Friday, August 13, 2010

Beberapa Jam Sebelum Berbuka.


Harini semua adik-adik yang duduk asrama balik. So macam excited sikit lah nak berbuka sebab selalu bukak puasa 3 orang je. gila syahdu.

Makan pun fokus gila tak tau nak sembang apa sebab dah habis topik satu hari sembang sesama sendiri 3 orang. harini lagi 3 orang malaun tu balik ada la modal sket nak story-story lepastu budak-budak asrama nih best siot tengok diorang makan. macam ada hantu raya dalam badan.

Sejak hari first puasa memang tak pergi pun bazar ramadhan sebab takde sape yang semangat nak pergi. so bila budak-budak nih ada baru mama beli something dari bazar.ada roti john,murtabak ngan air 2-3 jenis.

-menu hari ini plus gulai tempoyak dalam periuk.balik terawih ayah goreng mee pulak.wah mungkinkah ramadhan akan menjurus kepada kegemukan?

Buka puasa adalah tak lengkap tanpa ini...


tepung pelita & buah melaka!!

buah melaka tu beli 10 2ringgit.tapi kalau tengok dalam gambar ade 9 bijik je.
sape nak jawab??

akhir kata;
SELAMAT BERBUKA PUASA!!!

omaigod tak sabar nak korek hidung.




26 comments:

FarahMadiha said...

woah first! XD
lol.. makcik yg jual tu kasi kurang satu ke orang lain dah makan dulu?

note akhir.. haha. tak tau nak cakap ape.. ;p

selamat berbuka puasa!

farahiyah zaini said...

woitt hahahahha..u ni kan mmg sengal laa hatim..yg x bole blah kt bawah kecik skali tuh
"tak saba nk korek hidung" hahahhaha

apa2 baca doa buka dulu bru korek hidung tu haaa..hahahha

farahiyah zaini said...
This comment has been removed by the author.
nadirah_nor said...

gila!!
aku ingt aku ja x sabar nk korek idong
ada jugak yg seangkatan
ngehngeh ^^

WZulhilmi said...

selamat berbuka!! mesti meriah bila adik2 semau dh balik.. hahaha

Teori Kehilangan Buah Melaka :

1. Kucing makan
2. Mak cik kuih salah kira
3. Tercicir masa tergopoh2 nak balik
4. Mama makan :X

hatim a.r said...

@farah madiha:boleh jadi juga tu.hmmm musykil

@farahiyah:ofkos la doa dulu kan

@nadirah:mau nye tak sabar.azan je kita melombong jom

@wzulhilmi:teori yg menarik!!!tapi rasanya yg no4 tu yg betul kot haha

anisizatyA.J said...

Omaigod tak sabar nak korek telingaaaa!

adrinaqamarina said...

sungguh macam oranguta kesepian kat kampung. LOL

oke cepat korek hidung!

hatim a.r said...

@anis:dah lega dah??haha

@adrina:typo tu nk kata orang tua ke orangutan.ni yg sentap ni

bugs said...

gulai tempoyak 2 la plg bes tp xde gmba la plak,haha.ni yg xsabar nk balik rumah ni,huhu

adrinaqamarina said...

ala, ne mesti kes tak sabar na bebuka sampai orang tua pon jadi orang utan. tak pe. nanti raya bermaaf-maafan la.

ps*puasa kan menguji kesabaran :)

syamin ariffin said...

Haha...so funny la..
emm..teringat kt siblings..haiisho..

~Kak AZZ~ said...

Tepung pelita tu dh mcm rupa kuih tako je... Giler kocik buah melaka tu kan... baik tukar nama jadi kuih guli je... hehehe...

Mmg betol la kata ko Tim... Budak2 dok asrama ni kalau balik makan kat rumah, mau habis licin dorang kerjakan... tp bergantung pada menu jugak laa.. Kalau masak gulai nangka, dok cmtu je la kat dlm piyok tu.. asek dipanaskan je, luaknya tidak... hahaha...

mimi mn said...

ayat terakhir tak menahan gila.budak asrama memang macam tu.kempunan kot.nasib baik tak baham pinggan sekali.

annis said...

ohh i pon suka jugak tepung pelita tu hatim. if berbuka wajib ada! tapi i ingat lagi mase 1st time i beli, i mintak pulut pelita. memang nganga je lah macik tu.haish(=_=")

hatim a.r said...

