Friday, August 20, 2010

20 Ogos Sepatutnya Cuti Umum


20 Ogos 2010


Harini adalah harijadi yang ke 1 tahun untuk MARIBERGEBANG.BLOGSPOT.COM.

Jyeah jyeahhhh. Walaupun lepas satu tahun ada belog masih tak kaya-kaya lagi tapi im still proud with the fact that belog ini bukanlah warm-warm chicken shit. Mula-mula tulis belog dulu selalu jugak skeptikal dengan diri sendiri,adakah mampu untuk update selalu walaupun diri sendiri je yang akan baca??

Tapi sebab ada juga orang lain yang sudi baca setiap entry dan memberi komen wah memang mengharukan betul. I will try my best to reply all your comments ok. Lepastu bila setiap kali cek belog tengok eh ada follower baru,sumpah rasa nak belanja cendol. tengkiu semua. *nangess*

Kenapa tulis belog?

Sebab setiap hari kadang-kadang terlampau bizi.rakan-rakan juga bizi.jadi macam tak cukup bersembang.bila tak cukup sembang jadi sangap.sebab banyak sangat yang nak disembangkan last-last tulis belog. ada jugak rakan-rakan alam siber yang tak berapa bizi untuk melayan. =)

lagipun bila tulis belog benda yang kita segan-segan nak cakap boleh diluahkan. macam kalau dalam dunia sebenar bila cakap "mama I LOVE YOU", mama akan reply "berapa ringgit kau nak pakai?". Tapi bila dalam belog boleh diluahkan dengan penuh ikhlas tanpa rasa geli.

Belog ni jugak ala-ala diari lah kiranya but diari is sooo last millenium kan? besides kalau tiba-tiba hilang ingatan bolehlah baca belog untuk kembalikan memori. sambil baca sambil klik nuffnang.bila ingatan kembali eh dah kaya.

Kepada yang tolong link kan belog ini dan juga tolong peromotkan diucapkan jutaan tenkiu. insyaAllah dengan support anda semua i akan rajin mengupdet. Tapi untuk yang jumpa belog i secara kebetulan juga,harap sudi membaca.macam yang kat bawah ni haaa



Harap maaf jika kandungan belog ini tidak menepati apa yang anda cari.

Akhir sekali sebelum berpisah sekali lagi i nak ucapkan terimakasih pada yang selalu bersusah payah klik 'post a comment' dan juga yang jadi follower.kepada yang klik nuffnang you have a special place in my heart hehe.




XOXO

38 comments:

noname said...

haha. baeklah. sempena ulangtahun kelahiran blog ini, sy nak cakap, blog anda best. fewitt~

adrinaqamarina said...

tetibe rasa teharu pulak. seresly. haha. tapi air mata tak de la pulak. tak de tenaga nak menanges sebab tak bebuka ag...

btw, baru lepas call msia wish hepy bufday kat si adik kecik. juga 20 ogos.

hepy bufday blog usang lagi bersawang.

xoxo
pembaca setia. chewah!

adrinaqamarina said...

eh jup, kek tu betul ke?

DiraDayah said...

Auww,tuan blog sudah terharu. (:
Rajin2lah update lg ye sbb I suka gila baca blog u yg sempoi sntiasa nie ;)

ogre_rina said...

walaupun saya jumpa blog awk nih secara kebetulan je tapi saya dah habis khatam satu blog minggu lepas lagi. Memang sangat terbaik lah blog nih. Memang gelak2 tuh wajib sebab kelakar sangat cara penceritaan setiap kisah. Sila teruskan menulis dan jangan malas2 update sebab nanti ada peminat yang mogok lapar kat China sampai takmo g U.

Nazrul Izuan said...

ahahah..kenapa banyak sangat ayat macam nak pujuk tekan nuffnang? ok2 la...tekan dah ni..ahaha.

PahPihPuh said...

cayalah!
tahap selebriti dah blog ko nih..

hatim a.r said...

@tyra:jangan poyoss boleh?haha

@adrina:tengs pembaca setia!!sama pulak dengan besday adik tuh.btw gambar kek adalah di gugel.gila over besday blog nk beli kek haha

@dira:gila tak terharu tsk tsk.tenkiu di atas sokongan anda :)

@ogrerina:pehh siap khatam lagi.eh kalau x updet tu maknanya bizi sket.jgn ler smpai mogok ye

@nazrul:itu bukan tersirat lagi dah.kalau x paham2 lagi x tau la kan hehe

@pahpihpuh:selebriti kampung boleh la..

~IHSAN AZ~ said...

dammnnn la ko hatim, mmg selebriti kampung,haha, ko sendiri yng cakap eh, bukan aku kasi,haha....btw, thanks to blog ko jugak, aku dapat sikit2 tempias, xdela sikit sngt, bnyk gak la,huhu, seminggu sampai seratus lebey referal dr blog ko,huhu....thanks hatim and selamat ulang tahung kepada blog anda,..

owh n btw, sabtu ni ko dtng x?

hatim a.r said...

alah small matter lah tu ihsan.sabtu ni aku dh ade plan la dengan mi familia.tak boleh nk tolak.tp kalau tiba2 free aku crash jelah tempat tu hehe

bugs said...

happy birthday blog usang lagi bersawang tp tgk gaya cm blog ni xsempat nak ada sawang pon.hikhik~
blog anda sgt bes!!

•myraSHJ• said...

na ai sponsor tuk baling baling tepung nga telur ta ??

HAPPY ANNI (:

Miss Rouge said...

wahh baru setahun ke? i ingat u macam dah tulis blog lama dah hehe syabassss!

WZulhilmi said...

hepi 1st anniversarry!!! Last picture tu dh macam nak pergi somewhere and tak kan kembali lagi dah.. hahaha!!

anisizatyA.J said...

