Thursday, August 5, 2010

Keeping Up With The KardASShians


Nowadays almost everyone boleh ada reality show sendiri. Tak kisah lah fashion designer or just a family blessed with huge ass,asalkan sedikit glemer insyaallah boleh ada rancangan sendiri dekat cenel E!.

Kadang-kadang i terpikir jugak macamane lah diorang ni boleh hidup dengan kamera keliling rumah. so today i decided to produce my own reality show right here on my blog. sebab kalau nak tunggu glemer and ada show kat tv memang lama lagi la jawabnye.paling kurang kena Tiz Zaqyah masuk meminang dulu.

Tajuk episod kali ini:Diari Sehari Sebagai Penganggur

Hari yang mencabar ini dimulakan awal pagi. 3 hentakan ganas di pintu bilik dan beberapa harakat jeritan mama mengejutkanku dari mimpi indah. harini kena hantar mama pergi kerja,kalau tak takde kereta kat rumah.


Balik dari hantar mama sambung tidur balik sebab tidur yang cukup penting untuk perkembangan minda. Lepas dah puas tidur,bangun dengan segar untuk sarapan pagi.


Waahhh sihat betul sarapan pagi ni. Sebab ini i punya reality show jadi mesti tunjuk breakfast yang sihat saja. supaya para penonton boleh contohi. yang pagi-pagi buta masak megi sup tu kira di sebalik tabir ah.takpayah tunjuk.

Lepas sarapan sepatutnya jogging.tapi sebab bangun nak dekat pukul 11 jadi dah panas terik. maka kita tangguh untuk esok.teheeeee

Beberapa minit seterusnya dihabiskan bermain bersama kucing kesayangan.


Sambil main kucing,multi tasking kejap makan keropok dan menonton tv sekaligus. Wah bukan main sibuk betul. Selepas beberapa ketika,perut menjerit kelaparan.

Ini memang tak boleh dibiarkan lantas capai kunci kereta dan menuju ke tempat makan paling posh di daerah Nilai iaitu.......


As salam Bistro dekat Mydin.


Kombinasi nasi lauk kari kambing + papadom dan 3 layer tea mengingatkan i mengapa Malaysia begitu dirindui pabila di rantauan.

Tapi bukan setiap hari makan di luar. Apabila kereta tiada di rumah,kadang-kadang bangun tidur nampak ayam dah defrost dalam sinki. AYAM SEMATA-MATA. tiada bahan lain ditinggalkan oleh mama. ini dah macam Iron Chef tema masakan ayam lepastu kena reka menu sendiri. gila babi mencabar weh.

Haritu i masak paprik bujang. carrot,cauliflower semua takde. kacang panjang je ada itupun dah separa layu dalam peti ais.


Needless to say,it was awesome. *masuk bakul*

Selepas perut kenyang dan membeli jajan di Mydin,terus balik rumah sebab nak tengok Duyong Aridinata main internet. Setiap hari cek pesbuk,reply comment,cek emel dan tonton Blogger Boy di website 8tv.


Bertapa di sini at least 4 jam sehari. Berhenti melayari internet bila hampir senja untuk menonton The Biggest Loser.

Bila malam tiba ingat taknak dinner sebab sendawa rasa kari mamak lagi. Jadi habiskan masa tonton berita bersama ibubapa sambil bertukar teori tentang kes orang mati ditembak yang disiarkan dalam berita.

Malam semakin lewat. ibubapa masuk tidur jadi sambung menonton tv seorang diri. kemudian tiba-tiba lapar. Tidur dengan perut lapar tidak bagus untuk tumbesaran. Lantas ke dapur untuk usahakan sesuatu.


Instant noodle sebagai supper. Pengajarannya jangan poyo taknak makan dinner sebab last-last mesti makan jugak sebelum tidur.

Episod 1 tamat.

Kenapa tak perlu episod 2,3 dan seterusnya??sebab setiap hari dok ulang buat benda sama kecuali hari jumaat pergi makan cendol sembayang jumaat.

Jadi sesetengah orang mungkin akan tanya, apakejadahnye tengok reality show nih? takde keje nak tengok rutin hidup orang lain??

My answer is simple. Sebab rutin harian kita bosan gila babeng jadi apasalahnye tengok cara hidup orang lain yang lebih happening.

Sekian.

Yang kebosanan,Hatim.



27 comments:

FNS said...

hahahaaa..
kebosanan yg xdpt dinafikan lg..
xpe2..i fhm..hahahaa

anisizatyA.J said...

Ni macam diari makan seharian je. Hehehe tp paprik bujang tu mmg nampak awesome!

hatim a.r said...

@FNS:ada jugak yang memahami..

@anis:memang sehari habiskan masa makan pun haha

sweet life said...

asyik makan je ...O_o....
memang bagus untuk pemBESARan..

haha...
bohsan ekh?

g lah bace kat blog saya dan sila menyemak dgn komen :P

tintin said...

jelas terpncar kebosanan kamo0..hehh..sgt sgt jelas..haha

WZulhilmi said...

