Wednesday, August 11, 2010

Nak Jugak Buat Post Puasa


Selamat Menyambut Ramadhan

Semoga puasa kita lebih baik tahun ini. harap maaf sekiranya sepanjang kewujudan belog ini membuat anda sentap sekali sekala dan tidak mendatangkan faedah kepada umat sejagat.

Kepada para ibu,jangan lupa masak nasik sebelum tidur,kang kalau terlambat bangun sahur takdelah menggelegak darah suami. dahla kena makan lauk semalam nasik plak takde.potong stim betul.

Kepada para bapa,kalau nak beli makanan di bazar di samping cuba elakkan pembaziran pastikan juga kenderaan diparking dengan senonoh supaya tidak mengundang carutan pengguna jalanraya yang lain.

Moga kita semua menjadi lebih sabar dan unggul dalam menjalani puasa tahun ini.


-carik kopiah tak jumpa last-last guna kopiah panda je. yang kat tangan tu menara tabung haji simbolik keislaman.

Salam ramadhan dari imam muda daerah Nilai,
Hatim AR.


26 comments:

Tijah said...

wahhhh!

macam nak bagi kutbah jumaat kannnnn?

erinazrina said...

huuhu
ok,simbolik keislaman berhasil :P

selamat berpuasa :) :)

hatim a.r said...

@tijah:itula konsep fotoshoot nih haha.tido la kak kang lambat sahur ade yg kena pandang slack ngan suami

@erinazrina:selamat berpuasa juga!

FNS said...

wah!
imam muda nilai!
slmat mnyambut Ramadhan n bpuasa!
puasa jgn xpuasa,jgn igt buka je..
:D

adrinaqamarina said...

rasanya, ne la the shortest entry ever!

ps3* encik imam muda pegi terawih tak tadi? :D

jom pegi bazar besok! erk. kat nilai de bazar tak?

Sue said...

entri puasa yg plg menarik!

pergi terawih pakai kopiah panda ke?
maju nyaa (>_<)

selamat berpuasa,semoga penuh ye.

WZulhilmi said...

selamat berpuasa!!!

hahaa.. teringat masa kecik2 bila tengok tabung tu.. :)

hatim a.r said...

@FNS:mesti la pose tu yg eksaited nk buka.kalau x pose tak heran der nk buka apa

@adrina:eh ade kot entry lagi pendek.banyak la bazar kat nilai nih,antara rajin ngan tidak je nk pegi

@sue:kopiah ni kalau bawak gi surau nanti orang ingat dh lailatulqadar.ada panda sembayang

@wzulhilmi:tabung tu mmg menang kuiz kat skolah waktu darjah 1-2 dulu haha

~Kak AZZ~ said...

Ni imam muda ke imam menggoda ni... Pakai baju dulu laa baru bagi ceramah... kang ada gak yg kono locut dengan tabung tu kang... hahahaha...

Slmt berpuasa Tim... Semua dok buat post psl puasa, so akak malas laa... hehehe...

locut=baling...

Ieda Al-Habsyi said...

selamat berpuasa :)

miss miss said...

slamat bposer imam muda nilai! x bole blah pki kopiah panda =))

norhidana said...

salam hatim,

selamat berpose...
semoga kite dpt menjalani pose ngn sempurna...

apa la motif ko ngn kopiah panda tuh dik... layan jelah ek

MY HEART said...

Dik,

Baju mana dik baju?? Iman muda kena pakai sopan2 sket hihihihi...

Balqis Riza said...

happy fasting! :)

cuti smpai bl?

tengku_fir21 said...

selamat berpuasa...

*nasib baik ler tk puasa kt ireland yerr..
**blh ler ge terawih...

hatim a.r said...

@kak azz:slamat pose kak!eh baju adela tu pakai singlet tido

@ieda:slamat pose penuh!

@missmiss:slamat berposa makmum muda

@norhidana:dah takde kopiah kak.improvise la sket

@myheart:tak baik fitnah woo.kita pakai baju ah.singlet tido

@balqis:sampai raya!!!

@tengku:ireland pun ada terawih tapi berbuka pukul 9 lebih den tak sanggup!!!

nadya shaharum said...

ni ye ye jek buat post puasa ni..puasa ke ni?? ke ngah dok celah pintu, godek periuk lauk sahur tadi..hahaha...

bukan leh percaya sama ini budak..heh!!

anyway, salam ramadhan k ;)

anisizatyA.J said...

Kepiah panda pastu badan topless. Hahahaha. Selamat berpuasa jgk hatim :)

eima_fabulous said...

aduh hatimmmmmmm..motif kau pki kopiah panda???hahaha..saje nk buat org gelak kuat tau ;)

hatim a.r said...

@nadya:pose ah.lauk sahur dah habis cmne nk godek

@anis:manade topless.ayook tatayok 1st puasa dh fitnah

@eima:tu je yg ade.terima je lah seadanya

FarahMadiha said...

comel gila kopiah! lol, tabung tu rasenya setiap orang punya rumah ada! XD

selamat berpuasa btw!

puterakayangan said...

hahaha...cute enough!

hatim a.r said...

@farah:gila marketing tabung haji kan?mantap btol setiap rumah dapat tabung free supaya bila nak korek beli jajan,lepastu teringat tak cukup duit lagi nk pergi haji.terus tak jadi korek tabung

@putera:tell me something i dont know oredy lah haha *petir*

Fana Flora said...

comelnye kopiah panda kau! nnt boleh masuk imam muda plak :D

hatim a.r said...

mesti gempar imam muda peserta masuk pakai kopiah panda.stret menang je kang

mvp_dina13 said...

tepi sket!!

topi panda
muka sendu
spek berjaman
sleveless woaw

gerek seH.