@bugs:gulai tempoyak tak cedok lagi hehe tapi mmg best pun

@adrina:nasib baik puasa.haih tak jadi nak marah ni haha

@syamin:kan dah syahdu =)

@kak azz:tula makanan kat bazar sekarang.kualiti ke laut.harga makin naik tapi ciput je dia bagi.tapi betul la kak lauk macam gulai nangka tu orang2 tua je suka.bebudak mesti nak ayam.kalau ikan pun ikan keli je layan

@mimi:kalau takde diorang mmg sikit giler kot makan.ni bila semua balik habis geledah peti ais je keje

@annis:eh actually ive heard people call it pulut pelita jugak tau.tak kisah la janji rupa sama hehe

Izzaty said...

wehehe.. tepung pelita is a must!!
my ustaz back in highschool cakap..
takbatal kalo nk korek idung ke telinga. tp beliau kata jgn lah spenuh jiwa raga korek mereka2 itu. no?
i dunno.. :D

Shahirah Elaiza said...

Tepung pelita!!! Buah melaka!!!

This is revenge for my chocolate post isn't it?!

Btw did you solve the mystery of why ada 9 aja? Maybe it was your cat? ;)

tengku_fir21 said...

oh rindukan buah melaka...mana nak cari buah melaka...


*memandangkan ko sebut pasal buah melaka, aku nak tanye kenapa buah melaka bila dah masak ia terapung..

hatim a.r said...

@izzaty:owyeah??but to be safe baik tunggu berbuka kan?better safe than sorry bak kata orang

@shaelaiza:haha yesss!!!!still havnt figure it out yet.but i suspect my mom is behind all this haha

@tengku:carik kat bazar la hehe.dia terapung sebab bila dia dah masak tepung dia jadik ringan.entahlah tak pernah kaji plak

HaRaShO HiDaYaH said...

roti john kat putrajaya..nyum2...heheh sedap wehh...ingt ni terus leleh beb...demm it br kul 2.30ptg!hahahaha....weh kagum aku smlm pi giant nilai, mcm2 dah kodai makan bukak kat situ...hohoh nilai makin maju...waka waka...

hatim a.r said...

kat presint bape yg sedap tu?susah nk jumpa yg sedap kat sini la. giant nilai tu mmg dah maju!!a&w,old town,ayam penyet sume dh bukak.lepasni nk bukak restoren steamboat pulak.best la jugak nk lepak

HaRaShO HiDaYaH said...

actually roti john tuh mmg sentiasa buka kat taman warisan, p16..tp bulan posa nih dia buka kat pasar ramadhan ptjaya la kat p2 tuh...taktau la kalo posa2 nih yg kat tmn warisan tu dia still bukak ke tak...tp mmg best la...hehehe beratur pjg wehh...tu je yg tak larat..hehehe 1 lg, murtabak keramat...ramai org beratur...boleh la..takde la sedap gilerr tp better than yg kat nilai kot....hahahaha (ha kan, aku mmg over n excited kalo citer mkn ni...hahahaha)

weh, yg restoran steamboal all u can eat tuh bukan dah bukak ke?nengok smlm dah buka je siap 2 tingkat lagi kan...cuma sushi king je blom siap...hehehehe nyum2...

hatim a.r said...

amboih citer pasal makanan boleh buat satu post!dah bukak eh kedai tu?tak prasan plak sebab tengok tingkat bawah dia macam renovate jek tak tau la kan.alaa apasal makanan sedap2 takde kat nilai je?keramat,putrajaya tu semua nk guna minyak kereta tuh.macam tak berbaloi la pulak nk pegi

HaRaShO HiDaYaH said...

weh ptjaya bape km je takat dr nilai tuh?tak smpei 30km tau..ikut jalan blakang tuh..btw, murtabak keramat tuh, dah belambak jual kat bangi, ptjaya sumer...hehe ala2 francais gitu...hahaha ha la, makanan tuh kan my feveret..nama pun peg tek makanan kan..haruslah excited...hehehe

lisz. said...

woh!
makanan sungguh mengiurkan!

terkenang daku ke rumah di kajang..
demn!