Mengantuk~~~~ LOL!!

Kucing comel dowh!! Hahaha

Btw aku geram gial aku tgk teh 3lapis tuh!!! Nk rasa weh..

Btw siapa yg tgkp gambar ko tido tuh???

Cik Tudung Merah said...

gile heaven life macam ni tiap hari. lepas ni buat la entry pasal nilai 3 pulak. lepas tu bleh kitorang mntk tolng beli kain cotton bagai. kekekeke

hatim a.r said...

@sweetlife:memang rajin la jugak baca blog siapa yg slalu komen kat sini.nnt bebila free boleh le komen pulak

@tintin:tau takpe

@wzulhilmi:kucing ni kerek,nk makan ikan bilis mahal je.btw gambar tidur tu takbley direveal rahsianya.misteriii haha

@ciktudungmerah:heaven jugakla.tapi kalau lama sangat boleh jadi bengap lol.alahh nilai 3 baru pergi skali je tu pun bosan gila

Farhana Salih said...

rasanya semua posts dalam blog ini pun dah macam rancangan realiti apa... cuma tak masuk tv masuk blog yang dibaca satu dunia berbanding tv untuk sesuatu2 negara :) haha episod 1 sejak terbinanya blog ini dan seterusnya sehinggalah kini *peace* jadi jangan risau ya

•myraSHJ• said...

ok wat ?
kalau i,tdo je 27 hours.
na bngun ke tana,
mama i mmg da ta kesa da
kikikiki (:

kiranajoe said...

dik, pi la jalan2 melaka..pesat membangun. sama taraf macam kota rome dah. ;p

adrinaqamarina said...

asyik makan je neh....adeh,,,,besok petang nak pegi makan kari kambing jugak la...

ps*asyik makan je...makanan rohani mne? =)

~Kak AZZ~ said...

Hahaha... Apsal tak keja part time kat kedai rizalman... sure bnyk baju nak kena jahit manik tu... hikk...

Kucing akapun nak makan ikan bilis mahal je... Kalau bilis ada bau hapak ni, jgn harap la dia nak ngappp... huhu...

hatim a.r said...

@farhana:yela reality show kat blog je la mampu kan..

@myra:itu first few days boleh le.kalau setiap hari membuta tak ke bebal otak

@kirana:dulu slalu gak pi melaka.skang takde bajet la.kalau x sure dah pegi

@adrina:makanan rohani adela di antara tu.mana bley cerita nanti kira riak plak haha

@kak azz:sapa nak ambik orang takde experience keje.lagipun takde transport nk gi keje jauh2. eh kucing akak pun bantai ikan bilis?haha sama spesis lah.kucing kerek taknk bilis murah

miss miss said...

awwhhh. comel gile kucinnnnng :D

tengku_fir21 said...

huk3..naper nak tengaok the bigger losser..??

adakah sebab perut ko pesat membangun..ehhh.. ;p

Natasha,K. said...

3 layer tea memang peberet akak..ghaso macam sodot air cendol tapi takdo kacang merah, jagung dan cendol..

hatim a.r said...

@missmiss:comel tapi mengada.asek menyemak nk tido atas katil

@tengku:tu rancangan feberet la.takbley miss

@natasha:sedap kan tea tu.ketagih jugak la.seb baik harga 3 ringgit je.kalau kat kopitiam diorang jual 5 ringgit lbey!

miss miss said...

manje nye ur cat.siap tdo same lg. weee~ ^^ haiz. rindu kucing kt rumahhh :(

Nonsense Ramblings said...
This comment has been removed by the author.
Izzaty said...
This comment has been removed by the author.
Izzaty said...

teeheee..what an interesting boring day u have. ingt nk cerita pasal kardashian td. tepon ryan secrest suro amik u jd reality tv pulak ok? :D

Siti Rohana said...

sebab asyik tengok rancangan reality tv yg macam tak logik tu..baik tengok ( baca) yg logik macam dalam blog sawang ni..:P

hatim a.r said...

@missmiss:bukan manja,lawan tokey pun ade gak nih

@izzaty:its not as interesting as it looks.cuba repeat setiap hari,anda akan bosan juga akhirnya haih

@siti rohana:*terharu* bangga betul ada reader supportive macamni tsk tsk

zuladlee said...

tgk nasi kari to mmg jd starving dah..btw tu mydin yg kat area mne ek,,yg ak tau mydin ad kt stesen ktm nilai ngan bas stesen tu..

hatim a.r said...

dia ada bukak mydin baru dekat kota seriemas.takyah pegi jauh2 dah

Balqis Riza said...

hahaha funny..bwk sabar byk2 eh..
tp mmg..reality show sgt membuang masa la tgk..tgk hidup org..cnth cm kimora tu..ade konflik, last2 settle..happy ending..bosang ah~