Wednesday, August 18, 2010

Only In Nilai


You know how obsessed i am with Nilai rite?? how i always consider Nilai to be the most elegant city despite of... hurmm nevermind. Sampai salam perantauan pun gelabah nak cakap Nilai bandar elegan.

Tapi ketika bersiar-siar di hadapan rumah sambil menunggu waktu berbuka, something caught my attention. At first i couldnt believe my eyes so i ran inside dan ambik kamera. Look what i saw dekat area depan rumah...


Now try to spot if there's anything wrong with this picture....

Yes you are right!


Ada lembu depan rumah i!!

Lembu ok L.E.M.B.U!!!

dekat taman perumahan.kalau duduk area kampung takpelah.duduk New Zealand ke.
ini taman perumahan okeh. and there's a freakin COW in front of my house.

OHEMJI.Dunia nak kiamat.

*pitam*



28 comments:

-en.sani- said...

eh...tu lembu susu tu...

neddie said...

dari manakah ia datang ?!
like wow !
ada kandang lembu near by your house ke hatim ?
-.-

WZulhilmi said...

lembu jadian kot..

Btw first time tgk lembu versi putih tompok2 hitam.. selalunya warna kuning, coklat je.. Pelik nih..

hatim a.r said...

@ensani:tak kisahlah lembu apa,it shudnt be there in the first place

@neddie:surprisingly theres no kandang nearby. -_-'

hatim a.r said...

@wzulhimi:merasalah feeling duduk new zealand kejap

~Kak AZZ~ said...

Wakakakakakakaka.....

Jgn lombu tu lopehkan bom dio kek dopan umah kau dah la Timm... Tp okay gak kalau dio buek cmtu... boleh buek bajo organik... hehehe...

adrinaqamarina said...

lembu tu konpius nak raya korban kot. sebab tu beliau lari dari rumah dye.

err. ne kiranya, nilai ne se elegant new zealand ke sebab ada lembu.

eh salam perantauan kte dah keluar. hehe.

suehaily mohd jiwa said...

eh ni macam area rumah pak cik saya kat nilai ni..eh eh??

btw lembu tu comel!

nadirah_nor said...

ni lembu org dah booking
raya nnti kot
saja beliau nk keluar bersiarsiar
semntara tunggu harihari terakhir beliau...

the perfect fit soulgasm said...

lembu fernleaf

HaRaShO HiDaYaH said...

lombu nih kalo kek pilah ko, ghombau ko, logik arr sket...ni kek nilai...nak masuk pokan dan...mano sosek eh lombu nih kan...carik sedaro eh kot...hahaha

hatim a.r said...

@kakazz:kalau dia melepas mmg makan burger lembu la berbuka sok

@adrina:sama level la kirenye nilai ngan NZ.luar rumah ade lembu lepak2

@suehaily:nilai ni besar.kena spesifik sket area mana.btw lembu tu mmg cumil melainkan beliau buat onar.setakat ni tenang je

@nadirah:raya lama lagi.kalau ye pun nk show off takyah la lepas kat sini.carik la padang bola ke

@perfect fit:yess.kelas betul lembu nk yg fernleaf je

@harasho:tu yg memusykilkan tuh.tah cmano bulih sesat sini tah

suehaily mohd jiwa said...

nilai 1,2,3??hurmm seyes tak ingat sb jarang pegi sgt.tp scenery gmbr d ats mmg ingat mcm pak cik punya area rumah

bugs said...

mak aihh.bukan senang nak jumpa lembu tompok cmni.slalunya yang warna coklat tu je yg banyak.elegan tahap NZ dh nilai ni.hehe

tengku_fir21 said...

normal jer aku rasa...lagipun ader rumput ada ler lembu..klu lembu dekat tengah lebuhraya itu baru pelik...

•myraSHJ• said...

perumahan ada lembu ?
style hapa.
ni baru rare !
keh (:

hatim a.r said...

@suehaily:owh my house not in those nilai hehe

@bugs:kagum sebentar.ngehngeh

@tengku:biar ah aku nk jakun jap

@myra:style la jugak.tapi dh macam tak kena tempat la pulak. T_T

nizan zakaria said...

a-ha!
lombu tu saje je
nak tarik perhatian.
see..dia berjaya masuk blog u.
tektik menjadi!

argentina said...

Hello my friend! warm greeting!
your blog looks nice 0_0

by the way,
if you need to find unique fonts, you can go to our website.

best regards;

zuera said...

uhhh..lembu ni la yg slalu masuk highway kot:)

3SYA said...

which part of nilai?
me @ impian putra bangi.. kira dkt jgk la dgn nilai.. tapi jalan kaki penat la..
btw.. kdg2 nampak jgk kambing or lembu dkt tmn kita.. x tahu dtg dari mana.. dr nilai la kot ek?hehe..

hatim a.r said...

@nizan:bajet boleh glemer ah masuk blog suam-suam gini?kalau masuk blog azwan ali ke baru la pemes

eh argentina nih spam ke ape??sori bang tanak beli.

@zuera:mungkin ini mmg keje beliau.bersiar-siar serata malaysia dan muncul di tempat yg tak sepatutnya

@3sya:kat enstek.tp my housing area mcm ada pagar around it.so the fact that sekor tu tersesat masuk adalah sgt menjakunkan haha

liyanna said...

hahaha dan ha
camne leh tersesat kat situ?

FarahMadiha said...

hebat gila your taman perumahan! XD
tak pergi pat lembu tu ke? macam comel je..

miss miss said...

comey lah lmbu tu. tgh shoot utk iklan Moo kot? :P

hOnEYdEar said...

ahaha =)
now, that's weird!
Eh, ko takmo amek gambo dekat2 ngan lembut tu ke?? Pastu boleh hantar Salam Perantauan kt Berita Harian plak, mengaku duduk NZ..
*go-go Nilai elegen!

hatim a.r said...

@liyanna:yg tu misteri nusantara pun tak dpt nk jawab

@farah:gila nk pat.mana tau dia buas ke tak pasal2 je kang

@missmiss:kalau shoot iklan maknanya glemer lah area nih.siap buat lokasi shooting hehe

@honey:aiseh tek terpikir plak.kalau x merasalah 2 kali salam perantauan keluar

norfaridahanum said...

lembu kat airport,lembu lintas jalan,lembu kat hospital..lembu lembu lembu di mana-mana saja.tak caya meh dtg india meh!haha