Sunday, October 17, 2010

Sedang Gigih Jadi Sedikit Bizi


Jadi student ni memang lumrah la exam-exam ni. Tak kira la student apa pun. Belajar menjahit ada exam,belajar driving ada exam,belajar nyanyi dekat AF pun ada exam setiap minggu. Yang tu lagi stress,exam kantoi ada orang dah siap packkan beg kau suruh balik kampung terus.

Starting next week mid term exam dah start hence the lack of updates di belog ini. Alah macam biasalah bila nak exam konon-konon tak lalu nak update sebab belajar padahal terkangkang depan tivi tengok X-Factor sambil kunyah serdak kuih raya. Eh tak itu hari sabtu je,hari lain memang gigih belajar.

Semester ni lebih challenging sebab semua lecture notes stok macam copy paste buku teks ayat takbley blah banyak nak mampus. Lepastu lecturer semua cakap memang laju stended rapping,kalau yang suka mengelamun fikir dinner nak masak apa memang sah-sah ketinggalan.



Ini contoh lecture note waktu rajin. Banyak highlite,ada garis-garis,bulat-bulat dengan additional notes di tepi.

Tapi bila start berangan note akan kelihatan seperti ini;



Kadang-kadang imaginasi tak terbatas pada Doremon sahaja. Lukisan boleh merangkumi segala aspek dari Lady Gaga hinggalah gambar Mak Lampir.

Sekali-sekala akan buat konklusi sendiri di akhir nota.

Exhibit A:nota viral gastroenteritis


Memang lumrah juga bila study-study nih takde mood nak kemas susunatur meja belajar. Daripada pinggan makan spaghetti pagi tadi sampailah ke balang kuih raya,semua ada atas meja ni. Bila tahap kesepahan dah tak boleh ditolerate,ubah feng shui dan belajar di sofa pula.


Justeru harap maaf kepada pembaca belog sekalian jika minggu yang mendatang ini sangatlah kurang update di belog ini. Tetapiiii selalunya time exam tu lah yang gatal nak updet hehe. Because i am unpredictable like that ecewah


32 comments:

adrinaqamarina said...

same here

T__T

bila meja belajar penuh macam tu, ubah la kat tempat lain, semangat jalur gemilang betul.

kte pun ade bawak juga, tapi yang besar punya, semangat gantung kat dinding.

pis3, tu tulisan tangan kiri eh? haha.

Miss Ran said...

br nk jd first..cheh cayok..blaja medik takla susa mne
hahaha agk jht kate2 itu...so stdy2 dun giv up
jgn bzerkn wng jpa...kang da kje bg mc kat cekgu2 k

Izzaty said...

cantik gila tulisan!! update la selalu. boring hidup nnt

neddie said...

exam ialah rukun seorang pelajar.
tak boleh blah ayat.
good luck to all of us :)

ogre_rina said...

slalu study last minit time exam. thx god la skrng topik takde la se challenging mcm time SPM dulu. boleh jadi giler jugak la minum kopi satu jug malam2.

Lili Sakina said...

hahaha..line terakhir itu paradox...
dont stress

BuNgA PuJaAn mEkAr mEwAnGi said...

good luck hatim.

p/s~~lukisan doraemon tu melambangkan someone masa lecture or just ilangkan boring? heheehehehe. ^_^

Suey Al zahra. said...

Good luck with your study.

belajar rajin2,ok itu mcm perli
diri sendiri.

Jgn lupa update ok ;)

WZulhilmi said...

kat belakang doreamon tu pintu suka hati ke??

nota mcm ni mmg bosan.. black and white.. so mmg wajib kena luiki2 sikit bagi memeriahkan suasana.. Gud luck for ur final..

j a z z a said...

gdluck exam :)

hatim a.r said...

@adrina:yesss tulisan tgn kiri,tu yg artistik semacam tu

@miss ran:amboih belum apa2 dh booking mc nih.mana boleh,menyalahi etika tu

@izzaty:cantik tulisan???perli ke apa ni??

