Sunday, October 10, 2010

One Less Lonely Girl


I tau 10.10.10 ni ramai yang melangsungkan perkahwinan jadi tajuk entry juga berkonsepkan jiwengs jiwengs Justin Bibir. And sempena post yang berkonsepkan jiwengs ini i mulakan dengan sekeping gambar paling romantis yang pernah i ambil.


Awwwhh so suweeettt kan?

Disebabkan hari ahad hari bersenang lenang maka tadi telah habiskan 1 jam yang berharga untuk menonton wedding estronot negara. Samada beliau estronot bertauliah atau tidak,itu i tak mahu ulas.Anda tentukan sendiri. Yang i tau kalau i dapat rezeki kerajaan nak seponser pergi angkasa,ofkos i pun tak tolak. Jadi kalau nak kutuk kata membazir duit negara,kutuk kerajaan takpayah kutuk beliau.

Moving on, i think the wedding was nice. Classy and elegan. Tapi pelamin ada sikit kureng. Dah macam rupa astaka untuk tilawah Quran je. Siapa wedding planner ni ha? Cuba lagi tahun depan.

Ramai yang suka dengan majlis nih tak kurang juga yang mengeji.Membazir katanya. But for me,ni berbalik kepada rezeki dialah. Dah orang nak sponsor majlis dia. Juta-juta pun apa ada hal. Bukan kena keluar duit sendiri. Yang bising suruh sedekah dekat anak yatim semua tu cuba kalau orang nak sponsor wedding kau,time tu ada ingat anak yatim? Cakap senang,buat haremmmm.

Cumanya yang kureng sikit selain dari pelamin tu,ialah dress pengantin pompuan waktu cake cutting. I know its Bernard Chandran tapiiii macam too futuristik for malay wedding. Siap ada headpiece bentuk tapak sulaiman. Ini konsep kayangan ke konsep Duyong Aridinata?

Aaaannndd that brings us to the cake. Nak cakap pun tak sampai hati.But im glad someone agrees with me.

Apa-apa pun 1.8.2018 i dah booking awal-awal for my wedding. Time tu kiranya dah ada stable income kereta,rumah semua dah ready. Duit ada,tarikh ada,sekarang mana aku nak carik bini??



34 comments:

nama.aku.lynn said...

waah!!dah tempah tarikhh tuuuu!
moga2 telaksanaa..aminnnn..^_^

p/s:jgn lupa jemputan utk semua peng-komen tegar maribergebang okeh!=)

KEMA said...

Wah..date dah ader..tp bakal xde gik..8 yrs sabar2..mesti ade punye nnti.

adrinaqamarina said...

oleh sebab hatim dah tempah tarikh tu, orang laen dah kena cari tarikh baru.

pasal baju pengantin tu, kte sependapat jugak.yang laen3 tak tengok pun. ade kelas, mana sempat nak tengok

Amirah I. said...

kenapa aku macam terasa bila kau tulis "jiwengs jiwengs justin bibir"....

(-_-")

Tijah said...

kkehkehkehhh..

tu ah. puas tadik aku pikir kek tu bentuk apa.

hatim a.r said...

@lynn:wuishh banyak bajet kalau nk jemput semua tuh.kita buat konsep potluck je la eh

@kema:entah2 lagi 8 taun pun duit x cukup2 lagi nk kawen

@adrina:date tu org lain x bley kacau ah kan.nnt overshadow plak

@amirah:haha what a coincidence!!just read ur latest post.kita solmet ke apa ni

@tijah:tu la kak.pestaim saya nmpak ke tu terus tergelak.sekali host tu kata bentuk soyuz wakaka

WZulhilmi said...

atim.. assignment pasal lymphoma dh siap ke?? hahaha

Btw tak tau aku nk komen apa sbb tak tgk tv.. - -"

~Kak AZZ~ said...

Hahahaha....

Copek yoo ko ni kann... Cokap mek amek...

Orang kita ni mmg cmni la selalunya kann... Baru tgk kat tv dah macam2 andaian yang keluar... Kalau pergi betul2 kat kenduri tu, tak tau la cmner ghoman masing2 gak ehh... =D

*Moga pasangan tu bahagia hingga akhir hayat...

nama.aku.lynn said...

nk serang jugak bandar enstek tuu...hahahah..1.8.2018!^_^

anisizatyA.J said...

the wedding cake looks like that meh? omagawww. tsk. i didnt watch sampai habis pun sebab getting dull. anyways, harap2 mereka berbahagia la kan.

hatim a.r said...