Laaa igtkan usang sgt, baru setaun blog usang ni. (Alamak modal joke nama blog usang bersawang dah kena guna daaa. Dah tak kelakar. Fine.)

Hehe, bila nak belanja followers makan cendol?

nadirah_nor said...

ingt mak aku je yg bley baca fikiran mcm nujum
baru mukadimah i lap u
dia dah tanya berapa lu mau
-..-

*sila belanja aku cendol

~Kak AZZ~ said...

Cmner kita nk tau sape yg klik nuffnang kita ehh... Boleh detect ke...? Kalau boleh detect, akak nak klik nuffnang org yg klik nuffnang akak je.. Biasa la org Melayu... budi yang baik di balas juga... ^____^

Slmt ulang tahun pertama utk blog ko Tim...

ceklala said...

heppy besday utk blog usang lg bersawang!! hehe..keep up da good attitude hatim....pls update blog slalu ya cos i'm ur silent reader ;) everyday tau bkk tgk ade latest update ke x hehe....salam ramadhan utk sume....

nizan zakaria said...

ouh.
maribergebang sebaya dengan i..
woh tidak tidak..sesame birthday dgn i..[indirectly, sile wish hepi besdey to me] ahahahha [ye, poyo]

patut la mcm ada chemistry [ya allah..statement, hampunkan hamba]

nwaysss..tulis, jangan tak tulis.
even u ingat u suam kuku, tapi kekdg hot!

cayalah!

dali said...

tim cool mama ko paham niat yg terbuku di hati kau..hahaha

akak suka blog ko kerna sgt ikhlas, tidak poyo dan kelakar habis..

happy birthday bulb

hatim a.r said...

@bugs:nanti dah bizi adela sawang die.skarang cuti golek-golek bolehla

@myra:itu cara tak civilised untuk selebret besday.ape kate baling duit kertas?haaa yang tu dialu-alukan

@missrouge:agak la.mcm dh lama benar plak tulis ni haha

@wzulhilmi:last picture tu macam menoleh ke belakang walaupun perjalanan di depan masih jauh.cewah ada makna tu

@anis:lawak tu evergreen la.boleh ulang banyak kali.takpe.ni nk gelak ni.ready?wakakakaka

@nadirah:ibu2 semua sama.eh rasa je mcm nk belanja.apakan daya fulus tiada hehe

@kakazz:tak boleh tau la kak.alah kalau buffered earnings tuh kan dia ikut unique visitors.so tu kira semua yg lawat blog ni menyumbang lah

@ceklala:thankyou sampai bukak everyday =) selalulah komen kat sini

@nizan:hepi besday nizan!!!kira post ni dedicate utk semua yg share tarikh lahir jugak la

hatim a.r said...

@dali:mak-mak ni memang ade sixth sense la.thnk u kak for ur support!

lia lousy said...

happy bufday to you.
happy bufday to you.
happy bufday to MARIBERGEBANG.
happy bufday to you.

* clap clap *

nisa fazil said...

aiseh..aku bace blog je..tp x klik nuffnang ko pn..
ade special place x??

Natasha,K. said...

Hepi besday to this belog! Awak mmg lawak la, akak kalu baca belog awak ni, kalau x gelak tak sah ok. Hoben jang hoben!(tetibo lak naik semangat kenogoghian den)

zuera said...

oo dh setahun..bdw eppy besday blog usang lagi bersawang:) tp x b'sawang pon;)

cute cake..luv elmo:)

Shahirah Elaiza said...

Happy Birthday to Hatim's blog! Semoga panjang umur ;)

What does it say on the cake btw?

oops did I just say that? said...

Hello,

Just dropping by from blog to blog and realised that u are in dublin too! hidup dubliners!

regards,

mimi

Wangi Azhari said...

happy birthday wahai si usang..
aku mmg jatuh cinta kat blog kau (bukan kau,xpyh kembang!).Acctly,blog nih my friend yg kenalkan..baru je start membace blog..so, the first blog aku pernah bace kau pye la Hatim.So,tawaran cendol tu still bukak lagi x?? krikk kriikk..

Nurnisa said...

Dear usang man,
boleh x request laicikang instead of cendol tu? ahahaha..btw,blog ko mmg terbaeekkk!!!

hatim a.r said...

@lia lousy:*tiup kek* T_T

@nisa:ada.tapi bukan dalam hati la.kat ginjal je.jadilaa

@natasha:yeah hidup negeri!!!semangat plak tiba-tiba

@zuera:tq.tengok la lagi sehari dua dia bersawang la balik hehe

@sha:i honestly dont know.this cake is provided by google image haha.its a bit OTT lah to have a real cake just for ur blog's anni.malu je haha

@mimi:dubliners finally!!!!kalau jumpa mana2 say hi ok!

@wangi:tq kepada rakan anda itu =) eh bulan puasa kedai cendol tutup ah.tak feeling la layan cendol malam2

@nurnisa:cewah demand pulak die nak laicikang.cendol pun x mampu nk belanja semua nih =)

Siti Nadiah said...

wah..congrates..^^

Wangi Azhari said...

oraite2..lupe lak aku tp puasa sebulan je kn??haha!neway kwn aku tye mane royalti die sebab canangkan blog kau nih??

hatim a.r said...

@siti nadiah:tq =)

@wangi:lepas puasa i wont be here anymore haha.alaa tlg promot pun nk royalti ke??susah la cmni

Monza said...

Happy Burfday to this blog! =D
i shall tweet about blog. aku nak cendol woi!

bugs said...

bile balik dublin?

hatim a.r said...

@monza:sejak bila ada twitter ni??

@bugs:16 sept!!!satu malaysia cti boleh hantar kat airport

mvp_dina13 said...

tepi sket!!

sama sama cik hatim (: