a friendly reminder..:P

lady gaga ni one of the freemason dolls...

so..kalau hatim tak percaya..tengok vid clip alejandro tu...dan boleh google pasal kaitan gaga ni ngan kumpulan freemason...

hatim boleh google pasal freemason ni...

lady gaga, madonna...satu kaki...:)

kot2...lepas ni..boleh lah kurang2 kan menghayati lirik2 dan lagu2 mereka...freemason ni agenda nya canggih...takut2 terjebak...nauzubillah..

my 2 cents..:)

WZulhilmi said...

LOL!! Dah kena censored!! :D
Btw berapa harga tiket?

hatim a.r said...

@sha:thats really how the stage look like.ok maybe my drawing is really bad haha

@siti rohana:thanks,actually all kinds of music are not so good for us kan.so im trying to cut down on music especially ones with vulgar words.tq everyone for reminding me =)

nadya shaharum said...

awesomeness!! u're lucky man...nk tunggu lady gaga dtg malaysia, kalo makcik bedah sebelah umah tumbuh janggut pon blum tentu GAGA dpt dtg...heh!!

tengku_fir21 said...

naper aku tk der a/c fb ko...

Fatin Fairuz said...

aaawww..u are so lucky hatim..i wish i could be there too!;)

nor'aini said...

i hate lady gaga.but my dot luv her n she is 4 YO.dunno she knew it from who.

u beleive in freemason thingy?

Arash Libra said...

bila citer psl lady gaga! trus teringat bila kami karok di kotak merah!! semua lagu lady gaga kami nyanyiiii...muahaha..