@wzulhilmi:thanks for ur concern but btw its nt assignment ok.ini self study ecewah

@kakazz:nk pergi dia x jemput pulakkk.semoga berbahagia jugak utk mereka ni.letih dh dgr selebriti bercerai

@lynn:apa barang buat kt enstek.kita up sket buat kat ISS.celen estronot

@anis:yup.whats wrong with normal wedding kek la kan..nk sgt konsep angkasa last2 dh rupa apa kek tu

ozu said...

bro hatim : btoi2.. da org nk sponsor..HAHA.. WAA..nnty kawen jemput sy ek :p.. nk carik bini? carik lam e-bay..HEHEHE

nizan zakaria said...

rasa nya kena repharse:

nak 'cari' bini kepada nak 'jumpa' bini.

ye tak?

Farah said...

Grandpa and grandma kat atas tu , memang sweet sangat !

Orang Malaysia bila tua jarang macam ni .

Aaaa , baju time potong kek tu memang quite aneh la . Family saya ketawa bila tengok .

Pehh , dah cop tarikh .

Arash Libra said...

statement brani mati dari rizalman! muahaha..

kengge said...

kek dye sumpah x lawa..ha2..

[i.l.y.a] said...

kah kah. mungkin rizalman nak buat bisnes kek pulak lepas ni ke?

norhidana said...

salam hatim

biasa lah... masa 8.8.2008 pun ramai berebut2 nk tarikh tuh terutama kaum cina... ong... 9.9.2009 pun ramai yg berebut2, skrg nih 10.10.2010... gitu lah... sbb fenomena nih cume ada sekali je dlm 100thn....

tp akak tak berapa suke ngn muzafar tuh sbb ada 1 of my fren bgtau kepergian dia ke angkasa tuh sbb pengaruh,bkn sbb btl2 layak...

hatim a.r said...

@ozu:tula,org sponser sapa nk tolak.eh ni wedding 1.8 ni kalau xde sponser mmg kensel.tu yg malas jemput ramai2 tu haha

@nizan:cari,jumpa sama je.ingat nak yg ala-ala arab sikit.haa mana nk carik tu

@farah:org melayu waktu belum kawen pegang takpe,dh kawen pegang geli.takpaham.

@arash:kalau estronot saman kita support la dia dekat court nnt haha

@kengge:itu kek terlebih kretip namanya

@ilya:yela nk tunggu ko buat bisnes mmg x jalan ah.dulu bisnes kuih raya pun hangat2 je

@norhidana:wsalam.tak tau la pengaruh ke tidak.cakap2 org ni dengar boleh,percaya jgn.kalau ye pun sebb pengaruh,kalau dia x lepas phisycal test semua tu x dpt gak pegi.papepun anggaplah tu rezeki dia.

bugs said...

kompem rizalman sponsor tuk wedding ko nti tim,haha

ozu said...

a'ah..seyes rizalman sponsor :p
*kim slm kt dia ek

WZulhilmi said...

bkn assignment ke?? malu~~~ lari!!! - -"

Fatin Fairuz said...

i suke gile bace blog u okey..haha...and 10.10.10..alhamdulillah..i dengan rasminya dah jadik tunangan org..wala..haha..moge2 terlaksana impian u nak kawen 01.08.2018..insyaAllah..amin..;)

sHaH mE said...

psl ape wikipedia kat tab sebelah tu?
ko wiki cari definisi dildo ek?wakaka

hatim a.r said...

@bugs,ozu:takde maknenye dia nk sponser,bukan mendatangkn faedah pun haha.

@wzulhilmi:tula main terjah rambang je

@fatin:congrats!!eh ni bukan impian pun,target saje.kalau lg lambat ke cepat ke pedulik la

@shah me:tgh baca lymphoma.i dont think i need wiki to find out what dildo means

AdiHana said...

pitam!! LOL

your wedding cake agak2 nak bentuk apa? :P

tengku_fir21 said...

hahha..menghabiskan 1 jam tgk datuk sms kawen berbaloi juga selain bangga tgk mat saleh pakai baju melayu..hahaha...

kek tk melayu lar tahu ler simbolik tapi tk der feel cinta..

ozu said...

hahaha.. bila nk wt story pasai housemate bro? HAHA

syamin ariffin said...

Bini suh Mak cari lahhH..=D

hatim a.r said...

@adihana:bentuk laptop.lepastu screen tunjuk gambar belog.wooohhh tak beragak

@tengku:oklah jugak wedding dia.boleh tahan meriah

@ozu:why would i want to write about other ppl in MY blog?haha gila glemer

@syamin:i dont even trust her to buy a shirt for me.let alone carikkan bini.no offence mom hahaha

noor said...

bagus...bagus...ada perancangan yg jitu...masa tu anak aku pun dah 18 tahun...aku pun mmg berangan nak menantu doktor nih...hahaha

hatim a.r said...

ish time tu saya dh 28-29.tak seswai kawen ngan 18 tahun haha

mimie said...

wah2..bleh i taw knapa 1.8.2018?? saya nk kwen 7.7.17..haha..lg cntek..hee

mvp_dina13 said...

tepi sket!!

haaa gud luck!