@neddie:apasal ayat RTM?hehe

@rina:SPM tidak sesukar ini waaaaa

@lili:manade stress sgt.baru lite-lite je nih

@bunga:konsep lukisan adalah random.kadang2 gambar kartun,kadang2 gambar lecturer. depends pada mood

@suey:insyaallah jika masa mengizinkan ewah

@wzulhilmi:yess!!!finally somebody notice that!!it ws indeed a pint sukahati

@jazza:thanks! =)

neddie said...

sejak budget 2011 keluar I berlatih guna ayat RTM. sebab nak kerja kerajaan. tak jadi dah nak kerja dengan tv swasta.

~Kak AZZ~ said...

Happy exam.... =)

and good luck.... ^___^

**Syyy... Peperiksaan sedang berjalan...=D

FarahMadiha said...

i like your random notes wahaha!
our own taik could kill? wow O_O

tengku_fir21 said...

selamat ber'exam'...hahaha..klu aku baca atas tilam besttttt

Fatin Fairuz said...

hatim..gud luck..gud luck and all the best;)..kalo tak bole blah stadi atas meja, sila lah stadi bawah meja ke dalam bakul ke..hehe

chenta said...

gud luck hatim.... =))

chenta said...

gud luck hatim.... =))

chenta said...

gud luck hatim.... =))

chenta said...

gud luck hatim.... =))

Natasha,K. said...

Good luck Hatim! So funny seriously, after this I pun nak sekodeng my students' note..probably they draw a different version of me..ahaks!

hatim a.r said...

@neddie:baguih la.sama-sama kita keje dengan gomen

@kak azz:tq kak

@farah madiha:seriously,make sure u clean up after poopoo

@tengku:dah try atas tilam.takbley,5 menet pastu tido

@fatin:akan dipertimbangkan.nnt bila meja dah sepah sangat boleh la try

@chenta:tq tq tq tq.reply 4 kali jugak

@natasha:yes you shud!!drawing lecturer's face is one of my favourite thing to do during lectures haha

~HuSnA ShInA RaZaLi~ said...

waa~~~suke!!!doraemon tu!!sgt cumil n cute!!!

Arash Libra said...

gud luck hatim! hanis pon bz skang! ngeh3...;p

Suehaily Mohd Jiwa said...

selain profession doctor,anda layak menjawat jawatan kartunis,haha,okay tipu!

nama.aku.lynn said...

selamat bjuang!!=)

namivamp said...

dem,exam next novembah! projek stuff yang melambung ke langit submit this week pulak. tapi masih rajin stalker blog org lain :DDDDDDDD

norhidana said...

salam hatim,

standard lah tu studnt kn... kalu tak serabut n sepah tu bile dh bz mmg tak sah...
apa pun... selamat membizi kn diri

dali said...

nampak sgt statement 'terkangkang tgk x factor..' dicover dengan ckp 'ari sabtu je'..ko takut mak ko marah eh timm..ehehe

akak harap tulisan ko kekal le cantik gitu sbb selalu jumpe doktor ni haram tak paham tulisan.. gud luck..

Xaxatie said...

komen tuk gambar yg last: is that YOUTUBE???!! study ke ape ni.. =D

Fana Flora said...

hatim, selamat menjawab exam :D

hatim a.r said...

@husna:tq for the compliment although i think that doremon look retarded

@arash:mmg musim bizi nih.gigih berusaha!

@suehaily:eleh tu baru sketching je tuh. x tgk final product dia.haaa kang tercabar architecture student

@lynn:tq lynn!

@namivamp:xpe..baca blog x sampai 10 menet je.tapi takyah la bantai baca 50 blog satu hari

@norhidana:wsalam.sebenarnya setiap hari pun sepah haha tapi time exam kritikal sikit

@dali:eh memang betul ahhh.xfactor sabtu je.tapi result show ahad hehe.

@xaxatie:eh itu saja buat props *cover cover*

@fana:tq fana!!